Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

За да разгледате Алпите и да видите най -доброто от Германия и Австрия в едно незабравимо приключение, тази статия предоставя маршрут, който се вие от Мюнхен чак до Виена. Въпреки че е на по -малко от 450 км (280 мили) от Мюнхен до Виена, двата града предлагат много различна архитектура, кухня, култура и история. По пътя добавете спирки до места като замъка Нойшванщайн и град Залцбург. Само за една седмица можете да изпитате пейзажа на Южна Германия, градовете на Австрия и жизнеността на тези две невероятни нации в Европа.

1. Мюнхен (2 нощи)

https://maps.google.com/?ll=48.133331,11.566667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Започнете пътуването за цял живот в Мюнхен, столицата на Бавария в Южна Германия. Мюнхен е може би най -известен с оживените си бирени зали и ежегодния Октоберфест, но в града има много повече от елите му. За любителите на архитектурата Мюнхен няма да ви разочарова и може да запълните ден с разглеждане на забележителности, за да видите Residenz от 14 -ти век, кралската лятна резиденция от 17 -ти век, наречена Schloss Nymphenburg или Frauenkirche, впечатляваща религиозна структура, която доминира над силуета на Мюнхен. Ако предпочитате музеи и художествени галерии, не забравяйте да не пропуснете музея Brandhorst или трите музея на изкуството, известни като Pinakotheken.

Настаняване: Къде да отседнете в Мюнхен

Вижте също: Най -добрите атракции в Мюнхен

2. Нойшванщайн (спиране)

https://maps.google.com/?ll=47.557499,10.750000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Никое пътуване до Бавария не може да бъде пълно без посещение на Нойшванщайн, дворец от 19 -ти век, построен в романски възрожденски стил. Някога лятният дом на крал Лудвиг II от Бавария, Schloss Neuschwanstein е и вдъхновение за прочутия замък на Дисни. Красивата структура изглежда сякаш е направо от приказка и е разположена сред алпийските подножия за спиращи дъха гледки. Вътре в замъка можете да се разходите през портата, да разгледате автентично обновената кухня, да си поемете дъх в блестящата тронна зала и да се насладите на богатите гоблени, изкуство и декор в многото спални и кабинети на бившия баварски крал.

3. Гармиш-Партенкирхен (1 нощ)

https://maps.google.com/?ll=47.500000,11.083333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На по-малко от 100 км (60 мили) южно от Мюнхен се намира град Гармиш-Партенкирхен, алпийска дестинация, обичана от любителите на открито. Районът е особено популярен през зимата, когато можете да карате ски по Zugspitze, която е най -високата планина в цяла Германия. Дори когато няма сняг, ще можете да се разхождате по алпийски пътеки, да се възхищавате на зашеметяващата природа навсякъде около вас и да се разхождате из Парначклам. След много дейности на открито местните ресторанти са привлекателен вариант и можете да се потопите в обилни ястия в Rathausplatz или просто да се затоплите с малко шнапс в местен бар.

4. Инсбрук (спирка)

https://maps.google.com/?ll=47.268280,11.393243&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Точно отвъд германската граница ще попаднете на град Инсбрук, Австрия. Столицата на Тирол, Инсбрук е живописно място, което е известно и като най -големия ски курорт в Алпите. Освен шейни, ски, сноуборд и снежни разходки с карета, Инсбрук може да се похвали с разнообразие от исторически забележителности. При спирането си в града няма да искате да пропуснете архитектурата или колекцията от брони в замъка Амбрас, бароковата катедрала от 18-ти век, наречена Wiltener Basilika, 400-годишния музей на звънеца или Alpenzoo, където можете да видите Алпийска дива природа в живописно местообитание.

Вижте също: Най -добрите атракции в Инсбрук

5. Залцбург (2 нощи)

https://maps.google.com/?ll=47.799999,13.033333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

След това на пътуването си от Мюнхен до Виена, направете своя път до австрийския град Залцбург. Въпреки че е родното място на Моцарт и мястото за звука на музиката, Залцбург може да предложи много повече от своите музикални постижения. Историческата архитектура очертава улиците и може да искате да посетите красивите градини на Schloss Hellbrunn, крепостта Hohensalzburg на върха на планината, средновековните сгради, които изграждат площада Alter Markt и невероятния Дом зу Залцбург. Научете повече за града в Музея на Залцбург или вземете краен курс по австрийска култура в Музея за модерно изкуство в Залцбург. Не тръгвайте, без да обиколите невероятните солни мини точно до Стария град, които обясняват как Залцбург е получил името си.

Вижте също: Най -добрите атракции в Залцбург

6. Виена (2 нощи)

https://maps.google.com/?ll=48.200001,16.366667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Завършете това приключение в Европа с две нощувки във Виена, столицата на Австрия, както и нейния икономически и културен център. Две нощи само надраскват повърхността на тази великолепна дестинация, но акцентите определено ще включват двореца Хофбург, който е служил като кралска резиденция на Хабсбургите до 20 -ти век, поразителните кули на катедралата Свети Стефан, огромната австрийска национална библиотека и сградата на парламента, която е отворена за публични обиколки, когато парламентът не заседава. Преди да напуснете Австрия, се отдайте на виенски кулинарни специалитети като Apfelstrudel, Wiener Schnitzel и варено говеждо ястие, наречено Tafelspitz.

Настаняване: Къде да отседнете във Виена

Вижте също: Най -добрите забележителности на Виена

Резюме

Ден 1: Пристигане в Мюнхен, сън в Мюнхен

Ден 2: Разгледайте Мюнхен, спите в Мюнхен

Ден 3: До Гармиш-Партенкирхен през Нойшванщайн, спите в Гармиш-Партенкирхен

Ден 4: До Залцбург през Инсбрук, спите в Залцбург

Ден 5: Разгледайте Залцбург, спите в Залцбург

Ден 6: До Виена, спите във Виена

Ден 7: Разгледайте Виена, спите във Виена

Ден 8: Fly Home

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: