Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Една от най -популярните държави в света за почиващите, огромният набор от невероятни неща за разглеждане и правене прави Мексико чудесно място за посещение. С вкусна кухня, невероятни археологически обекти и оживени градове; в тази наситена със слънце земя има по нещо за всеки и това дори не е споменало обширната брегова ивица, която е дом на толкова много невероятни плажове!

Разнообразните пейзажи на страната варират от джунгли и пустиня до снежни планини и скалисти каньони и като такива посетителите никога няма да се уморят да изследват всичките му внушаващи страхопочитание забележителности. С множество национални паркове в Мексико, които само чакат да бъдат проучени; тук са най -хипнотизиращите места, които да ви помогнат по пътя си.

Карта на националните паркове в Мексико

15. Национален парк Bahia de Loreto

https://maps.google.com/?ll=25.864166,-111.121666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този прекрасен национален парк ви примамва с топлите си води и целунатите от слънцето брегове, които изглеждат толкова привлекателни. Въпреки че по -голямата част от територията му се състои от води в Калифорнийския залив, плажовете, морските скали и разнообразните екосистеми, които ги съпътстват, са красиви за изследване.

Докато идиличните тюркоазени води на пясъчните му плажове са основното привличане на Национален парк Bahia de Loreto, петте необитаеми острова в неговите граници също са много популярни сред туристите. С изложени делфини и морски лъвове този рай на парка си заслужава да бъде посетен.

14. Национален парк Кабо Пулмо

https://maps.google.com/?ll=23.433529,-109.424530&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на югоизточния край на полуостров Бая Калифорния, Национален парк Cabo Pulmo защитава най-стария коралов риф в Северна Америка. Красивият морски парк е от съществено значение за опазването и опазването на редица редки и застрашени морски обитатели, които живеят във водите му.

Гмуркането в парка е просто хипнотизиращо, тъй като под повърхността ви посрещат зашеметяващи коралови градини и цял набор от риби и морски бозайници, които спокойно плуват. Мечта за гледане, този спокоен свят ще остави незабравими спомени, които ще останат за цял живот.

13. Национален парк Basaseachic Falls

https://maps.google.com/?ll=28.133057,-108.250000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Водопадите, които дават името на този национален парк, очевидно са основната атракция и посетителите със сигурност няма да напуснат чувството на разочарование. Водопадът се спуска от височина 246 метра и е ограден от скалистите скали от двете страни; изглежда абсолютно зашеметяващо.

Водопадите не са единствената живописна част на парка, но горите, отличителните скални образувания и разнообразната фауна и флора го правят удоволствие да преминете през него. От върховете на доминиращите скали, панорамната гледка към красивата околност само добавя към очарованието на Националния парк Basaseachic Falls.

12. Национален парк Isla Contoy

https://maps.google.com/?ll=21.506390,-86.798332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този уединен остров, облицован с девствени плажове, облицовани с палми и идилични тюркоазени води, е рай, който чака да бъде проучен. Идеален за картината национален парк Isla Contoy защитава острова, на който е кръстен, и тропическите морски птици, които живеят в него. Важен район за гнездене на четири вида морски костенурки, екотуризмът към острова се управлява стриктно, за да се запази неговата уникална екосистема.

Независимо дали става въпрос за гмуркане с шнорхел в чистите си води, скитане по перфектните плажове или пътуване с лодка, за да се вгледате по -добре в тази поразителна природна красота, на Isla Contoy трябва да се види, за да се повярва.

11. Национален парк Grutas de Cacahuamilpa

https://maps.google.com/?ll=18.669621,-99.509911&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Еха! Обширните пещерни системи в този национален парк ще ви запознаят с невероятен подземен свят, който ще ви изуми и възхити с невероятната си красота. Прекрасно осветени, пещерните системи, които са едни от най -големите в света, имат редица атракции, които да забавляват посетителите.

Независимо дали следва двете подземни реки, които текат между скалистите му дерета, скално катеренето на каньона Лимонтитла или просто гледайки удивено уникалните му геоложки особености; Националният парк Grutas de Cacahuamilpa е като нищо, което някога сте виждали.

10. Национален парк Невадо де Толука

https://maps.google.com/?ll=19.105595,-99.756546&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Кръстен на вулкана, който доминира в парка, Невадо де Толука има множество пътеки и пътеки, които туристите могат да разгледат, а кратерът му е достъпен дори с кола. Вулканът е впечатляващ за наблюдение и на над 4600 метра височина; предлага спиращи дъха панорами на околностите.

Безплодните му склонове контрастират красиво с покритите с гори равнини под него, а има и езера и археологически обекти, които посетителите могат да разгледат. Когато вали сняг, вулканът става все по-зрелищен, тъй като заснежените върхове се извисяват над всичко, доминирайки над хоризонта.

9. Национален парк морски архипелаг Сан Лоренцо

https://maps.google.com/?ll=28.772499,-112.997498&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Съдържащ архипелага Сан Лоренцо и водите, които ги заобикалят, този национален парк има редица уникални екосистеми, които са дом на огромен набор от морски бозайници, морски птици и риби.

Въпреки че сухият климат означава, че самите острови са доста безплодни, под водата е съвсем различна история, тъй като водите са богати на хранителни вещества. Късметливите посетители на националния парк могат да видят делфини, плуващи покрай тях, или дори някои от видовете китове, които се намират в неговите води.

8. Национален парк Cumbres de Monterrey

https://maps.google.com/?ll=25.441561,-100.304893&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Зрелищните върхове не са единственото нещо, което ще ви посрещне в този ослепително красив национален парк. Със зашеметяващи каньони, ревящи реки и водопади и разтегнати борови гори, заобикалящи планините; Cumbres de Monterrey е невероятно място за посещение с множество неща за разглеждане и правене.

Предлаганите пейзажи са просто спиращи дъха, а великолепните планини, които доминират в парка, правят фантастични преходи и алпинизъм. С огромната пещерна система от пещерите Гарсия, също разположена в парка, думите не могат да оправдаят богатството на чудесата на природата.

7. Национален парк Canon del Sumidero

https://maps.google.com/?ll=16.831667,-93.093887&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Каньонът Сумидеро е основната характеристика на този национален парк и неговите дълбоки скални стени, които толкова драматично отрязани в река Грихалва отдолу са меко казано впечатляващи. Образувани през вековете от реката, пресичаща скалата, има редица възхитителни бързеи и водопади, на които посетителите да се насладят. Пейзажът изглежда зашеметяващ, а зелената тропическа гора контрастира прекрасно със безплодните стени на каньона.

6. Национален парк Пико де Оризаба

https://maps.google.com/?ll=19.030001,-97.269997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На високите си 5636 метра Пико до Оризаба е абсолютно огромна и е най -високата планина в цялото Мексико. Заснеженият му връх се издига драстично към небесата и има девет ледника, осеяни около неговите по-високи сфери. Красиво за гледане, калдерата на този стратовулкан също си заслужава да бъде видяна и от високо панорамните гледки, които предлага на равнините отдолу, са очарователни.

Международните катерачи се стичат към националния парк поради впечатляващата планина и редица пътеки и пътеки, които се извиват около долните склонове, за да могат да се насладят на туристите.

5. Национален парк Лагунас де Монтебело

https://maps.google.com/?ll=16.116667,-91.699997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Езерата, които дават името на парка, са основната атракция на този завладяващо красив национален парк. С 59 от тях, разпръснати сред разтегната борова гора, перфектният блус на езерата контрастира зашеметяващо с безкрайната зеленина около тях и гостите могат да плуват и да каяк в техните води.

Има и интересна пещерна система за посещение и сред най -зрелищните обекти са древните руини на маите в Чинкултик, където най -високата пирамида предлага невероятна гледка към езерата отдолу.

4. Национален парк Тулум

https://maps.google.com/?ll=20.214722,-87.428886&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Посещението на това добре запазено място на маите е като да се върнете назад във времето, докато руините на цивилизацията ви заобикалят от двете страни. Крайбрежният обект е хипнотизиращ, за да се скита наоколо, а храмът на Бога на ветровете, който гледа към океана, е особено впечатляващ.

Перфектните плажове по -долу само допринасят за красотата на сцената. Централната пирамида на комплекса доминира в околностите му и цялото богатство от забележителности показва тази популярна туристическа дестинация.

3. Национален парк Izta-Popo Zoquiapan

https://maps.google.com/?ll=19.236111,-98.663330&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Двата извисяващи се върха, които дават името на този национален парк, са впечатляващи, тъй като заснежените им върхове се открояват от околностите им, надвиснали над безплодните склонове около тях.

Втората (Popocatépetl) и третата (Iztaccihuatl) най -високи планини в страната правят възхитителен туризъм, а горите, които покриват долните склонове на вулканите, само допринасят за зашеметяващите пейзажи. От по -високите области на планините пред вас се простират невероятни панорами на света отдолу. Просто грандиозно.

2. Национален парк Islas Marietas

https://maps.google.com/?ll=20.698999,-105.584999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тези необитаеми острови са популярно туристическо място и с богатството на неща за разглеждане и правене; лесно е да се разбере защо. Защитените води около тях изобилстват от морски живот и разходки с лодки и гмуркане са особено чудесни начини да се потопите в богатствата на водния свят долу.

Въпреки че има редица девствени плажове, от които да избирате, несъмненото коронно бижу на тях е грандиозният и скрит „любовен плаж“, който се появява само при отлив. С минаващите гърбави китове, делфини и манта, не забравяйте да посетите Националния парк Islas Marietas за едно незабравимо преживяване.

1. Национален парк Паленке

https://maps.google.com/?ll=17.483978,-92.046326&z=13

(ВИЖ КАРТА)

За да се вгледате в страхотната история и наследство на Мексико, посещението в Национален парк Palenque е незаменимо и просто задължително в тази невероятна страна. Този огромен комплекс от руини на маите е внушаващ страхопочитание и, изплувайки сред джунглата, те със сигурност правят невероятно гледане.

Добре запазени, храмовете и дворците са очарователни, за да се скитат наоколо и никой посетител на Паленке няма да напусне без чувство на страхопочитание пред изобретателността на маите. Човек би могъл да прекара цял живот, като се наслади на всички чудеса на тези мезоамерикански руини; спиращи дъха и незабравими, те със сигурност ще оставят спомени, които ще останат завинаги.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: