Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Когато хората мислят за Аризона, първото, което им идва на ум, разбираемо е Големият каньон и долината на паметниците; докато пейзажите на тези места със сигурност са зашеметяващи, държавата е дом на много повече от просто стари скали. Многобройните му градове са пълни с прекрасни исторически забележителности, пулсиращ нощен живот и фантастични ресторанти, докато хората му са толкова гостоприемни и приятелски настроени, колкото идват.

С известния Route 66, преминаващ през щата, можете да спрете и да разгледате някои от многото му забележителности, да усетите Стария Запад в някои от атмосферните салони на Аризона или да научите повече за богатата индианска култура в един от многото археологически обекти или резервати. Където и да отидете, местата в този списък са перфектните градове за посещение в Аризона, преди да се потопите във величествената природа за вас.

Карта на градовете в Аризона

10. Юма

https://maps.google.com/?ll=32.692223,-114.615280&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на мястото, където се съединяват реките Гила и Колорадо, Юма е само на един хвърлей разстояние от Мексико и Калифорния.

След като беше претърпял обширни ремонти за празнуването на стогодишнината си през 2014 г., Yuma е пълен с красиви малки паркове и има няколко страхотни музея за зареждане. Музеят на териториалния затвор, например, представя интересна история, свързана с времето, когато е бил известен като „Адската дупка на Запада“.

Поради близостта си до Мексико има много страхотна мексиканска храна, а целогодишното му синьо небе и слънце правят Юма приятно място за отсядане.

9. Езерото Хавасу Сити

https://maps.google.com/?ll=34.490002,-114.308891&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в западна Аризона, езерото Хавасу Сити е планиран град, който е построен на брега на езерото, което му дава името. Забележително е, че той е домът на оригиналния Лондонски мост.

Пуснат за продажба през 1967 г., защото падаше, градът го купи и сглоби отново; сега тя е основната атракция наред с туристическото „Английско село“, което може да се намери в единия край на структурата.

Освен това, няма какво да се види или направи в езерото Хавасу Сити, освен да се насладите на езерото и да се качите на лодка по неговите води, да изпробвате някои водни спортове или просто да наблюдавате красивите залези.

8. Прескот

https://maps.google.com/?ll=34.541668,-112.469444&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Обграден от планини, Прескот е приятелско място за посещение. Неговият исторически център е дом на някои прекрасни стари викториански сгради, които ще ви накарат да се почувствате така, сякаш сте отстъпили назад във времето.

Градът на Стария Запад е очарователен за разходка със зеления център, приветливите кафенета и оживените салони на Whiskey Row. Той е и дом на най -старото родео в света.

Разположени в живописна обстановка, невероятните пейзажи на Прескот са идеални за опознаване с кон, пеша или с колело. Свежият планински въздух се чувства на милион мили от жарката пустинна топлина на някои от другите градове на Аризона.

7. Меса

https://maps.google.com/?ll=33.422222,-111.822777&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Третият по големина град в Аризона, Меса е част от Големия Феникс и е основан от мормоните чак в края на 1800 -те.

Интересните музеи правят Mesa заслужаващ да се провери; неговият приказен природонаучен музей и музей за младежи са два от най -добрите, които се предлагат, докато центърът за изкуства Меса е дом на редица театри и художествени галерии.

Далеч от изкуствата и културата, Mesa има някои прекрасни дейности на открито, на които посетителите могат да се насладят. Можете да отидете на каяк или да плувате в едно от езерата му или да отидете на туризъм в близката национална гора Tonto - една от най -големите гори в щатите.

6. Темп

https://maps.google.com/?ll=33.412777,-111.943054&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в района на Големия Финикс, Темпе е оживен колежански град, който е дом на Аризонския държавен университет - най -големият университет в Съединените щати.

Като такова, има много младо усещане за мястото и много живот в Темпе се върти около университета. Например, в града има много ресторанти и магазини, както и фантастични спортни съоръжения и множество барове, придаващи на Tempe оживена сцена на нощен живот.

Модно място за живеене, много научноизследователски индустрии се намират в Темпе. Много хора посещават града за една от конференциите, представленията или събитията, които се провеждат тук, като същевременно се отбиват, за да опитат процъфтяващата кулинарна сцена или оживения нощен живот.

5. Седона

https://maps.google.com/?ll=34.860001,-111.789169&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Известен със зашеметяващите образувания от червен пясъчник, които заобикалят града, като Катедралната скала, Седона е удоволствие да посетите, до голяма степен поради великолепната природа. Предлагат се много дейности на открито, вариращи от туризъм и планинско колоездене до плуване и къмпинг.

Смятан от мнозина за свещено място, има много ново усещане за Седона - лесно е да се разбере защо, след като вземете предвид спиращата дъха природа. Всъщност много хора идват, за да постигнат духовно просветление, да се отпуснат в някой от многобройните спа центрове или да се запасят с алтернативни лекарства.

Въпреки че Sedona може да бъде много заета през лятото, със сигурност си заслужава да проверите за всичко, което може да предложи. Неговите фантастични художествени галерии и вкусни ресторанти означават, че всеки може да се наслади на нещо.

4. Флагстаф

https://maps.google.com/?ll=35.199165,-111.631111&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен заедно с Route 66 с великолепните върхове на Сан Франциско, гледащи над него, Flagstaff е очарователно и спокойно място, което има много различни аспекти.

Докато се скитате из града, ще откриете много стара архитектура, датираща от времето, когато градът е бил важна железопътна гара, както и атмосферни кафенета и барове, обслужващи голямото университетско население на Флагстаф.

С красивата природа около него има много страхотни ски, планинско колоездене и туризъм. Планината Елдън е мястото, където да се отправите, ако искате да се насладите на чудесното открито. Комбинирайки природата, забележителности на Route 66 и прекрасен център в един примамлив пакет, този град в колежа си заслужава да спрете, когато сте в Аризона или на път за Големия каньон.

3. Тусон

https://maps.google.com/?ll=32.221668,-110.926392&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Вторият по големина град в Аризона, Tucson е дом на опияняваща смесица от култури, която е представена в нейните фантастични ресторанти, музеи и исторически квартали.

С чувство на младост, до голяма степен благодарение на значителното студентско население на университета в Аризона, има много еклектични магазини, както и страхотен бар и сцена на нощен живот.

Докато оживените улици на Тусон са забавни за разглеждане, величествените природни забележителности, които заобикалят града, са още една причина да посетите, като Националният парк Сагуаро и Музеят на пустинята Аризона-Сонора са само две от забележителностите, които трябва да се видят.

2. Скотсдейл

https://maps.google.com/?ll=33.500000,-111.933334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Понякога наричан „Бевърли Хилс на пустинята“, Скотсдейл е част от столичния район Феникс и е богато, луксозно място за посещение с множество курорти, хотели от висок клас и луксозни ресторанти.

Има няколко прекрасни художествени галерии и музеи, разпръснати наоколо, докато Старият му град играе с каубойската и американската идентичност на Запада. Има много магазини за сувенири и тематични ресторанти.

Домът на един от най -големите молове в Щатите, Скотсдейл е популярен град сред туристите. Неговият оживен нощен живот и модерните коктейл барове го правят чудесно място за излизане.

1. Феникс

https://maps.google.com/?ll=33.450001,-112.066666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Икономическото, културно и политическо сърце на Аризона, Феникс се намира в Долината на слънцето. Като такъв, пустинният град е благословен с целогодишно топло време и славно слънце.

Изпълнен с енергия и живот, Феникс има процъфтяваща културна сцена, за което свидетелстват многобройните му театри и големи музеи като Музея на изкуствата Феникс и забележителния Музей на музикалните инструменти - който е домакин на най -голямата колекция от инструменти в света.

Феновете на спорта също ще се чувстват като у дома си благодарение на професионалните спортни екипи на града. Има над 200 голф игрища, които да изпробвате, докато любителите на открито могат да се насладят на изследването на богатството на невероятна пустинна природа, която заобикаля града. С много страхотна мексиканска храна, предлагана във фантастичните си ресторанти и оживен нощен живот, най -големият град в Югозападната част има товари, които можете да проверите.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: