Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Наричан Страната на усмивките, Тайланд е очарователна дестинация в Азия, която е пълна с култура, история, изкуство и кухня. В едно пътуване из страната можете да посетите хълмисти племена в неразвити райони, да изпитате скандалния нощен живот в Банкок, да обиколите грандиозни храмове и да усетите тайландската култура. Можете лесно да прекарате месеци в опознаване на красотата на Тайланд, но много посетители се опитват да видят възможно най -много за две седмици. Това 2 седмици в Тайланд Маршрутът обхваща всички бази и ви дава възможност да видите комбинация от всичко, което Тайланд може да предложи.

1. Банкок (1 нощ)

https://maps.google.com/?ll=13.750000,100.466667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако имахте възможност да посетите едно място в Тайланд, бихте искали той да бъде столицата на Банкок. За първата си нощ в града се потопете направо в културата и прекарайте времето си в квартал Ратанокосин. Тук са съсредоточени повечето от световноизвестните забележителности, което ви дава възможност да видите Големия дворец, някога резиденция на тайландския крал, както и Храма на Изумрудения Буда или Ват Пра Кей. Можете да запълните деня си с още разглеждане на забележителности и посещение на атракции като Ват Пхо, най -големия храм в Банкок, двореца Фра и Националния музей.

Настаняване: Къде да отседнете в Банкок

Вижте също: Най -добрите атракции в Банкок

2. Канчанабури (2 нощи)

https://maps.google.com/?ll=14.019444,99.531113&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тайланд изигра значителна роля във Втората световна война, а град Канчанабури послужи като начало на японската железница на смъртта, която водеше до Бирма и беше построена от военнопленници. Това е исторически значима дестинация и докато сте там, можете да видите скандалния мост над река Квай и дори да преминете през него. Други забележителности, свързани с Втората световна война, включват военния музей JEATH, военното гробище Chongkai, железопътния център Тайланд-Бирма и музея и художествената галерия от Втората световна война. Канчанабури също е дом на няколко традиционни тайландски храма, които могат да бъдат посетени.

Настаняване: Къде да отседнете в Канчанабури

Вижте също: Най -добрите атракции в Канчанабури

3. Аютая (1 нощ)

https://maps.google.com/?ll=14.350000,100.583336&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Когато Тайланд все още беше известен като Сиам, столицата на всичко това беше град Аютая. Основан през 14 век, този град е изпълнен с невероятна архитектура и исторически забележителности. Ако сте привлечени от по-старата история на Тайланд, това е град, който трябва да видите. В рамките на градските стени не забравяйте да видите храмове като Wat Phra Si Sanphet, Wat Phra Mahathat и Wat Ratchaburana. Отделете време и да разгледате невероятната крепост Phet от 14 -ти век, красивата златна Phra Chedi Suriyothai и оживения пазар Chao Phrom, предлагащ пресни плодове и зеленчуци, традиционна кухня и ярки тъкани.

Вижте също: Забележителности в Аютая

4. Чианг Май (2 нощи)

https://maps.google.com/?ll=18.795279,98.998611&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Банкок може да е столица на Тайланд, но Чианг Май е неофициалната столица на Северен Тайланд и на хората от Лана и тяхната култура. Качете се на преустроен камион, наречен songthaew, и се отправете към великолепния Wat Phrathat Doi Suthep, който датира от 14 -ти век и предлага невероятна гледка към останалата част на града. След това направете своя път до храмове като Wat Phra Singh или Wat Chiang Man, където се намират изображения на Буда, за които се смята, че са на почти 2000 години. Чианг Май е известен с естествената си живописна красота, така че отделете време за ботаническата градина Queen Sirikit, както и за водопада Mae Sa.

Настаняване: Къде да отседнете в Чианг Май

Вижте също: Най -добрите атракции в Чианг Май

Преходи в племе на Хил (2 нощи)

Едно от най -запомнящите се преживявания, които можете да преживеете през 2 -те седмици в Тайланд, е да отидете на трекинг експедиция, за да се срещнете с хълмистите племена, намиращи се в районите около Чианг Май. Обикновено тези експедиции са предназначени само за малки групи, а експертни водачи се ориентират и ви помагат да изживеете живота точно като местен представител на племе от хълмове. Можете да се разхождате по реки, да яздите на салове, да се научите да готвите в джунглата или да се запознаете с членове на племе, като хората Poe-Karen, които живеят близо до река Mao Hoo. Това не е типично туристическо изживяване и може да бъде невероятен и открояващ поглед към автентичната тайландска култура.

5. Рейли (2 нощи)

https://maps.google.com/?ll=8.010556,98.839447&z=13

(ВИЖ КАРТА)

След Чианг Май има 2 възможности. Или отлетете до Ко Самуи и посетете островите на източния бряг или отлетете до Краби и посетете островите на западния бряг. Това до голяма степен ще зависи от времето; дъждовният извънсезон на източното крайбрежие е от ноември до февруари. Дъждовният сезон удря западното крайбрежие по -силно от където и да е другаде в Тайланд и валежите вече могат да започнат през април и обикновено продължават до октомври.

Страхотна спирка на западния бряг е Рейли, известен още като Рай Лех. Зашеметяващи варовикови образувания са разположени по протежение на водата, което го прави популярно място както за фотографи, така и за скални катерачи. Дори и да не сте достатъчно авантюристични, за да опитате сами да се качите на скали, внимавайте за експертите, които се хвалят с тайландската стена. Проучването на открито е голяма част от привлекателността на Рейли и може да искате да планирате кратко посещение в пещерата Phra Nang, да отидете да плувате на плажа Phra Nang, да отидете на каяк по полуостров Rai Leh или дори да се сертифицирате като водолаз с класове веднага Плажът.

Настаняване: Къде да отседнете в Railay

6. Ko Phi Phi (2 нощи)

https://maps.google.com/?ll=7.733333,98.766670&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ko Phi Phi служи като фон за популярния филм The Beach, но той е известен като Paradise Island много преди излизането на филма. Ko Phi Phi е най -доброто място за релаксираща дестинация на плажа и невероятната природа ви заобикаля от почти всяко място на острова. Разбира се, основната атракция е плажът и можете да очаквате изобилие от тен на слънце, плуване в чиста вода и пиене до ранните часове на сутринта в местни барове и клубове. Можете също така да направите някои пешеходни преходи до подходящо наречената Viewpoint, която предлага широки гледки към бреговата линия по -долу.

Вижте също: Най -добрите плажове в Ko Phi Phi

Банкок (2 нощи)

Завършете двете си седмици в Тайланд там, където сте започнали: в невероятната столица на Тайланд. Ако вече сте имали своя дял от храмове, вместо това се отправете към района Sunkhumvit. Изпълнена с емигранти, това е по -туристическа част от града, но е дом на редица страхотни атракции. Разгледайте експонатите в Къщата музей Камтиенг, разходете се из живописния парк Бенчасири и след това направете масаж в един от безбройните спа центрове в областта. Завършете престоя си, като посетите един от многото супер модерни ресторанти и клубове в Банкок.

Резюме

Този маршрут предлага 2 възможности след посещение на Чианг Май: Или отлетете до Ко Самуи и посетете островите на източния бряг, или полетете до Краби и посетете островите на западния бряг. Това до голяма степен ще зависи от времето; дъждовният извънсезон на източното крайбрежие е от ноември до февруари. Дъждовният сезон удря западното крайбрежие по -силно от където и да е другаде в Тайланд и валежите вече могат да започнат през април и обикновено продължават до октомври.

Ден 1: Пристигане в Банкок, сън в Банкок

Ден 2: До Канчанабури, спите в Канчанабури

Ден 3: Разгледайте Канчанабури/река Квай, спите в Канчанабури

Ден 4: За Аютая, спите в Аютая

Ден 5: За Чианг Май, спите в Чианг Май

Ден 6: Разгледайте Чианг Май, спите в Чианг Май

Ден 7: Преходи в Hilltribe, сън в планинска хижа

Ден 8: Преходи в Hilltribe, сън в Чианг Май

--

Ден 9: Летете до Ко Самуи, спите в Ко Самуи

Ден 10: Разгледайте Ко Самуи, спите в Ко Самуи

Ден 11: Ферибот до Ko Phangan, сън в Ko Phangan

Ден 12: Разгледайте Ко Панган, спите в Ко Панган

-- или -

Ден 9: Полет до Краби, ферибот до Рейли, сън в Рейли

Ден 10: Разгледайте Рейли, спите в Рейли

Ден 11: Ферибот до Ko Phi Phi, нощувка в Ko Phi Phi

Ден 12: Разгледайте Ko Phi Phi, спите в Ko Phi Phi

--

Ден 13: За Банкок, спи в Банкок

14 ден: Разгледайте Банкок, спите в Банкок

Ден 15: Отлетя вкъщи

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: