Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Северна Норвегия е добро място за посещение по всяко време на годината. Всичко зависи от интересите на пътуващите. Страната на среднощното слънце предлага 24 часа дневна светлина през лятото, така че пътниците могат да се разхождат или да ловят риба независимо от часа. Зимите в далечния север може да са сурови, но скиорите и шейнарите на кучета са издръжливи хора. Районът е известен с полярното сияние, цветни светлини, които привидно танцуват по нощното небе. Преглед на най -невероятните дестинации в Северна Норвегия:

10. Вестеран

https://maps.google.com/?ll=68.695831,15.413056&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Vesterålen е архипелаг, разположен северно от Лофотенските острови. Той е много планински, с градове, разположени между планините и фиордите. Със своите бели плажове, Vesterålen е добро място не само да видите северното сияние, но и да наблюдавате птици и кашалоти, които се хранят близо до брега. С меките си зими архипелагът се простира в Атлантическия океан. Пътуващите може да искат да изминат Пътя на кралицата, обозначена с девет мили пътека по плажа и през планината до рибарско селище. Рибарските села се отличават с цветните си дървени къщи.

9. Хамърфест

https://maps.google.com/?ll=70.662498,23.683332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Викингите може да са нападнали Великобритания преди векове, но британците са стигнали дори до 1809 г., когато нападнаха Хамерфест, най -северния град в света. Общината е известна и с това, че е получила първите електрически улични светлини в Европа и е служила като германска база с подводници през Втората световна война. То е напълно унищожено във войната като част от политиката на изгорената земя на германците. Като най -старият град в Северна Норвегия, Хамърфест предлага отлични риболовни и пустинни приключения. Ключова атракция е музеят, посветен на арктическия риболов и лов; това е и мястото, където посетителите могат да се присъединят към клуба на полярните мечки.

8. Киркенес

https://maps.google.com/?ll=69.726944,30.045555&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в далечния североизток на Норвегия, Киркенес също е повлиян от Втората световна война, служи като база за германската армия и флот, а след това е превзет от Червената армия на Русия. Той се намира недалеч от границата с Русия и Финландия, така че пътуващите ще искат да посетят музея на граничната зона. Централният площад на града е дом на руски пазар в последния четвъртък на всеки месец. Друга най -добра атракция е Andersgrotta, подземен бункер, в който се помещават жителите на Киркенес по време на Втората световна война. Киркенес е достъпен с кораб, летище и път.

7. Архипелаг Вега

https://maps.google.com/?ll=65.633331,11.900000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Населен от каменната ера, архипелагът Вега е група от 500 острова в Норвежко море. Тук рибарите плават по моретата, както са имали 1500 години. Те също така събират перата от пух от патици, в среда на Арктически кръг, която е негостоприемна за цял живот. Въпреки че околната среда е сурова, архипелагът е живописен с фарове, къщи за гнездене на гайдари и странни рибарски села. Островите са популярни сред наблюдателите на птици, които идват да видят повече от 230 вида птици. Туризмът и колоезденето са добри начини за опознаване на островите.

6. Нарвик

https://maps.google.com/?ll=68.420555,17.559999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Скиорите ще харесат Нарвик, който предлага едни от най -добрите алпийски и екстремни ски в Норвегия. Какво може да бъде по -вълнуващо от каране на ски по планина, която предлага панорамна гледка към фиорда отдолу! Фиордът предлага отличен риболов; пристанището е без лед през зимата. Поради това Нарвик беше важен и за двете страни през Втората световна война. Посетителите могат да научат повече за това във Военния музей. Музеят Север дава възможност на посетителите да научат повече за района и ежедневието в Нарвик. Любителите на изкуството няма да искат да пропуснат Skulpturlandscap, където парчета скулптури могат да бъдат намерени из града.

5. Алта

https://maps.google.com/?ll=69.968613,23.271389&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Alta, разположена в далечния север на Норвегия, има много неща за това. Има субарктичен климат, което го прави популярна целогодишна дестинация за пътуване. Зимните дейности включват ски бягане и шейни на кучета, докато възможностите за отдих в по-топло време включват туризъм, риболов и колоездене. Това е не само добро място за разглеждане на северното сияние, но и чудесно място за разглеждане на древното скално изкуство. От 1973 г. са открити повече от 6000 скални резби; музей на открито може да се намери в Jiepmaluota, на около три мили от Алта. Престоят в хотел с иглу е добра опция за зимата тук.

4. Бодо

https://maps.google.com/?ll=67.279999,14.400000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен северно от Северния полярен кръг, Бодо е вторият по големина град в Северна Норвегия. Част от централния град се нарича „шведски град“, тъй като Швеция помогна за изграждането на нови жилища, след като по -голямата част от града беше разрушена от бомбардировките през Втората световна война. Разположен на полуостров, Бодо е мястото, където железопътната линия завършва и изходна точка за Лофотенските острови. Saltstraumen, известен като най -силните приливи и отливи в света, е точно извън Бодо. Също така е добро място да видите северното сияние, танцуващо през нощното небе. Риболов, гребане и каяк са популярни дейности. Със силна художествена общност, това е добро място за закупуване на норвежки занаяти.

3. Nordkapp

https://maps.google.com/?ll=70.978058,25.974722&z=13

(ВИЖ КАРТА)

През по -голямата част от годината регионът Nordkapp има малко над 3000 жители. Населението обаче нараства с 200 000 през летните месеци, когато пътниците идват да посетят прочутия му Северен нос, най -северната точка в Европа, свързана с международната пътна мрежа, и нейния фар. Пейзажът в отдалечената му област също не е твърде изтъркан. Районът е известен и с големите си колонии от птици, включително пъпки. Приключенията на открито изобилстват, от риболов на кралски раци (и ядене) до каране на АТВ по живописен терен и наблюдение на китове и тюлени. Пристигането тук също е приключение, тъй като включва преминаване през 6,9 км (4,3 мили) подводен тунел.

2. Тромсо

https://maps.google.com/?ll=69.682777,18.942778&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на 350 км (217 мили) северно от Северния полярен кръг, Тромсе е идеалното място за преследване на северното сияние. Известен като „портата към Арктика“, Тромсе е най -големият град в Северна Норвегия. Той е дом на най -северната ботаническа градина и голф игрище в света. Тромсе е домакин на международен филмов фестивал и фестивал на северното сияние всяка година и има активна сцена на нощен живот. Любителите на открито със сигурност ще се насладят на възможностите за отдих в пустинята като туризъм, наблюдение на китове, каяк, ски бягане и кучешки шейни през замръзнали езера. Тромсе е рай за пиещите бира, с повече кръчми от всеки друг норвежки град.

1. Лофотенски острови

https://maps.google.com/?ll=68.089996,13.390000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Лофотенските острови се намират далеч над Северния полярен кръг в Норвежко море. Те може да са встрани от утъпкания път, но пътуващите, които ги търсят, ще бъдат възнаградени с уникални възможности за приключения. Списъкът включва каяк между островите, риболов и просто да се насладите на живописната природа, включително странни села с пристанища за картички. Този аванпост в пустинята е заобиколен от красиви фиорди и грандиозни планини, с пейзаж, прекъснат с морски птици. Тази земя на викингите може да се похвали с музея на викингите Lofotr и с жив музей в Borg, който е съсредоточен около оригиналната викингова дълга къща.

Вижте също: Открийте Лофотенските острови

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: