Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Преглед на най -популярните еднодневни екскурзии във Франция:

Еднодневно пътуване от Париж до Версай

Ако сте в превъзходно богатство, тогава обиколка на Версайския дворец трябва да се класира високо в списъка ви с неща, които да правите в Париж. Ще пътувате с луксозен миниван от Париж до Версай, сега богато предградие на Париж. Когато пристигнете на кралските разкопки, ще заобиколите дългата редица туристи, чакащи да влязат, и ще се насочите направо през входа. Вашият водач ще ви преведе през двореца, обяснявайки подробно какво виждате.

Дворецът представлява всичко екстравагантно във френската монархия, макар че те го използват само около 160стотин години, като се започне с Луи XIII, който построи ловна хижа през 1623 г. в малкото селце Версай. Разширяванията през годините превърнаха ложата в дворец; Луи XIV премества столицата тук от Париж през 1682 г. Мащабна реконструкция е направена, когато Мария Антоанета става кралица. Френската революция сложи край на абсолютната монархия на Франция през 1789 г., когато Луи XVI и кралицата му Мария Антоанета бяха принудени да се върнат в Париж и по -късно обезглавени.

Ще обиколите кралските апартаменти с пищните им декорации и Огледалната зала, може би най -известната стая във Версай. Двадесет и едно огледала покриваха всяка от 17 арки в салона, използвана за държавни церемонии.

След това към красиво озеленените градини с техните водни черти и екзотични цветя. След това ще се насладите на гурме обяд с 3 ястия, сервиран в ресторант в непосредствена близост до Гранд Канала. След обяд ще посетите Grand Trianon, друг дворец с красиви градини и розови мраморни колонади. Вашият водач ще ви разкаже няколко приказки за екстравагантности, ползвани от Наполеон във Версай, когато той управлява. Последната спирка, преди да се върнете от Версай към Париж, ще бъде „Хамлетът на кралицата“, група вили със сламен покрив.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Еднодневно пътуване от Париж до Мон Сен Мишел

Това еднодневно пътуване ни отвежда до една от емблематичните забележителности на Франция, Мон Сен Мишел, село и абатство, които се намират на скалист остров, където се сливат заливите на Нормандия и Бретан. От разстояние Мон Сен-Мишел изглежда магически, почти сякаш е част от приказка. Тъй като пътуването от Париж до Мон Сен Мишел отнема няколко часа, обиколката започва с обедна спирка в местен ресторант.

След обяд вашият водач ще ви отведе на пешеходна обиколка (удобните обувки са задължителни!) През тесни алеи до върха на селото. Научете за историята на селото, когато то е било използвано като отбранителен обект. Научете също за абатството му от осми век, което привлича поклонници от векове. Според легендата, през 708 г. архангел Михаил казал на епископа на Авранш да построи църква на острова.

Докато Мон Сен Мишел сега се намира на остров, в праисторически времена той е бил свързан с континента. През вековете приливната ерозия промени ландшафта - приливите и отливите тук са най -високите в Европа. Всъщност островът беше достъпен само при отлив. Сега повдигната настилка свързва континента с острова, така че не бива да се притеснявате, че ще замърсите и намокрите обувките си. И все пак приливи и отливи понякога се стичаха по новия път.

Любителите на любопитни факти може да се интересуват, че сцените 16 и 17 от гоблена Bayeux се занимават с Мон Сен-Мишел.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Еднодневно пътуване от Ница до Монако и Езе

Малките са добри, особено що се отнася до обиколки. Това турне, което започва в Ница и посещава Езе и Монако, преди да се върне, е ограничено до осем пътници, което го прави прекрасен начин да видите Френската Ривиера.

Ще заминете от Ница с миниван за средновековното село Езе с неговия прекрасен приказен замък, който седи на върха на хълм с изглед към Средиземно море. Ще пътувате през Moyenne или средния Corniche Road. Над вас е Гранд Корниш, където са заснети сцени от оригинала „Да хванеш крадец“ на Алфред Хичкок.

Удобните обувки за ходене са задължителни, ако планирате да извървите 1000-годишните калдъръмени пътеки до екзотичната градина на върха на замъка. Гледките от тук са зашеметяващи и си заслужават изкачването; просто не забравяйте да се движите. След това ще научите как френските парфюми, считани за най -добрите в света, се произвеждат във фабрика за парфюми в селото под замъка. Ще научите за различни аромати и бутилки. Това е добро място да се отдадете на сетивата си.

След това ще шофирате до Монако, място, където приказните романи се сбъдват, тоест бракът на американската актриса Грейс Кели с принца на Монако Рение. Техният син е настоящият владетел на Монако. Първата спирка в това малко княжество е Старият град на Монте Карло, където ще имате малко свободно време да разгледате тази детска площадка за богатите и известните сами. Можете да посетите океанографския музей Cousteau или смяната на караула в кралския дворец, ако посещавате между април и октомври.

Вашето турне започва с обиколка около известната писта за Формула 1 за Гран При, която минава по улиците на Монте Карло. Последната спирка на обиколката е Казино Скуеър, където можете да пазарувате в бутици от висок клас или да посетите някои от близките приказни градини.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Еднодневно пътуване от Париж до плажовете D-Day в Нормандия

Ако вашият баща, дядо или прадядо се бият в Европейския театър, особено във Франция, през Втората световна война, това е турне, което няма да искате да пропуснете. Това еднодневно пътуване от Париж ще ви отведе до плажовете на Нормандия за най -голямото нашествие във войната, нашествие, което беше повратната точка във войната срещу нацистка Германия. Денят D - 6 юни 1944 г. - видял над 160 000 съюзнически войници, превозвани от 5 000 кораба, да кацнат по 50 -километров участък от плажове в Нормандия. Това беше кървав ден в историята, като поне 10 000 съюзнически войски и още 4000 до 6000 германци загинаха на бойните полета.

Вашето турне започва в Париж с пътуване през френската провинция до Нормандия. Първата спирка ще бъде Мемориалът на Кан с негови филми и илюстративни материали за Втората световна война и най-вече Денят на Д, най-голямото морско нашествие в историята. Ще обядвате в Кан преди да се отправите към Pointe du Hoc, място, защитено от германците и превзето от американците. Следващата спирка е Американското гробище и мемориал в Saint-Laurent-sur-Mer. Почти 10 000 американски войници са погребани тук с акра бели кръстове, маркиращи последното място за почивка.

Гробището е с изглед към плажа Омаха, една от основните зони за кацане и битка. Ще имате свободно време да се разходите по плажа тук или да посетите Центъра за посетители, за да научите повече за битката с участието на американци.

Ще карате покрай Голд Бийч, центърът на петте плажни инвазии, които са възложени на британската армия. Последната спирка на турнето е Juno Beach, където ще посетите Канадския мемориал - канадските военни бяха отговорни за превземането на този плаж. Ще посетите и Arromanches, изкуствено пристанище, което съюзниците направиха за разтоварване на войски през следващите няколко месеца. Това пристанище е изтеглено от Англия и е кръстено Порт Уинстън в чест на Уинстън Чърчил, британски премиер по време на войната.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Еднодневно пътуване от Париж до замъците в долината на Лоара

Франция е известна със своите великолепни замъци или замъци. Тази целодневна обиколка до долината на Лоара от Париж ви дава възможност да видите как са живели богатите и известните на тяхното време, т.е.френската аристокрация. Аристокрацията от миналото може би е пътувала между Париж и техните замъци в позлатен конски вагон. Вие обаче ще пътувате с днешния удобен миниван до три от най -красивите замъци във Франция: Шамбор, Шеверни и Шенонсо.

Първата ви спирка ще бъде замъкът Шамбор, най -големият замък в долината на Лоара. Ловните хижи никога не изглеждаха така! И все пак от това започва Шамбор, ловна хижа за крал Франциск I. По някакъв начин тя се превърна в отличен пример за френска възрожденска архитектура; Съобщава се, че Леонардо да Винчи е помогнал за проектирането на буйния интериор на замъка. По време на Втората световна война тук се съхранява изкуство от музея Лувър в Париж. Този крайречен замък може да се похвали с вътрешно спирално стълбище, което води към тераса на покрива.

Château de Cheverny, известен със своите красиви мебели, е следващата спирка. Ако сте фен на Тинтин, може би вече сте наясно с този замък, макар и да не го осъзнавате. Шеверни беше вдъхновението за залата на Тинтин „Марлинспайк“. Екстериорът на този величествен замък от 16 -ти век е по -скромен от Шамбор. За Шеверни обаче се казва, че е най -добре запазеният замък във Франция. Вътре в тази каменна конструкция ще намерите портрети, рисувани от художници от 16-ти до 17-ти век, колекция от оръжия, използвани през деня, и библиотека с 2000 антични книги.

Château de Chenonceau е великолепен в своята простота, тъй като обхваща река Cher. Не само, че е уникален, защото можете да лодите под замъка, но и уникален, защото след няколко века той се администрира от жени, като се започне с Даян де Поатие, която го получи като подарък за любовница на краля. След Версай Шенонсо е най -посещаваното шато във Франция.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Прованс в еднодневна обиколка от Авиньон

Можете лесно да прекарате седмици, месеци или дори години в проучване на Прованс - просто попитайте автора Питър Мейл. За съжаление, повечето посетители нямат този лукс, като в този случай днешното турне обхваща акцентите на тази очарователна провинция.

Това турне превозва осем пътници с миниван през живописната френска провинция. Първата спирка ще бъде Pont du Gard, римски акведукт, датиращ от първи век. Най -високият от всички издигнати римски акведукти, Pont du Gard също се счита за произведение на изкуството, тъй като е една от най -красивите римски структури в региона. Триетажният акведукт обхваща река Гардон.

Следва средновековното село Les Baux de Provence, издълбано от варовик. Селото е в планината с разрушен замък, който гледа към равнините Люберон. Разгледайте селото, може би търсите това перфектно френско бистро за типичен селски обяд.

Следващият на дневен ред е Сен-Реми-де-Прованс и Les Antiques, който се състои от триумфална арка и погребален паметник. Триумфалната арка датира от 20 г. сл. Хр. И отбелязва завладяването на Цезар от галите. Мавзолеят, датиращ от 20 г. пр. Н. Е., Съдържа изображения на двама членове на гало-римската фамилия Джили. Паметниците отбелязват входа на древния град Гланум. Наблизо се намира убежището, където е институционализиран художникът пост-импресионист Винсент ван Гог.

На връщане към Авиньон ще пътувате през Люберон, сцена от книгите на Питър Мейл за живота в Прованс, и ще спрете в живописните средновековни села Горд и Русилион. Последната спирка на обиколката е Музеят на лавандулата в Coustellet за урок по отглеждане на лавандула и традиции, свързани с това цветно растение. Това ароматно растение е любимо на Прованс. Цветята се използват по различни начини, включително сапун, парфюм и сашета.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: