Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Дъждовните гори са пълни със слонове, древните храмове са дом на буйни маймуни, а местните хора са максимално приятелски настроени. Добавете красиви плажове, извисяващи се карстове и някои от най -добрите ястия в света и вие ще имате райските дадености. И можете да получите какъвто и да е опит в малките градове на Тайланд, от мрачния нощен живот на Ао Нанг до естественото бягство на Пай. Изберете посещението си внимателно, за да подготвите уникално за вас тайландско изживяване.

10. Ламфун

https://maps.google.com/?ll=18.586390,99.011948&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ламфун някога е бил най -северният аванпост на древното царство Мон Дваравати. Има стара крепост, която пази древни храмове, когато градът е бил важен отбранителен пункт за кралица Чама Теви, един от най -обичаните владетели на Тайланд. Градът не популяризира или празнува твърде много тази древна история, но е доста очарователно място, тъй като се намира на река Mae Kuang. Най-красивата атракция може да бъде живописното 26-километрово селско шофиране от близкия Чанг Май, което дава на туристите визуален вкус към красивия пейзаж на речната долина.

9. Ао Нанг

https://maps.google.com/?ll=8.031389,98.822502&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Стандартите за настаняване са високи в този плажен град близо до Краби в южен Тайланд. В нощния живот в Ао Нанг има силна, донякъде мрачна природа, където вероятно ще намерите туристи от цял свят, които обикалят алкохол. Но градът е обгърнат от варовикови карстове и плажовете също са вплетени между тези впечатляващи стълбове. Ако ви харесва частен плаж, приятелски настроени местни жители ще ви отведат с лодки с дълги опашки до карстовите острови, които се намират в далечината. В Ао Нанг има много приключения на открито, от гмуркане до мангрови приключения.

Настаняване: Къде да отседнете в Ао Нанг

8. Чианг Саен

https://maps.google.com/?ll=20.346651,100.082001&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Дълбоко в Северен Тайланд и само на юг от Златния триъгълник, Чианг Саен е бивш град -призрак, пълзящ към живота. Някога един от най -важните градове на кралство Лана, Чианг Саен е бил разграбван и завладяван многократно през историята. През 1900 г. започва повторното население, но все още можете да видите разпадащите се крепостни стени от насилствено минало. Можете да видите огромни шлепове, превозващи плодове, автомобилни части и други стоки от Китай навън към морето по река Меконг. А Лаос се намира точно срещу Меконг от този сънлив речен град.

7. Чавенг

https://maps.google.com/?ll=9.531888,100.064949&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Чавенг ви очаква на остров Ко Самуи насред Тайландския залив. Наемете скутер, за да заобиколите този малък островен рай, който е подходящ с чудесна туристическа инфраструктура. Дългият, бял пясъчен плаж на Чавенг е зает денем и нощем, тъй като ресторантите и баровете оживяват, когато слънцето залезе над лазурно сините води. Внимавайте за два малки острова непосредствено до пясъка. Там ще намерите страхотен риф за гмуркане с шнорхел, а островите са достъпни пеша по време на отлив. Когато настъпи нощта, вземете отровата си-силно плажно парти, подобно на клуб, или приглушен, спокоен, хладен плажен бар.

6. Чианг Хан

https://maps.google.com/?ll=17.893639,101.659119&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Дълбоко в сърцето на североизточния Тайланд, Chiang Khan ви дава възможност да плувате в река Меконг. За да стигнете до дупката за плуване в Gaeng Kut Kuu, следвайте пътя до реката надолу в долината на миля или две. Ако речното корито е сухо, ще ви очакват изскачащи ресторанти. Чианг Хан е популярен сред почиващите тайландци заради красивата гледка към планините в съседния Лаос и известната пешеходна улица на града. Улицата, затворена за движение, е облицована с продавачи, ресторанти, барове, магазини, йога студия и бутици. Не забравяйте да получите къща за гости високо на хълм, за да се насладите на гледката към Лаос.

5. Шапка Карон

https://maps.google.com/?ll=7.844640,98.293106&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Белият пясък на плажа Карон скърца под краката ви. Този плаж с две мили може да се намери на около 19 км (12 мили) от град Пукет и не много далеч от световноизвестния плаж Патонг. Тук няма да намерите курорти, които претендират за част от пясъка като частна собственост, така че има повече плажно пространство на глава от населението, отколкото почти навсякъде другаде в Пукет. Плажът е осеян с домове и след това има улица. От другата страна на улицата ще намерите всякакви места за настаняване-от мега-курорти до хостели. Ще видите много руски табели по въртящите се улици на града сред продавачите на тениски и храни.

4. Фетчабури

https://maps.google.com/?ll=13.111944,99.945831&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Дебелата тропическа гора на националния парк Kaeng Krachan обгражда този град, който граничи с Мианмар. Фетчабури не е твърде далеч от Банкок, но едва ли ще видите тълпи от туристи. Вместо това ще видите групи тайландски студенти на еднодневни екскурзии, изучаващи собствената си култура, тъй като Фетчабури е един от най -историческите и културни градове в нацията. Все още можете да видите следите от кралствата на кхмерите, сукотай и аютая с много артефакти, все още непокътнати дори през насилствена история. Градът остава сънлив през нощта, което ви дава пълна енергия да се насладите на Тайландския залив и туристическите пътеки на тропическите гори през деня.

3. Лопбури

https://maps.google.com/?ll=14.800000,100.626945&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В джунглата, на три часа северно от Банкок, се крие един от най -старите градове в Тайланд - Лопбури. Градът оживява по време на периода Дваравати между 6 -ти и 10 -ти век. Древната архитектура на Кхмерската и Аютая империя все още може да се види в Стария град на града. Това е мястото, където ще прекарате по-голямата част от времето си, защото Лопбури е известен със злонамерената и масивна колония от маймуни макаки, които ядат раци, които живеят в руините на Стария град. Можете дори да прекарате един ден в приключенския парк на маймуните, купувайки храна, за да се хранят с вашите яростни приятели. Градът също е заобиколен от слънчогледови полета и пещери, готови за проучване.

2. Канчанабури

https://maps.google.com/?ll=14.019444,99.531113&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Туристите, които искат да избягат от треската на живота в Банкок, идват тук за спокойствие край реката. Любителите на киното се събират в Канчанабури, за да хвърлят бегъл поглед върху реалния мост над река Квай. Студеното настроение край реката на Канчанабури опровергава мрачното минало, когато окупиращите японци използват американски и други съюзнически военнопленници, за да построят железопътна линия до Бирма (сега Мианмар). Музеи и паметници, посветени на тази история, осеяват малкия град, често наричан център на дивия запад на Тайланд.

Настаняване: Къде да отседнете в Канчанабури

Вижте също: Най -добрите атракции в Канчанабури

1. Пай

https://maps.google.com/?ll=19.358889,98.436668&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пай е населен от местни расти, западни хипита и мюсюлмани. Този процъфтяващ туристически град на север от Чанг Май е сгушен в живописна долина, увенчана с водопади и туристически пътеки. Голяма джамия в центъра на града е най -голямата сграда, а основното влачене е облицовано с къщи за гости. Развиващата се туристическа индустрия все още не е разрушила спокойствието на естествената среда. Близкият национален парк Хуай Нам Данг, каньонът Пай и мемориалният мост от Втората световна война правят Пай перфектната скачаща точка за приключенията в Северен Тайланд.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: