Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Ако искате да изследвате Югоизточна Азия, би било грешка да пропуснете невероятната нация Камбоджа. Сгушена между Тайланд, Лаос и Виетнам и се гордее със сините води на Тайландския залив от едната страна, Камбоджа е удобно разположена в сърцето на региона.

Най-хубавото е, че предлага по нещо за всеки, независимо дали жадувате за суматохата на големите азиатски градове или предпочитате световноизвестни пейзажи и исторически атракции. С този примерен маршрут можете да планирате цели две седмици в Камбоджа, като се уверите, че ще достигнете върховите точки, както и няколко скрити скъпоценни камъни извън утъпканата писта.

1. Пном Пен (2 нощи)

https://maps.google.com/?ll=11.550000,104.916664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Там, където Tonle Sap и Meking Revers се сближават, ще намерите столицата на Камбоджа Пном Пен. Някога е бил известен като Източния Париж, благодарение на редица зашеметяващи френски колониални сгради, които са останали в центъра на града. Докато сте там, не забравяйте да разгледате прочутия Кралски дворец, Националния музей на Камбоджа, храма на хълма, известен като Ват Пном, и Олимпийския стадион, който е построен, но никога не е използван в олимпийски качества. За да се вгледате в по -тъмната история на региона, планирайте трогателно посещение на Убийствените полета на Чонг Ек, както и Музея на геноцида Туол Сленг, и двата от които са важни за колективната култура и историята на Камбоджа.

Вижте също: Най -добрите атракции в Пном Пен

2. Kratie (2 нощи)

https://maps.google.com/?ll=12.480000,106.029999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този малък град в Северна Камбоджа ще предложи значителна разлика в размера и населението на Пном Пен, но е задължително място за любителите на природата. Основната причина да посетите Kratie е да забележите делфини в река Меконг. Можете да седнете на брега с питие и да гледате как делфините играят в реката, или можете да тръгнете на обиколка с лодка с екскурзовод, за да ги видите отблизо. Kratie също е дом на отлично наблюдение на птици, особено за тези, които искат да забележат редкия Mekong Wagtai в естествена среда. Други начини да прекарате времето, докато сте в Kratie, включват посещение на светилището за костенурки, разходка по пътеката за откриване на Меконг или каяк в река Те.

3. Сием Реап (3 нощи)

https://maps.google.com/?ll=13.362222,103.859718&z=13

(ВИЖ КАРТА)

За много посетители най -очакваната дестинация по време на пътуване до Камбоджа е Сием Реап, портата към Ангкор. В археологическия парк Ангкор няма да искате да пропуснете великия храм на Ангкор Ват, древната столица на Ангкор Том, още няколко зашеметяващи храма в различни състояния на разруха, Слоновата тераса и петте впечатляващи входни порти. За да научите повече за региона и неговата невероятна история, посетете Националния музей Ангкор в града. Завършете престоя си с дегустация на вино в Сием Реап, класове по готвене или театрално представление, което включва камбоджански костюми, танци и музика.

Настаняване: Къде да отседнете в Сием Реап

4. Баттамбанг (2 нощи)

https://maps.google.com/?ll=13.100000,103.199997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

След Пном Пен, Батамбанг е най -голямата градска зона в Камбоджа. Ще искате да включите две нощувки там в своя маршрут в Камбоджа, за да можете да посетите многото му будистки храмове, както и колониалната му архитектура. В допълнение, Battambang може да се похвали с огромна колекция от статуи из целия град, а забелязването на възможно най -много е забавление за безброй посетители. Разгледайте резиденцията на губернатора, Phnom Sampeu, Wat Banan, която често се нарича миниатюрна версия на Angkor Wat, и музея Battambang. Можете също така да се возите на известния местен влак Bamboo, селски транспорт, който е на открито и предлага фантастична гледка към околния пейзаж.

5. Сиануквил (2 нощи)

https://maps.google.com/?ll=10.633333,103.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Известен на много камбоджански местни жители в Компонг Сом или дори Снуки е крайбрежната дестинация на Сиануквил. До 90 -те години на миналия век туризмът на практика не съществуваше в тази област, но днес все по -голям брой посетители са нетърпеливи да се върнат на красивите плажове. Можете да отседнете в хотели точно на плажа Victory, Ochheuteal Beach или Independence Beach, всеки от които е фантастичен за плуване или просто разходка из девствения бял пясък. Отпийте плодови коктейли под слънцето или се активирайте и наемете каяк, за да се отправите към водата. Вечер посетете пазара Otres, където можете да пазарувате за местна кухня, да вземете сувенири и да се насладите на фантастична музика на живо.

Вижте също: Най -добрите плажове в Сиануквил

6. Кампот (2 нощи)

https://maps.google.com/?ll=10.600000,104.166664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Фантастично място за завършване на двете ви седмици в Камбоджа е град Кампот. Близо до плажовете на Сиануквил, Кампот е портата към чудесата и красотата на националния парк Бокор. Самият град е на брега на криволичеща река, която води до парка, така че популярните забавления включват тръби по реката или хранене в заведения за хранене на брега. В националния парк Бокор можете да видите Черния дворец, построен през 1936 г., да видите няколко колониални френски сгради и да се разхождате с часове сред буйната зелена природа. Обратно в Кампот, пазарувайте на Пазара и Стария пазар, за да видите какво купува ежедневно типично кхмерско семейство.

Резюме

Ден 1: Пристигане в Пном Пен, сън в Пном Пен

Ден 2: Разгледайте Пном Пен, спите в Пном Пен

Ден 3: За Kratie, спи в Kratie

Ден 4: Разгледайте Kratie, спите в Kratie

Ден 5: За Сием Реап, спите в Сием Реап

Ден 6: Разгледайте Ангкор, спите в Сием Реап

Ден 7: Разгледайте Ангкор, спите в Сием Реап

Ден 8: До Battambang, спи в Battambang

Ден 9: Разгледайте Battambang, спите в Battambang

Ден 10: До Сиануквил спите в Сиануквил

Ден 11: Разгледайте Сиануквил, спите в Сиануквил

Ден 12: До Кампот, спи в Кампот

Ден 13: Разгледайте Кампот, спите в Кампот

14 ден: Обратно в Пном Пен

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: