Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Разположен високо в подвижните подножия на планините Анди, Кито е разтегнат метрополис, изпълнен с културни и исторически съкровища. Основана от испански конкистадори от 16-ти век на мястото на древен град на инките, столицата на Еквадор може да се похвали с най-големия и най-добре запазен исторически център в Америка. Отличаващ се с изкусно съчетание от европейски и местни архитектурни стилове, десетки църкви, музеи и колониални имения се редят по калдъръмени улички. В Кито също има много съвременни атракции, включително нощни клубове, модерни ресторанти и бутикови магазини. Многото паркове и площади в Кито предлагат живописни условия, където можете да се отпуснете, докато планирате следващата си екскурзия.

10. Basilica del Voto Nacional

https://maps.google.com/?ll=-0.214995,-78.507401&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Най-значимото представяне на нео-готическата архитектура в Америка, най-голямата базилика в Еквадор е задължителна атракция. Построен в стила на Нотр-Дам в Париж, строителството на бетонната катедрала започва през 1887 г. Вместо традиционните гаргули обаче еквадорските животни като маймуни, игуани, костенурки и пуми украсяват сградата на конструкцията. Отвътре отличителните характеристики включват мозаечен под и олтар на Дева Мария, разположен в страничен параклис. Ако сте изправени за дълго изкачване по стълби и стълби, върхът на главната кула предлага страхотна гледка към Кито и вулканичните планини отвъд.

9. Парк Ла Каролина

https://maps.google.com/?ll=-0.181100,-78.484200&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Известното място за отдих и отдих в Кито, паркът La Carolina е популярен както сред туристите, така и сред местните жители. Разположен в бизнес района на града, огромният участък земя е превърнат от ферма в парк през 1940 -те години. Писти за бягане, велоалеи, баскетболни игрища и футболни игрища предлагат много възможности за физическа активност. Изкуствено езеро с няколко острова кани спокойни разходки. Предлагат се и гребни лодки. Ла Каролина също е дом на Jardin Botanico, където флората от разнообразните екосистеми на Еквадор е изложена изцяло. Голям орхидариум съдържа повече от 1200 вида тропически цветя.

8. Плаза Фош

https://maps.google.com/?ll=-0.203781,-78.491295&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Що се отнася до нощния живот в Кито, Plaza Foch е мястото, където да отидете. Десетки барове, нощни клубове и заведения за хранене запълват блоковете непосредствено около площада. Това също е чудесно място за среща с местните жители. От четвъртък до събота младите хора се събират тук, за да се присъединят към забавлението. Цените са по -високи в този квартал, отколкото в други райони в достъпното Кито, но разнообразието от налични забавления го заслужава. От музика на живо до караоке до танци, има нещо за всеки вкус. Plaza Foch е мястото, където ще намерите някои от най -добрите тапас барове в Кито, пицарии и луксозни ресторанти.

7. La Capilla Del Hombre

https://maps.google.com/?ll=-0.190800,-78.469498&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Посветен на хората от Латинска Америка, La Capilla Del Hombre е музей на изкуството, проектиран от известния еквадорски художник Освалдо Гуаясамин. Разположена в Bellavista, поразително модерно изглеждащата структура седи на върха на хълм с изглед към града. Гуаясамин използва стенописите и скулптурата си, за да улови опита на народ, борещ се с политическото потисничество. Завършен три години след смъртта му през 1999 г., „Параклисът на човека“ предлага перфектния фон на емоционално трогателните му картини. Прилежащият Museo Guayasamín разполага с по-обширна колекция от творби на художника, както и произведения на изкуството от предколумбовия и колониалния период на Еквадор.

6. Calle La Ronda

https://maps.google.com/?ll=-0.224822,-78.513710&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Една от малкото улици в Кито, датиращи от времето преди Колумбия, La Ronda предлага на посетителите добре дошла почивка от таксита и туристически автобуси. Тясната пешеходна улица, която обхваща по-малко от три градски блока, е идеалното място да се насладите на спокойна разходка. Възстановен през 2007 г., La Ronda е облицован с малки художествени галерии, причудливи малки магазини и семейни кафенета. Даваха се безвъзмездни средства на жителите, за да украсят домовете си. Днес живописни балкони от ковано желязо, украсени с саксии и знамена, гледат към калдъръмената алея.

5. TeleferiQo

https://maps.google.com/?ll=-0.191944,-78.518890&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Наскоро завършеният трамвай TeleferiQo отвежда посетителите от центъра на града до върха Крус Лома на източната страна на вулкана Гуагуа Пичинча. Входът за кабинков лифт се намира в рамките на новия увеселителен парк VulQano, самостоятелна туристическа дестинация. Искате да сте сигурни, че сте привикнали към високата надморска височина на Кито, преди да се качите на въздушната трамвайна линия. Гондолата с шест пътника се издига на 1100 метра (3620 фута) само за 10 минути. На върха има кафене, където можете да се отпуснете и да се върнете. Вземете със себе си топло облекло, за да можете да се насладите на спиращата дъха гледка към града с относителен комфорт.

4. Ел Панечило

https://maps.google.com/?ll=-0.228611,-78.518608&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Хълмистият терен на Кито предлага живописни гледки от почти всяка гледна точка, но панорамната гледка, която ще се насладите от Ел Панечило, прави пътуването до върха задължително преживяване. Кръстен на испанския панел за хляб, хълмът се намира в южната централна част на града, предлагайки обширни гледки от всяка страна. Въпреки че е възможно да се изкачите до върха на Ел Панечило, повечето посетители предпочитат да вземат такси. Голяма статуя на Дева Мария украсява върха. Изработен от 7000 парчета алуминий, той се отличава с това, че показва Девата с крила. Този вид изобразяване е популярно в северните Анди.

3. Plaza Grande

https://maps.google.com/?ll=-0.220138,-78.512123&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Можете да прекарате цял ден на Plaza Grande и все още да не видите всичко, което този исторически площад може да предложи. От 1600 -те години кралските особи, диктаторите и президентите управляват страната от сградите около Пласа Гранде. Посетителите могат да обиколят президентския дворец Каронделет, който е превърнат в музей, и катедралата в Кито от 16-ти век, най-старата католическа църква в Еквадор. Дворецът на архиепископа и хотел Plaza Grande са отворени и за обществеността. В центъра на площада стоят Heroes de la Independencia, момент за онези, които се биха във войната на Еквадор за независимост от Испания.

2. Църквата Сан Франциско

https://maps.google.com/?ll=-0.220278,-78.515556&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Една от първите църкви, построени в Америка, Сан Франциско де Кито датира от 1570 -те години. През почти 150 -те години от построяването му, архитектурните стилове на Ренесанс, Маниеризъм, Мудехар и Барок повлияват неговия дизайн. Кръстена на Свети Франциск, сравнително обикновената сграда на църквата се противопоставя на пищното използване на злато в нейния кораб, параклиси и олтар. Основният олтар е с крилата Мадона, изработена от художника от Кито Бернардо де Легарда през 1734 г. Прилежащият музей осигурява достъп до хора, който представя красиво запазена мавританска декорация от 16 век.

1. La Compania de Jesus

https://maps.google.com/?ll=-0.220818,-78.513916&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Демонстрирайки богатството на могъщия йезуитски орден в Еквадор от 16-ти век, La Compania de Jesus е най-впечатляващата църква в столицата на страната. Построена в продължение на 160 години, започвайки от 1605 г., структурата е най -известна със своя високо декориран интериор. Около половин тон злато е използвано за украса на стените, таваните и 11 -те олтара на църквата. В извисяващия се кораб златни листа, позлатена мазилка, сложни мозайки и дърворезби покриват всяка повърхност. В основата на големия олтар се намират останките на родената в Кито Мариана де Хесус де Паредес, покровителка на Еквадор.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: