Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Най -големият национален парк в Тайланд, Национален парк Khao Sok се намира в южната част на страната и е известен с това, че е домакин на цяла гама от природни чудеса. Има изобилие от различни пейзажи. Разгледайте гъсти тропически гори, подобни на върхове варовикови карстови образувания и огромното езеро Cheow Lan, създадено от човека.

Ще бъдете възхитени от редките, екзотични видове флора и фауна - като рогови шипове и гигантското растение Rafflesia; това място е като райската градина.

Странно е, че далеч не е напълно отдалечен, сравнително лесно е да се достигне и да се остане в района на националния парк Khao Sok. От хижите в джунглата, разположени по бреговете на река Сок, до плаващите места за настаняване на езерото Чоу Лан - както и много повече - автобусната спирка Khao Sok ще бъде първото ви пристанище, преди да преминете към вашия избор за настаняване и епични обиколки на националния парк.

8. Khao Sok Jasmine Garden Resort

https://maps.google.com/?ll=8.915319,98.528351&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в сърцето на село Khao Sok, този хотел е само на 100 метра от входа на самия национален парк Khao Sok, което означава, че има възможност да се разхождате в парка по свое свободно време.

Тук има и туристическо бюро, така че можете да се запишете на турне, за да научите повече за този голям природен резерват и важната му флора и фауна.

Със своите непретенциозни, но модерни бунгала - пълни с дъждовни душове и климатик - има и компактен открит басейн и ресторант. Едно от най -хубавите неща на това място обаче е зашеметяващата гледка към околните хълмове с дъждовни гори.

Проверете отзивите и цените

7. Курорт Панвари

https://maps.google.com/?ll=9.029790,98.698311&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Panvaree Resort всъщност е разположен на брега на огромното езеро Cheow Lan (известно като езерото Ratchaprapha), което означава, че оттук се разкриват зашеметяващи гледки към спокойните тюркоазени води и гъстите тропически гори наоколо.

Селските дървени вили всъщност са разположени над водата, което означава, че можете да се събудите сутрин и да се гмурнете направо за плуване или да отидете на каяк директно от стаята си.

Тази плаваща опция за настаняване е отдалечена, но с тази отдалеченост идва възможност да се шпионира уникалната красота и да се получи различна гледна точка на националния парк.

Проверете отзивите и цените

6. Курорт Khao Sok Palmview

https://maps.google.com/?ll=8.913148,98.530724&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тук има страхотен ресторант, предлагащ местни и международни ястия. Селските дървени вили, пълни с мрежи против комари и обзаведени веранди, са разположени под тропически дървета. И разбира се, има достъпни масажни услуги.

Това е чудесно място за престой в Khao Sok за лесен достъп до парка. Входът на националния парк е само на километър, което означава, че можете сами да стигнете до него доста лесно. Но отново, присъединяването към турне от самия курорт също би било добър вариант. Бреговете на река Сок, преминаващи през парка, също са само на десет минути пеша от хотела.

Проверете отзивите и цените

5. Хостел Khao Sok Jungle

https://maps.google.com/?ll=8.909455,98.525581&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Макар и сравнително невзрачен, декорът в хостела Khao Sok Jungle все пак е напълно съвременен, излъскан и минимален, което създава изключително престижно изживяване в хостела. Предлагат се общежития, както и самостоятелни стаи, има съвременни общи бани, както и зона за хранене на тераса долу.

За почитателите на удобството има безплатен трансфер, който отвежда гостите от автобусната спирка Khao Sok до хостела. Входът за национален парк Khao Sok - както и река Sok - са само на един хвърлей от хостела. Това е изключително добре управляван хостел, който ще ви организира на фантастична обиколка в рамките на минути след пристигането ви.

Проверете отзивите и цените

4. Курорт Khao Sok Riverfront

https://maps.google.com/?ll=8.912185,98.524887&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен по бреговете на самата река Сок - както може би се досещате от името на този хотел - той се състои от удобни вили на брега на реката, които идват със собствени веранди и балкони за най -добрата сутрешна, следобедна и вечерна релаксация.

Практически на прага на националния парк, този курорт може да организира обиколки из тропическите гори и езерото за невероятно преживяване. Връщайки се в самия хотел, гостите ще се насладят да се насладят на вкусната храна, която се предлага в спокойния ресторант и да споделят опит с други пътници.

Проверете отзивите и цените

3. Курорт за сутрешна мъгла Khao Sok

https://maps.google.com/?ll=8.911401,98.524796&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ще намерите Khao Sok Morning Mist Resort много близо до бреговете на река Сок, недалеч от входа на националния парк Khao Sok. Това е място, което е удобно за справяне с невероятната природа и зашеметяващата природа на близката област.

Тук бунгалата са уютни и разполагат с балкони, където можете да се насладите на природното чудо, което е навсякъде. Тук има открит басейн, където да се разхладите, както и ресторант на място, където можете да получите закуска, обяд и вечеря - както и едно или две питиета вечер.

Проверете отзивите и цените

2. Нашата къща в джунглата

https://maps.google.com/?ll=8.907432,98.533134&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Парче еко настаняване, разположено в 25 акра частна джунгла, Нашата къща в джунглата може да не е толкова близо до входа на националния парк Khao Sok, колкото други предложения, но със сигурност осигурява автентично изживяване.

Стаите тук ви чувстват потопени в естествената среда. Те са дървени колиби на кокили, които са практически отворени за елементите.

Ако това звучи твърде безстрашно, можете да изберете бунгало в колониален стил! Разположен на брега на река Сок, тук има част от частния плаж, както и бар, ресторант и дори частна дупка за плуване.

Проверете отзивите и цените

1. Курорт Khao Sok Jungle Huts Resort

https://maps.google.com/?ll=8.909541,98.525558&z=13

(ВИЖ КАРТА)

За да получите усещането, че наистина сте отседнали в средата на джунглата, подходящото име Khao Sok Jungle Huts Resort е добър вариант.

Има много различни видове бунгала, от най-елементарните дървени работи до модернизирани опции с климатик и изглед към близката река Сок.

Едно от най -готините неща за това място е, че много от хижите са свързани с издигнати пътеки, което означава, че наистина се чувствате сякаш живеете в общност в джунглата.

Освен автобус и издигнат ресторант с изглед към джунглата, предлагащ прости, но вкусни ястия, се предлагат и туристически предложения като кану -каяк и преходи.

Проверете отзивите и цените

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: