Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Лаги - това са езера на италиански - привличат туристи от разцвета на Римската империя. Те все още са. Има добра причина за това. Тези езера, много от които в алпийските райони в Северна Италия, са материал от картични картички. Те са безспорно живописни, хвърлят магии върху посетителите, така че се върнете. Преглед на най -красивите езера в Италия:

10. Езерото Болсена

https://maps.google.com/?ll=42.599998,11.933333&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Докато стоите на хълмовете с изглед към езерото Болсена, почти сякаш можете да видите завинаги. Може би не, но ще видите живописно око на това езеро в Централна Италия. Това голямо езеро е дом на няколко острова, най -големият от които е Бисентия, с неговите етруски руини и красиви църкви. Ако се скитате по плажовете, ще откриете черен вулканичен пясък - езерото се намира във вулканичен кратер. Езерото Болсена е добро място за риболов, плуване или наблюдение на птици, включително чапли и сиви чапли. Езерото също е добра спирка, ако шофирате между Рим и Тоскана.

9. Езеро Ледро

https://maps.google.com/?ll=45.876667,10.750556&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Езерото Ледро не е най -голямото езеро, което ще намерите в Италия, но това, което му липсва по размер, компенсира с живописна красота. Това алпийско езеро в района на Трентино е заобиколено от гори, с кристални води, което го прави едно от най -чистите в Трентино. Водата е достатъчно топла през лятото за плуване и плаване. Вероятно планинските колоездачи ще бъдат предизвикателни да обикалят периметъра на езерото. Езерото е най -известно с археологически находки, включително жилища от бронзовата епоха, които се появяват при понижаване на нивото на водата за изграждане на язовир за водноелектрическа енергия.

8. Езеро Лугано

https://maps.google.com/?ll=45.966667,8.966667&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Езерото Лугано е притиснато между Италия и Швейцария, което го прави двойно красив. С Алпите, които се спускат към брега, езерото привлича туристи като мечките. Ледниковото езеро е удължено с ръце на няколко места, което добавя към привлекателността му. Езерото Лугано е много живописно, независимо от посоката, от която го гледате. Можете да отидете на разходка с лодка по езерото или да се качите на фуникулер до планина за по -панорамни гледки. Езерото Лугано е добро място за риболов или можете да потърсите вкаменелости на Монте Сан Джорджо.

7. Езеро Тразимено

https://maps.google.com/?ll=43.133331,12.100000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Езерото Тразимено в Централна Италия има няколко общи неща с Голямото солено езеро в Юта. И двете пускат вода, но не и навън. Това езеро Умбрия е плитко (дълбоко около 5 метра или 16 фута) и кално. Ханибал побеждава римската армия тук през 217 г. пр. Н. Е. И многобройните укрепления на езерото свидетелстват за стратегическото му положение и бурното минало. Рибен фестивал привлича туристи през септември, които идват да видят риба, приготвена в голям тиган, който обработва два тона риба на час. Земеделските земи, включително лозя и маслинови горички, обграждат езерото Тразимено, придавайки му живописна буколическа атмосфера.

6. Езеро Брачиано

https://maps.google.com/?ll=42.121113,12.231944&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Езерото Брачиано е магнит за любителите на водните спортове. Това е чудесно място за гмуркане, риболов, кану, сърф, слънчеви бани или плуване. Плавателни съдове са разрешени, но могат да превозват не повече от четирима души. Езерото Брачиано е заобиколено от парк, който предлага и разнообразни дейности на открито. Поради близостта си до италианската столица, езерото прави еднодневно пътуване от Рим. Езерото е образувано чрез вулканично действие, като езерните води осигуряват резервоар за питейна вода в Рим. Ако ви е писнало на открито, разгледайте очарователното село Брачиано със стария му замък.

5. Езеро Исео

https://maps.google.com/?ll=45.716667,10.083333&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Северна Италия е популярно място за посещение на средновековни градове, посещението на езерото Изео може да осигури добре дошла почивка. Заобиколено от лозя и гора, езерото Изео се смята за скрит скъпоценен камък сред италианските езера. От една страна, това е много по -тихо, тъй като не е по силно утъпкана туристическа пътека, въпреки че е също толкова красива, колкото по -големите му сестри, езерата Комо и Гарда. Разходете се с лодка до живописния Монте Изола, най -големия населен остров в езерото в Южна Европа - не се допускат автомобили, но можете да яздите муле до параклиса.

4. Езеро Орта

https://maps.google.com/?ll=45.817223,8.406667&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Журналистите, от Балзак и Браунинг до по -съвременни писатели, наричат езерото Орта омагьосващо и таен скъпоценен камък сред езерата в Северна Италия. Пейзажът наистина е красив, като Исла Сан Гуилио го прекъсва като удивителен знак. (Сан Гуилио е покровител на региона.) Островът е идеален за разходки, спокойни и романтични, по калдъръмените улици. Не забравяйте да посетите базиликата от 12 век или пъстър пазар. Ако търсите спокойствие, прекратете търсенето си в езерото Орта, море от спокойствие, сгушено сред горите и планините, на около час път с кола от натоварения Милано.

3. Езеро Маджоре

https://maps.google.com/?ll=46.183334,8.833333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Езерото Маджоре е друго езеро, претендирано от две държави, Италия и Швейцария, тъй като образува граница между тях. Второто по големина езеро в Италия (Маджоре се превежда като „голямо езеро“) се намира в южната част на Алпите. Има средиземноморски климат, което прави възможно отглеждането на екзотични растения. Езерото е особено красиво, когато по хълмовете цъфтят цветове. Добро място за разглеждане на това езеро с дължина 64 км (40 мили) и неговите острови е да се качите на кабинковия лифт Mottarone нагоре по планините. Можете също така да направите релаксиращ круиз по езерото или дори да карате колело около него.

2. Езеро Гарда

https://maps.google.com/?ll=45.633331,10.666667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Езерото Гарда в Северна Италия, създадено чрез ледникови действия, е най -голямото езеро в Италия. Това живописно езеро, ограничено от планини, е популярна дестинация за почивка. Езерото съдържа няколко острова, включително Изола дел Гарда, където св. Франциск Асизи основава манастир през 1220 г. Самото езеро има качество, подобно на фиорд; фериботът прави забавно пътуването между градовете на езерото. Портокалово и лимоново дърво и маслинови горички ограждат бреговете му, добавяйки приятно живописно докосване. Езерото е популярно сред колоездачи, лодки, уинд сърфисти и тези, които предпочитат да се разхождат из странните островни села.

Настаняване: Къде да отседнете в езерото Гарда

1. Езеро Комо

https://maps.google.com/?ll=46.000000,9.266667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако забелязването на знаменитости е вашата страст, езерото Комо е мястото, където да отидете. Езерото Комо е туристически магнит, започвайки от римляните, които са построили първите вили на езерото. Много известни личности имат ваканционни къщи край езерото - кой знае, може би ще видите Джордж Клуни с неговите близнаци. Но ако езерото ви интересува повече, трябва да знаете, че е едно от най -дълбоките в Европа, на 400 метра (1300 фута). Пътуващите идват тук заради пейзажа му, изследват Вила Карлота или се наслаждават на дегустационното сладолед в град Комо. Фериботната връзка свързва селата по езерото.

Настаняване: Къде да отседнете в езерото Комо

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: