Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Псевдонимът на Айдахо е Държавата на скъпоценните камъни. Това е много подходящо, тъй като 43 -та държава е наистина скъпоценен камък сред държавите. На север по Interstate 90 ще намерите буйни зелени гори, живописни езера и историческия град за добив на сребро Kellogg. На юг покрай Interstate 84 ще откриете пустини и история - пътеката Орегон, която доведе пионерите на Запад, минава оттук. Междувременно ще откриете магистрала 12, живописна пътека, която е успоредна на река Клиъруотър, която Люис и Кларк следват в експедицията си до Тихия океан.

Ще намерите и страхотни възможности за отдих сред най -добрите места за посещение в Айдахо: страхотни ски и голф, къмпинг и туризъм, както и страхотно планинско колоездене по пътеката Хаявата, която започва на границата с Монтана и завършва на 17 великолепни, натрошени мили по -късно.

10. Пясъчна точка

https://maps.google.com/?ll=48.266666,-116.566666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Sandpoint може да има по -малко от 8000 жители, но това е основен икономически център в Северен Айдахо. Два национални бизнеса, търговец на дрехи за дамски облекла Coldwater Creek и производител на дресинг за салати Lighthouse Foods имат своята национална централа тук.

Сгушен в планините, Sandpoint е разположен на брега на езерото Pend Oreille, (произнася се „езеро ой лъч“), най -голямото езеро в Айдахо с плуване, гребане и риболов. Семейството на Бинг Кросби някога е имало голям каменен дом на брега на езерото. В близост се намира планината Швейцер, най -големият ски курорт на Айдахо. Нищо чудно, че това очарователно място е обявено за Най -красивия малък град през 2011 г.

9. Горещи извори Lava

https://maps.google.com/?ll=42.619446,-112.014168&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Lava Hot Springs е популярен ваканционен курорт в Южен Айдахо, разположен близо до Pocatello по стария маршрут на Oregon Trail. Градът не е много голям - малко над 500 души - което го прави добро място да се отпуснете далеч от тълпите.

„Охладете се“ обаче може да е погрешно, тъй като тук ще намерите пет басейна с горещи извори. Температурите на водата варират от 102 ° до 112 ° постоянно, въпреки че водата непрекъснато тече към река Понтнев със скорост от 250 милиона галона на ден. Когато се уморите от накисване, охладете се, като плавате по реката по вътрешните тръби.

8. Зона за отдих Hells Canyon

https://maps.google.com/?ll=45.599998,-116.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Много туристи гледат на Националната зона за отдих Hells Canyon, която разделя Айдахо и Орегон като живописна зона за отдих. Несъмнено това е така: На дълбочина близо 8000 фута, Hells Canyon е най -дълбокото речно дефиле в Северна Америка и може да бъде изследвано по безброй туристически пътеки.

През средата му тече река Змия, която се комбинира с река Клиъруотър до. Hells Canyon също е важен археологически район, с индикации, че хората са живели тук преди 15 000 години. Тук са минали и ранни изследователи, така че ще откриете исторически обекти от двете страни на каньона.

7. Водопад Айдахо

https://maps.google.com/?ll=43.500000,-112.033333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Водопадите при Айдахо Фолс може да не са много дълбоки, но са доста широки. Водопадите в центъра на Айдахо Фолс капят само 22 фута (7 метра), но те се простират на 600 фута (180 метра) през река Змия. Те се виждат най-добре от Зеления пояс на река Змия, обиколка на шест мили по павирана пътека.

Greenbelt, най -голямата атракция на града, е популярен сред колоездачите и количките, както и тези, които се катерят по скалите за малко риболов. Самият град е най -добрият град в източния Айдахо. Това е икономически, художествен и културен център за региона.

6. Кер д’Ален

https://maps.google.com/?ll=47.692780,-116.779999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Само на 30 мили източно от Спокан, Вашингтон, Кьор д’Ален управлява Айдахо Панхандъл. Най -големият град в Северен Айдахо, градът е разположен на брега на живописното езеро Кьор д’Ален. Ако сте играч на голф, може да искате да изиграете няколко рунда на курорта Coeur d’Alene Resort, известен със своята 14 -та дупка, зелено, което седи в езерото, плаващо по подводен кабел.

Coeur d’Alene е едно от най -добрите места за посещение в Айдахо през цялата година, от коледните си круизи по езерото до лятното състезание Iron Man.

5. Водопад Шошоне

https://maps.google.com/?ll=42.595280,-114.400833&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В: Какво пада в САЩ е по -високо от могъщия Ниагарски водопад?

О: Шошоне Фолс в Туин Фолс, Айдахо. Водата пада върху реката Снейк, падаща на 212 фута (65 метра), Ниагара пада само на 167 фута (51 метра). И все пак водопадите Шошоне понякога се наричат „Ниагара на Запада“. Паданията бяха важно място за риболов и търговия за коренните американци, включително Шошоне, на което са кръстени. Най -доброто място за разглеждане на водопадите в градски парк, който има плувни, места за пикник и игри, туристически пътеки и рампа за лодка.

4. Национален паметник на кратерите на Луната

https://maps.google.com/?ll=43.461670,-113.562714&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният паметник на кратерите на Луната е зловещо място в южния Айдахо. Лавовите образувания я карат да изглежда пуста; това е един от най -добре запазените райони за базалтови наводнения в долните 48 щата. Смятани да приличат на повърхността на Луната, астронавтите на НАСА се обучават на полето с лава, докато се подготвят за кацането си на Луната. Веднъж там откриха, че Луната е различна от кратерите на Луната.

Фенерчето е задължително, ако планирате да проучите пещерите от лава; водата също е от съществено значение през лятото. Орегонската пътека заобиколи части от паметника.

3. Слънчева долина

https://maps.google.com/?ll=43.680557,-114.342781&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Sun Valley е най -добрият курорт за ски и лятна ваканция в Айдахо, като много известни личности притежават домове в района. Разположена в централната част на Айдахо, Sun Valley е сгушена сред планини, които осигуряват страхотно каране на ски, пързаляне на кънки и сноуборд през зимата, а голф, конна езда, туризъм и риболов на мухи през лятото.

Това е целогодишна семейна туристическа дестинация. Sun Valley е домакин на ски състезания за Световната купа, докато олимпийската фигуристка Соня Хени заснема Sun Valley тук. Известният писател Ърнест Хемингуей е написал за кого бие камбаната тук.

2. Бойсе

https://maps.google.com/?ll=43.616669,-116.199997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в югозападен Айдахо, Бойсе е не само най -големият град на щата, но и негова столица. Част от долината на съкровищата на Айдахо, Бойсе (произнася се „BOY-see“) беше спирка по пътеката Орегон. 8 -та улица на града през центъра сега е пешеходна зона.

Тук ще намерите Баския блок, където можете да научите за баското наследство на Бойсе. Северният край на Бойс има по -стари домове и облицовани с дървета улици; Американската асоциация по планиране го нарече едно от 10 -те най -добри съседства на Америка през 2008 г. Ако сте фен на джаза, не пропускайте ежегодния джаз фестивал на Gene Harris.

1. Национален парк Йелоустоун

https://maps.google.com/?ll=44.599998,-110.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -обичаният парк в Америка, Йелоустоун, е не само първият национален парк на Америка, но и първият национален парк в света. Това е прекрасно място за посещение, с невероятна природа и изобилие от геотермални дейности (не пропускайте да видите изригването на Old Faithful).

Също така е добро място да видите диви животни в родното им местообитание - тук управляват биволи, така че не се изненадвайте, ако се забиете в трафика, причинен от бивол, който се движи по пътя. Не забравяйте, че тези животни са диви, така че пазете дистанция. Йелоустоун се намира предимно в Уайоминг; само един процент от парка е в Айдахо.

Настаняване: Къде да отседнете в Йелоустоун

Вижте също: Най -добрите атракции в Йелоустоун

Карта на Айдахо

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: