Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Много от малките градове на Португалия са земи, изгубени във времето. Жителите все още правят пристанищното вино по старомоден начин, готвят с вековни алентежански техники и предпочитат магаретата като транспорт. Не много туристи стигат до тези парчета от европейската история, така че очаквайте автентично, макар и бавно преживяване. Преглед на най -очарователните села в Португалия:

14. Алмейда

https://maps.google.com/?ll=40.716667,-6.900000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този малък град с по -малко от 2000 души се намира на централната източна граница на Португалия. Не позволявайте на малкия размер на Almeida да ви заблуди - той защитава много важно кръстовище, идващо от Испания. Всъщност замъкът Алмейда все още стои, дори след като късметлия снаряд удари барутния магазин по време на Полуостровната война от 1810 г. Експлозията уби 500 защитници и изравни половината от града. Защитата на кръстовището е толкова важна за местните жители, че градът пази Museu Histórico Militar de Almeida, интересен музей, вграден в подземен лабиринт.

13. Сортелха

https://maps.google.com/?ll=40.329166,-7.216944&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите, които стигат до Сортелха, са свободни да обикалят историческия замък на малкия град без надзор. Не очаквайте линии за билети, служители, бариери или парапети. Вие сте сами, което ви позволява да се изкачите до върха на кулата на замъка на свой собствен риск. Изкачването си заслужава, защото Сортелха увенчава върха на хълм. След като слезете покрай белезите на войната в замъка, вземете брошура, която ще ви преведе през самостоятелна пешеходна обиколка на наскоро възстановеното село. Сортелха е толкова средновековен, че често се появяват фестивали с преустройства.

12. Елва

https://maps.google.com/?ll=38.866669,-7.150000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пазейки друг важен кръстопът между Португалия и Испания, Елваш се помещава в укрепление, оформено като звезда. Квадратните укрепления позволяват на нападателите да се съсредоточат върху ъглите, където по -малко защитници биха могли да отблъснат аванса. Но в укрепление във формата на звезда няма слаби ъгли за атака, тъй като стрелите могат да валят от всички посоки. Обиколете южния край на укреплението, за да откриете скрити пасажи и историята оживява чрез буйния персонал. Praca de Republica в центъра на града поддържа красива катедрала и градът все още използва древни акведукти за прясна вода. Пълен със скъпоценни камъни, Елвас не се посещава от толкова много туристи, колкото други малки градове в Португалия, така че разглеждането на забележителностите ще трябва да се движи в спокойното темпо на местните.

11. Ерисейра

https://maps.google.com/?ll=38.962002,-9.418000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Мощни океански вълни примамват сърфистите към Ерисейра на средноатлантическото крайбрежие на Португалия. Грандиозната гледка към града от скала, кацнала високо над искрящите сини води, привлича отстъпниците през уикенда. И прекрасните морски дарове в града внасят храна. Оживен парк бие с енергия в сърцето на града, известен като Praca de Republica, и е заобиколен от кръчми, магазини и ресторанти с морски дарове. По -нови разработки се строят на юг и на запад от това крайбрежно убежище.

10. Кастело Родриго

https://maps.google.com/?ll=40.877373,-6.964265&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този малък североизточен португалски град има доста интересна историческа история. Замъкът, носещ белези от години на обсада, изобразява герба на Португалия с главата надолу. Градът трябва да го прави завинаги по заповед на Д. Жоао, бившия крал на Португалия. Заповедите идват през 1385 г., след като Д. Жоао побеждава владетелите на Кастело Родриго в битката при Алюбарота. Кастело Родриго застана на страната на краля на Кастилия, който току -що се беше оженил за Д. Беатрис, единствената дъщеря на крал Д. Фернандо от Португалия, и той застана до нейните претенции за трона след смъртта на баща й. Сега този спокоен град има красиво възстановен център, простиращ се от историческия замък.

9. Ламего

https://maps.google.com/?ll=41.100834,-7.810000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Върнете се във времето, като посетите Lamego. Сгушен от склоновете на страната на пристанищното вино, този северен централен португалски град е капе с аромат на барок. Повечето туристи идват, за да се изкачат по вековната барокова стълба, водеща до спиращата дъха Игреха де Носа Сенхора дос Ремедиос. Истински запазеното гранитно светилище и богато украсената църква са наслада за очите. 686 стъпала си проправят път през гъста гора, преди да излязат на открито в подножието на несравнимото светилище с 360-градусова гледка към околността. Посещението ще ви позволи да изгорите част от неустоимото портвейнско вино в региона.

8. Назаре

https://maps.google.com/?ll=39.599998,-9.066667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Попитайте местните жители и те ще ви кажат - Назаре има най -добрите плажове в Португалия. Дългите пясъчни плажове създават чудесно бягство край морето и активните призиви на Атлантическия океан към сърфистите с големи вълни. Седнете от страната на скалите в събота, за да видите най -големите мрежи за риболов на лодки в Португалия, които носят огромни тегления. Местните жени ще преминат през зрителската тълпа, продаваща занаятчийски стоки. И докато обикаляте изчистените бели къщи на града, търсейки следващото си лакомство, просто погледнете към океана и си представете 24-метрова (78-футова) вълна. През 2013 г. Гарет Макнамара изминава такава вълна в Назаре, за да счупи световен рекорд. Големите вълни са причинени от подводен каньон точно до брега.

7. Кастело де Виде

https://maps.google.com/?ll=39.333332,-7.516667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ще намерите Castelo de Vide, седнал точно в центъра на източната граница на Португалия с Испания. По -малко от 4000 живеят в този автентичен малък град. Една от малкото забележителности на града освен средновековния замък е кристално чистата, чиста и освежаваща минерална вода, която е насочена да се излива от различни малки фонтани. Тук животът се движи бавно. Събудете се рано, за да видите жени, които споделят истории и плетене на една кука на предните си стъпала, деца, които ритат футболни топки по тесни алеи, и мъже, които играят карти пред кафенетата. Ще се зарадвате и на гледката от този град на хълм.

6. Тавира

https://maps.google.com/?ll=37.116669,-7.650000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тавира, само на две мили от океана на южния бряг на Алгарве, стои от бронзовата епоха. Разделена на две от Рио Гилао, Тавира е рай за проходилки. Калдъръмените улици се преплитат през сенчести паркове, до издигнат замък, над романтичен римски мост и покрай множество готически и ренесансови църкви. Рибарите носят ежедневен улов на модерен крайречен пазар, а градът е само на две мили до плажовете с бял пясък на Иля де Тавира.

5. Обидос

https://maps.google.com/?ll=39.360001,-9.150000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Obidos привлича хиляди туристи годишно с качеството си на загубено във времето и разнообразието от фестивали. Ако търсите автентично оттегляне на португалски малък град, може да не го намерите тук сред тълпата. Но красотата на околната стена на замъка може да се окаже неустоима. Вътре в укреплението ще откриете лабиринт от тесни калдъръмени улички, свързващи големи бели къщи, цветни градини, ресторанти, магазини и барове. Замъкът на хълма е преустроен като луксозен, луксозен хотел за тези, които търсят гледка и лукс.

4. Монсанто

https://maps.google.com/?ll=40.039001,-7.114000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В централна Португалия ще откриете хълм, осеян с 200-тонни камъни, сякаш са изпуснати от небето. Между камъните са сгушени къщите и сградите на Монсанто. Магаретата все още се използват за транспортиране от по -малко от 1000 постоянни жители. Находчивостта на общността показва, че камъните служат като укрепления, стени и дори покриви. Има дори една къща, построена точно в една от най -големите скали в града. Веднъж обявен за най-португалския град в Португалия, този уникален град не може да бъде пропуснат, когато е в централния регион.

3. Марвао

https://maps.google.com/?ll=39.394169,-7.376667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Южно от Алмейда, построен високо на хълм, почива Марвао. Този град с по -малко от 5000 души не е за хора със слаби сърца. Древните, тесни улички на града са издълбани направо в скала, стърчаща от хълма. Къщите в Марвао са светли и украсени с цветя. Гледката е спираща дъха и панорамна, което ви позволява да се насладите на източните пейзажи на Португалия. Замък защитава града, но няма много история на обсада или война, която оставя старите сгради непокътнати. Няколко стаи за гости примамват пътешествениците, търсещи по -малко изминатия път.

2. Томар

https://maps.google.com/?ll=39.599998,-8.416667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Рицарите на тамплиерите са били религиозна военна фракция, ръкоположена от папата. Те бяха сред най-квалифицираните бойци по време на кръстоносните походи, а не-бойните членове бяха напреднали в света на финансите. Те управлявали християнския свят от XII до XIV век и някога наричали Томар дом. Сгушен срещу гората Sete Montes, този исторически скъпоценен камък все още се гордее с Convento de Christo, извисяващия се бивш дом на рицарите. Разходете се из историята, като посетите замъка Almourol и старата синагога, след което се насладете на Fatias de Tomar; сладкарска закуска, приготвена тук от поколения.

1. Монсарас

https://maps.google.com/?ll=38.444000,-7.381000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Мегалитни паметници от праисторията стоят като зловещ Стоунхендж в покрайнините на Монсарас, едно от най -старите селища в Южна Португалия. Подобно на повечето градове на испано-португалската граница, замъкът Монсарас е построен високо на хълм за отбрана. Маври, християни и рицари на тамплиерите са управлявали замъка в даден момент, като всеки оставя културна следа. Алентежанската кухня и туризмът сега са най -големите привличания на града. Древните улици минават през зиг -заг покрай неравни вили в този сънлив, автентичен португалски град.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: