Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Алабама е държава с много имена: Щатът на Йелоухамър по името на държавната птица, Памучния щат и Сърцето на Дикси. Въпреки че испанските изследователи са преминали през щата през 1540 г., именно французите са заселили района, основавайки Mobile през 1702 г. Тъй като се намира в Мексиканския залив, Алабама е добро място да се отдадете на водни дейности. 22 -ият щат също се радва на оживена сцена на изкуствата, културата и развлеченията.

Може да искате да се консултирате със синоптика, преди да посетите, тъй като държавата е уязвима от урагани. Освен ураганите, Алабама е прекрасно място, където можете да каякнете с дива река или да научите повече за космическата програма на нашата страна. Не е чудно, че този южен щат е популярна туристическа дестинация. Ето преглед на най -добрите места за посещение в Алабама:

10. Остров Дофин

https://maps.google.com/?ll=30.256390,-88.125275&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Остров Дофин, край бреговете на Мобайл, е спирка за почивка по пътя от Южна Америка, ако сте прелетна птица. Островът често е първата суша, която птиците виждат, докато пътуват на север. На острова има няколко резервата за птици, но основното е резерват за птици Audubon.

Наречени на френския дофин, правнук на Луи XIV, островните плажове се отличават с невероятни залези. Ако някога сте чували фразата „По дяволите торпедата! Пълна скорост напред!" той възниква тук с адмирал Фарагут по време на битката при Mobile Bay през 1864 г. Историческият ограден Форт Гейнс някога е стоял на стража пред входа на залива.

9. Парк Noccalula Falls

https://maps.google.com/?ll=34.041489,-86.021278&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Романтична трагедия дебне под водите на парк Noccalula Falls. Според легендата, вместо да се ожени за богатия вожд, който баща й я искаше, Нокалула избра да прескочи 90-футовите падания в деня на сватбата си. Ще видите девет фута висока статуя на нея при водопада, който се спуска в дерето на Блек Крийк.

Но където има тъга, има и красота, 25 000 растения азалия в този парк Gadsden. Докато къмпингувате тук, можете да се разходите по павираната туристическа пътека на парка, да оставите децата си да играят в зоопарка за домашни любимци и да посетите Пионер Вилидж, за да научат за миналото.

8. Монтгомъри

https://maps.google.com/?ll=32.361668,-86.279167&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Столицата на Алабама, Монтгомъри, има забележителна история, но Роза Паркс наистина я направи известна. Афро-американката назовава историята на гражданските права през 1965 г., когато отказва да отстъпи мястото си в автобус на бял мъж. В ироничен обрат на историята, Монтгомъри е мястото, където Конфедерацията е създадена през 1861 г.

Днес този град на река Алабама е известен с многобройните си ковчези, небостъргачи и една от най -добрите сцени на изкуството за градовете с размерите си в САЩ. Шекспировият фестивал в Алабама представя творбите на Бард през цялата година в неговия театър Blount Park.

7. Държавен парк Cheaha

https://maps.google.com/?ll=33.474445,-85.809723&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Планината Чеаха е най -високата точка в Алабама. Високата планина с височина 2413 фута (735 метра) може да се намери в държавния парк, кръстен на индийска дума кри. Разположен в националната гора Таладега, държавният парк Cheaha има добри пешеходни маршрути с достъп до Апалачанската пътека, както и до други пътеки.

Има дори пътека за състезатели на ATV, ако предпочитате да карате, отколкото да се разхождате сред природата. Нощувките варират от къмпинг до луксозна хижа. Ако красива външна обстановка в избраното от вас място, персоналът на парка може да ви помогне да уредите вашата сватба. Паркът е популярен и сред дневните потребители.

6. Мобилен

https://maps.google.com/?ll=30.694445,-88.043053&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Mobile, разположен начело на Mobile Bay, е единственото пристанище със солена вода в Алабама. Третият по големина град в Алабама е и най -големият на брега на Персийския залив между Ню Орлиънс и Санкт Петербург във Флорида. Това е културен център на морето с музеи, художествени галерии и професионална симфония, балет и опера.

В началото на пролетта градът е в пламъци с азалии, а през февруари той е домакин на най -стария организиран карнавал в САЩ; техният карнавал датира от началото на 1700 г., когато е организиран от френски католически заселници. Mobile е известен със своята предтебелна архитектура, комбинация от няколко стила, открити в девет големи исторически района.

5. Orange Beach

https://maps.google.com/?ll=30.291504,-87.561981&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ориндж Бийч е курортен град с 5500 жители на границата на Персийския залив на Алабама с Флорида. Това е едно от най -добрите места за посещение в Алабама, ако искате да се отпуснете, може би да останете в жилища на първа линия и да играете малко баскетбол или тенис в развлекателен център, ако се уморите от водни дейности.

Orange Beach също е добро място за откриване на делфини или можете да правите това, което местните правят за забавление: посетете островите Orange Beach. Четирите острова се намират в прохода Пердидо и са достъпни с плавателни съдове. Островите са популярни сред любителите на водните спортове и също са добро място за разглеждане на морски птици и морски бозайници.

4. Национален резерват Каньон Литъл Ривър

https://maps.google.com/?ll=34.440556,-85.595558&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Каньонът Литъл Ривър е специално място, често описвано със суперлативи, като най -дълбокия каньон източно от река Мисисипи. Малката река, която започва в северозападна Джорджия, се смята за най -дългата река в Съединените щати, която тече на върха на планина, в този случай Литъл Топ планина.

Въпреки че е само на около 600 фута в най -дълбоката си част, той се смята за грандиозна форма на релеф в южните Апалачи планини. Малката река е дива и живописна река. Природният резерват, който го заобикаля, е дом на много защитени видове растения и животни.

3. Хънтсвил

https://maps.google.com/?ll=34.730000,-86.584999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Хънтсвил е известен като Рокет Сити заради асоциацията си с космическата програма на САЩ. Съоръженията за химически боеприпаси, построени по време на Втората световна война, са преобразувани за използване на космическото пространство след войната; Съединените щати изстреляха първия си спътник тук през 1958 г. Днес Центърът за космически полети на НАСА се намира в Хънтсвил.

Градът има редица исторически домове, някои построени в началото на 1800 -те. Музеите включват Космически лагер, Конституционно селище в Алабама с реконструираните сгради във федерален стил, Clay House със своята колекция от порцелан Noritake и Мемориален музей на ветераните с колекцията от военни превозни средства.

2. Бреговете на Персийския залив

https://maps.google.com/?ll=30.267797,-87.701469&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Gulf Shores е популярна туристическа дестинация в Мексиканския залив. Само на 87 километра от Mobile, това е добро място за риболов на океан, игра на голф на две топ игрища или гледане на делфини. Освен обичайните плажни дейности, можете също да вземете круиз по залез по залива или да заведете цялото семейство във воден/увеселителен парк.

Ако сте парти животно, тогава края на април е времето за посещение. Тогава се случва това, което се смята за най -голямото плажно парти в света. Присъединете се към забавлението, докато хвърляте мъртъв кефал над държавната линия с Флорида.

1. Бирмингам

https://maps.google.com/?ll=33.525002,-86.813004&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Градът, кръстен на Бирмингам, Англия, е основан по време на реконструкцията на Гражданската война. Днес това е най -големият град в Алабама. Тъй като някога е бил основната индустриална зона на юг, той е получил прозвището „Питсбърг на юг“. Бирмингам е културната столица на Алабама, с най -големия музей на изкуството (Birmingham Museum of Art) в югоизточната част на САЩ.

Тук ще намерите и балетни, симфонични и оперни трупи, както и няколко театъра за сценични изкуства. Бирмингам е домакин на няколко музикални и филмови фестивала, включително фестивала на движещата се картина на тротоара, който привлича режисьори от цял свят.

Карта на Алабама

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: