Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

От красивите му плажове на юг до неукротимите Алпи и селски роуминг провинция; Франция има невероятен набор от природни забележителности, които със сигурност ще изумят и примамват посетителите на тази прекрасна страна и това дори без да споменаваме зашеметяващите й отвъдморски територии!

С фантастични градове като Париж, Лион и Бордо, които трябва да разгледате, във Франция има много неща за разглеждане и правене и човек може да прекара месеци в разглеждане на всички предлагани забележителности. Една от най-популярните страни в света за туристи, Франция непрекъснато ще зарадва и омайва посетителите, които със сигурност ще се насладят на нейните исторически забележителности, световноизвестната кухня и яркото културно наследство. За да ви помогнем при пътуването, тук са всичките десет национални парка във Франция, на които да се насладите.

Карта на националните паркове във Франция

10. Национален парк Севен

https://maps.google.com/?ll=44.193890,3.581389&z=13

(ВИЖ КАРТА)

С голямо разнообразие от различни пейзажи, които се предлагат, Национален парк Севен прави прекрасно туризъм, тъй като сцените бавно се сливат един с друг и се променят пред очите ви. Масивът от планини и плата, разположени в рамките на парка, има подвижни долини и хълмове, които отпадат от върховете им и те са красиви за гледане от високо.

Горите и ливадите осигуряват прекрасен контраст с безплодната скала на скалите и платата, а редица спокойни реки и потоци криволичат по пътя си между хълмовете. Фауната и флората извират към вас от всяко кътче, а дивите цветя само допълват живописното усещане на този очарователен национален парк в Южна Франция.

9. Национален парк Порт-Крос

https://maps.google.com/?ll=43.004166,6.395278&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в Средиземноморието, този възхитителен национален парк е разположен на остров Порт-Крос, което му дава името. Три съседни малки острова също са включени в неговите граници и техните спокойни тюркоазени води ви приветстват в топлите си прегръдки.

Бежовите скали и пясъчните плажове по бреговете на островите се открояват красиво между зелената фауна на интериора им и сините води, които ги заобикалят. Морските води около националния парк са защитени, както и крехките екосистеми на самите острови и туризмът се управлява стриктно, за да се гарантира, че околната среда остава в девствено състояние.

Пристигането с лодка е запомнящо се събитие, тъй като идиличните острови се появяват в далечината пред вас, бавно нараствайки по размер, докато накрая те са точно пред вас в цялата си слава.

8. Национален парк Пиренеи

https://maps.google.com/?ll=42.827499,-0.175833&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Просто грандиозно. Този невероятен национален парк има множество красиви гледки и панорами, които просто чакат да откриете. Разположен на границата между Франция и Испания, паркът е кръстен на планинската верига, която доминира в района му и със сигурност има невероятно разнообразие от пейзажи, на които да се насладите.

Духът ви ще се издигне, свободен и необременен от притесненията на света, който можете да пуснете и да се насладите на незабравимите пейзажи навсякъде около вас. Живописните и перфектни по своята красота планини се отразяват драматично около вас и техните заснежени върхове доминират над хоризонта. Като такива, има безброй прекрасни пътеки и маршрути за катерене, които можете да разгледате, а също така е възможно да отидете на ски в по -високите ешелони на планината.

Националният парк Пиренеи определено си заслужава да бъде посетен, тъй като зеленината на долините отстъпва място на сивите скали на планината, които от своя страна се променят в ослепително бял сняг и красиво синьо небе.

7. Амазонски национален парк Гвиана

https://maps.google.com/?ll=2.838333,-53.772221&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Създаден, за да защити тропическите гори на Амазонка, разположен във Френска Гвиана, този обширен национален парк е един от най -големите в света и като такъв има невъобразим брой неща, които да видите и направите. Неразвита, недокосната и следователно девствена, дива и свободна, тази отдалечена част на света е достъпна само със самолет или пирог.

Плътната тропическа гора е дом на широк спектър от животни и птици, да не говорим за фауната и флората, които се разпространяват абсолютно навсякъде. От прерастването планината Галбао се издига драстично към небесата, докато реките текат между безкрайните дървета.

Кану -каяк по водите, ако незабравимо преживяване и едно от най -популярните места за посещение е грандиозният водопад Гобая Сула. С шестдесет метрови дървета, които се тълпят около вас понякога, Национален парк Гвиана Амазония е място за посещение, което се случва веднъж в живота.

6. Национален парк Vanoise

https://maps.google.com/?ll=45.333332,6.833333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -големият национален парк в континентална Франция е чудо за посещение поради невероятната природа, която се предлага. Разположен във френските Алпи, сърцето е болезнено красивите планини, които са основната атракция и туристите, планинарите и скиорите никога няма да искат да напуснат изумителните му помещения.

La Vanoise предлага типичния образ на френските Алпи с господстващите планини, обширни долини и великолепни езера, допринасящи за перфектните картини. Панорамите и гледките са безкрайни и нагоре сред облаците светът отдолу изглежда като миниатюрен. Гранд Касе е най-високият връх в парка и с масива, който го заобикаля, е впечатляващ за гледане.

5. Национален парк Calanques

https://maps.google.com/?ll=43.216667,5.466667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен между Марсилия и Касис, този крайбрежен парк има живописна, макар и леко обезсърчаваща разходка по скалите, която туристите ще обожават. Следвайки понякога коварния път, вие се преплитате сред обсипания със скали терен, докато лицето на скалата се спуска встрани от вас. По -долу блестящите тюркоазени води само добавят към зашеметяващата природа в шоуто.

Здравите бели скали и скалистите скали имат възхитителни кичури зеленина, израстващи от тях, а ярките цветове правят тази приятна част от света за изследване. Плаването по масива Каланкес, което дава името на националния парк, е внушаващо страхопочитание, а в защитените води могат да бъдат открити плуващи делфини и костенурки.

4. Национален парк Ecrins

https://maps.google.com/?ll=44.855831,6.263611&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този масивен национален парк е толкова голям, че съдържа над сто планински върха, както и шестдесет езера, които толкова красиво отразяват планините над тях. Предлаганите пейзажи трябва да умрат, защото такова е тяхното великолепие и великолепие.

Съсредоточени около масива на Екрин, именно тези възвишени царства, които са част от Дофинските Алпи, формират основната част от невероятната природа и планинарите и туристите ще обожават всичко, което може да се види и направи. Залесените долини и зелените склонове на планините в крайна сметка отстъпват място на скалисти планински склонове и сняг сред по -високите области на върховете.

Удивително красиви, има над 700 километра пътеки, на които посетителите могат да се насладят, а също така е чудесно място за скиорите, тъй като има редица ски курорти, които те да посещават.

3. Национален парк Меркантур

https://maps.google.com/?ll=44.142776,7.127500&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Със седем подвижни долини за изследване, селски села, планински върхове и други; Националният парк Меркантур със сигурност има много за това. Фауната и флората изобилстват и сред цялата представена природа, мармотите, козирогът и дивата коза могат да бъдат намерени, когато се разхождате по многото пътеки и пътеки на парка.

Приключенските посетители могат да се осмелят да се плъзгат и да се хвърлят от едно от стръмните скали, за да заслепят света отдолу. Любителите на историята, от друга страна, ще искат да се отправят към Vallee des Merveilles, където има над 36 000 скални гравюри, на които да се насладите.

На върха на тези атракции, морските Алпи осигуряват постоянно променящ се и красив фон на долините и езерата, разпръснати сред тях. Сред всички природни чудеса, които се показват, Гордоласката долина и реката, която минава през нея, са особено прекрасни за гледане.

2. Национален парк Гваделупа

https://maps.google.com/?ll=16.083332,-61.683334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тази гореща точка за биологичното разнообразие е очарователна за посещение за всички невероятни неща, които можете да видите и направите, въпреки че със сигурност е доста пътуването от континентална Франция! Разположен в Карибите, този национален парк си заслужава да бъде посетен, ако имате възможност, тъй като тропическите гори и впечатляващият планински масив са дом на широк спектър от бозайници, птици и насекоми.

Красиво за гледане, сред плътния и запарен подраст има редица хипнотизиращи водопади, които можете да откриете. Например по склоновете на вулкана La Soufriere има водопади Карбет - поредица от водопади, които потапят на голяма дълбочина с девствена тропическа зеленина, заобикаляща ги от двете страни. Туризмът тук е грандиозен и звуците на тропическите гори ще отекват в ушите ви дълго след като сте напуснали този земен рай.

1. Национален парк Реюнион

https://maps.google.com/?ll=-21.150000,55.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Phwoar. Този идиличен остров е абсолютна мечта за посещение и щастливите туристи никога няма да искат да напуснат такава естествена красота, която се предлага. Разположен в Индийския океан, този национален парк във френската отвъдморска територия La Reunion има вулканичен пейзаж, който е дом на различни екосистеми.

Следователно, това е гореща точка за биологично разнообразие и е популярна сред туристите и планинарите поради обширните пътеки и маршрути, които се преплитат през планинския регион. С тропическите гори, ослепителните водопади и изобилието от фауна и флора, които се предлагат, любителите на природата ще обожават това специално място.

Двата вулкана, състоящи се от извисяващия се Piton des Neiges и господстващия Piton de la Fournaise, са само две места, от които посетителите могат да гледат над зрелищните сцени около тях. Невероятно място, Национален парк La Reunion със сигурност си струва усилията да стигнете до него!

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: