Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Въпреки че често се пренебрегва в полза на Торонто, Монреал и Ванкувър, космополитният град Калгари има много предимства и често е класиран сред най -добрите места за живеене в света. Разположен при сливането на реките Нос и Лакът, той се намира сред безкрайните подножия и прерии на западната провинция Алберта.

Четвъртият по големина град в Канада, Калгари има великолепни открити пространства за разглеждане с интересни туристически атракции, модерна архитектура и произведения на изкуството. Сред искрящото си море от небостъргачи са безброй ресторанти и барове, а градът се отличава и с надигащата се сцена на нощен живот. В допълнение към тези неща за правене в Калгари, най-многолюдният град на Алберта е известен с това, че е домакин на един от най-големите и оживени фестивали в страната-Калгари Стампеде, който се провежда всеки юли.

12. Пътека на река Лук

Пътувайки през центъра на Калгари, се намира красивата река Боу, която е облицована с паркове и зелени площи от двата бряга. Свързващи ги е мрежа от пешеходни и велосипедни пътеки, които са чудесни за разходка, джогинг или колоездене покрай зашеметяващите пейзажи и природа.

Мрежата от пътеки се простира на дължина малко под 30 мили и криволичи от язовир Bearspaw до провинциален парк Fish Creek. Разпръснати по маршрута са мостове и пейки, както и резервати за птици и голф игрища. От началото на строителството през 1975 г. за честване на стогодишнината на града, живописните пътеки се оказаха популярни както сред поколения местни жители, така и сред туристи.

11. Смърчови ливади

Ако търсите вълнуващо, изпълнено с адреналин преживяване, тогава си струва да се отправите към Спърч Медоус; конен център от световна класа, който е домакин на високопоставени събития и турнири. Кръстен на околните смърчове, той се намира точно на юг от Калгари в покрайнините на града.

От 1975 г. голямото многофункционално спортно съоръжение се състезава безброй и е добре известно с шоу-джампинг събития, като престижните „Summer Series“ и „Nakoda Series“.

Освен че гледат жокеи, които се състезават за национални титли от трибуната, посетителите могат да разгледат и неговите терени и конюшни и дори да видят обучаваните коне. Освен това той служи и като домашен терен на ФК Кавалерия, който играе в канадската футболна лига.

10. Форт Калгари

Предлагайки завладяващ поглед към историята и наследството на града, е фантастичният Форт Калгари, разположен на стратегическото място, където се срещат реките Бау и Лакът. Построен през 1875 г., той е действал като важен аванпост за канадските мундити с днешен Калгари, издигнал се извън стените му.

Въпреки че оригиналната крепост отдавна е изчезнала, живият музей има копия на казарми и конюшни за разглеждане и няколко исторически домове. В неговия интерпретационен център гостите могат да намерят обширни артефакти и експонати, документиращи ранните дни в Калгари и ролята на конната полиция в района.

В допълнение, този национален исторически обект има някои великолепни основания за скитане и интересна художествена инсталация, която да разгледате.

9. Мост на мира

Излагащ възхитителен дизайн е Мостът на мира, който обхваща река Боу и свързва центъра на Калгари с общността на Сънисайд. Освен че е практичен начин да стигнете от едната страна на реката до другата, си струва да проверите за атрактивната й архитектура, живописна обстановка и гледни точки.

Построен през 2012 г., мостът е проектиран от Сантяго Калатрава и има спираловидни стоманени арки, които спираловидно заобикалят пешеходните и велосипедните му пътеки. Изпъвайки 425 фута на дължина, той се откроява великолепно на фона на заобикалящата го среда, тъй като е боядисан в червено и бяло; цветовете на знамената на Калгари и Канада. Освен че свързва южната страна на пътеката на река Боу на север, тя предлага и страхотна гледка към силуета на центъра.

8. Скулптура в Страната на чудесата

Една от най -уникалните и необичайни атракции в града е Скулптурата на Страната на чудесата, арестуваща арт инсталация, която се намира точно в центъра на града. Много популярен както сред местните жители, така и сред туристите, публичното произведение на изкуството изобразява портрета на главата на младо момиче. Скулптурата е изложена пред сградата The Bow от 2013 г.

Създаден от испанския скулптор Хауме Пленса, той се извисява на 40 фута височина и е изцяло изработен от огъната телена мрежа. Освен, че се възхищават на артистичността и изобретателността си, посетителите могат да се впуснат в произведението на изкуството през врата му и да видят стъклените сгради и небостъргачите в центъра на града, издигащи се около тях. Благодарение на поразителния силует и прозрачните материали, скулптурата създава невероятни снимки.

7. Музей Гленбоу

Само на кратка разходка от Скулптурата на Страната на чудесата е Музеят Гленбоу, който може да се похвали с изключителна колекция от артефакти, произведения на изкуството и археологически находки. Един от най -големите и най -добрите музеи в страната, обширните му изложби предлагат интересна представа за хората, местата и идеите, които са оформили Калгари и Западна Канада.

От създаването си през 1966 г. колекцията на музея за изкуство и история се е разширила значително и сега обхваща над един милион предмети. Освен галерии, пълни с африкански, азиатски и европейски произведения на изкуството, той има секции, посветени на културата на племената на първите нации и военните сувенири. Освен това той действа като важен изследователски център и през годината провежда беседи, семинари и културни събития.

6. Кула Калгари

Извисявайки се високо както над музея, така и над останалата част от центъра на града, се намира Калгари Тауър, самостоятелна наблюдателна кула, която предлага ненадмината гледка към Калгари и околностите му. Построен през 1968 г. в чест на стогодишнината на Канада, той е един от забележителните символи и забележителности на града.

Достигайки почти 625 фута височина, емблематичната забележителност се отличава с минималистичен дизайн с въртящ се ресторант на върха. Освен да се насладите на вкусна храна и да се насладите на спиращите дъха гледки, посетителите могат да научат и всичко за кулата в нейния информационен център.

Тук ще намерите информативни дисплеи, модели и кратък филм за историята, архитектурата и строителството на сградата, която е величествено осветена вечер на фона на нощното небе.

5. Провинциален парк Fish Creek

Много популярно място за посещение, провинциалният парк Fish Creek е само на двадесет минути път с кола южно от центъра. Един от най -големите градски паркове в Северна Америка, той има великолепна природа и природа за разглеждане с неизброими развлекателни дейности на открито.

Поради близостта му до центъра на града и неговите девствени гори и пустиня, много хора ходят на туризъм и колоездене в парка. Риболов и плуване също могат да се ползват в река Боу, Фиш Крийк или на езерото Сикоме. Общо има над 60 мили пътеки, по които да се скитате, като ви прекарват през гъста гора и покрай скалисти скали с бобри, елени и койоти, които да бъдат забелязвани от време на време.

4. Зоопарк в Калгари

Забавно и подходящо за семейства място за посещение, зоологическата градина в Калгари се намира точно на изток от центъра на града. Основан през 1929 г., зоопаркът е възпитал и зарадвал безброй поколения и е известен със своите просторни заграждения и природозащитни изследвания.

Като един от най -големите и най -стари зоологически градини в Канада, той е дом на изумителен набор от животни, с всичко от панди и пингвини до горили и гризли. Освен, че може да се похвали с над 270 различни вида бозайници, огромният зверинец на зоологическата градина включва и безброй буболечки, птици и риби с реплики на динозаври в естествен размер, разпръснати из неговия праисторически парк.

Освен местни канадски експонати за дивата природа и природата, има и области, посветени на животни от Африка, Евразия и Антарктида, които да бъдат изследвани, наред с много други.

3. Паркът на острова на принца

Популярен както сред любителите на природата, така и сред любителите на открито, Prince's Island Park се намира на един хвърлей от центъра на града. Заобиколен от приливните води на река Бау, той е свързан с центъра на града с три пешеходни моста и предлага прекрасна природа и природа, на които посетителите да се насладят.

Защитен от 50 -те години на миналия век, островният парк е дом на много пътеки и зелени площи, а също така разполага с паркови пейки, детски площадки и места за пикник. От живописната му брегова ивица можете да се насладите на прекрасната гледка към хоризонта на Калгари и да наблюдавате водите на реката, която тече. Въпреки че обикновено е тихо и спокойно, паркът е домакин на няколко големи и оживени фестивали през слънчевите летни месеци.

2. Историческо село Парк наследство

Абсолютно задължително за всеки, който иска да научи за миналото на Калгари и Канада, историческото село Heritage Park може да бъде намерено само на петнадесет минути южно от центъра. Вторият по големина жив исторически музей в страната, той разполага с изумителен набор от артефакти и експонати с безброй исторически сгради и структури за изследване.

Основан през 1964 г., за да се запази богатото наследство на Алберта, сега паркът има четири зони, които представляват различни периоди от време. Наред с крепостта за търговия с кожи на компания Hudson’s Bay Company, можете да намерите малко селище, град в прерията и център на селото, облицовани с магазини и салони. Освен че се запознават с историята на региона чрез информационни дисплеи и костюмирани реконструктори, посетителите могат да се разходят и с парния влак и пароходката.

1. Калгари Стампеде

Описан като „Най-голямото шоу на открито на Земята“, забавното и празнично Калгари Stampede със сигурност отговаря на репутацията си с над милион души, които присъстват на десетдневното събитие всяка година. Освен че има един от най -големите родео в света, той има и парад, сценични представления и концерти, на които да се насладите, заедно със селскостопански състезания и изложения на First Nation.

Провеждан всеки юли от 1923 г. насам, Калгари Стампеде сега е неразривно свързано с идентичността на града; Калгари дори е наречен „Cowtown“ благодарение на известния си фестивал. В допълнение към наситените с екшън състезания, родео и състезания, има разширени панаирни площадки за разглеждане и шоута от дивия запад, които да посетите. Поради своята електрическа атмосфера и вълнуващи събития, Калгари Стампеде не трябва да се пропуска, когато сте в града.

Карта на нещата за вършене в Калгари

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: