Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Италия има твърде много невероятни забележителности и дейности, които да изпитате за една седмица, но а
5-дневното турне, пътуващо от Рим през централните и североизточните региони, ви предоставя вълнуващо запознаване с някои от най-добрите дестинации в страната. Седем различни града предлагат перфектна комбинация от исторически места, художествени шедьоври, вкусна кухня и великолепни пейзажи. Двупосочният транспорт с автобус ви кара да пътувате бързо и удобно от едно място до друго, така че можете да прекарате по-голямата част от времето си в разглеждане на интересни места. От поклоннически забележителности като Асизи до богата на култура Флоренция и романтична Венеция, тези 5 дни в Италия с четири нощувки от хотелско настаняване подчертава ключови градове в северната половина на страната.

Акценти

  • Вижте седем различни италиански града
  • Прескочете линията до базиликата Свети Марко във Венеция
  • Посетете Сиена, Флоренция и Монтепулчано в Тоскана
  • Включени са четири нощувки в хотелско настаняване в центъра
  • Транспорт с климатизиран автобус
Проверете цените и наличността

Ден 1: Рим - Асизи - Сиена - Флоренция

Отпътувайки от Рим, вашите 5 дни в Италия започват с пътуване с луксозен автобус до добре запазения средновековен град Асизи, родното място на Свети Франциск. Разположен в сърцето на Италия, този малък исторически град е най -добре проучен пеша. Обиколката ви в Асизи включва посещение на най -отличителната забележителност на града, базиликата на хълма Сан Франческо, построена в чест на Свети Франциск след канонизацията му през 1228 г. Стенописите тук представляват най -доброто от тосканската школа по изкуствата през Средновековието. От базиликата вашият екскурзовод ще ви отведе до църквата Санта Мария дегли Англи, където се смята, че много почитаният светец се е покланял.

От Асизи ще пътувате на запад в Тоскана до Сиена, където се намира Пиаца дел Кампо, един от най -красивите площади в Италия и мястото на известните конни състезания Палио, които се провеждат тук два пъти годишно. Насладете се на хранене в някое от заведенията за хранене на открито на площада или се разходете в свободното си време, преди да разгледате близките забележителности. Най -известните забележителности на оградения град включват катедралата в Сиена и зашеметяващата Palazzo Comunale, където са изложени средновековни стенописи, рисувани от Амброджо Лоренцети и Симоне Мартини. Първият ден от вашето турне в Италия завършва с пристигането ви във Флоренция навреме, за да се насладите на вкусна вечеря във вашия хотел.

Нощувка: 1-ва категория (4 звезди) и 2-ра категория (3 звезди) Grand Hotel Mediterraneo или Hotel Raffaello във Флоренция (включена вечеря)

Ден 2: Флоренция

Страната на чудесата на любителите на изкуството, Флоренция е хранилището за творби на майстори на Ренесанса, а сутрешната ви обиколка включва акценти като Пиаца дела Синьория, където копие от „Давид“ на Микеланджело стои на входа на величествения Палацо Векио. Включена е и спирка на Piazza della Duomo, за да видите прочутата градска катедрала с емблематичния й купол, проектиран от Филипо Брунелески. Сутрешната обиколка завършва във вашия хотел, където можете да се отпуснете или да се отправите да разгледате повече забележителности на града, като например художествения музей в галерия Уфици, където можете да разгледате картини на художници като Леонардо да Винчи. Върнете се в хотела си, за да се насладите на безплатна вечеря.

Нощувка: 1-ва категория (4 звезди) и 2-ра категория (3 звезди) Grand Hotel Mediterraneo или Hotel Raffaello във Флоренция (включена вечеря)

Ден 3: Флоренция - Болоня - Падуа - Венеция

На третия ден от вашето турне в Италия ще пътувате от Флоренция на север до Болоня, кулинарната столица на региона Емилия-Романя. Много от най -известните ястия в страната произхождат от тук, включително сосът от тестени изделия и студено, които носят името на града. Забележителности като Palazzo Re Enzo и Palazzo del Podestà са толкова известни, колкото и храната на града, а обиколката ви включва спирки в тези пищни дворци. Ще посетите и Пиаца Неттуно с извисяващия се фонтан на Нептун. Завършете посещението си в Болоня с обяд за ваша сметка, като опитате специалитети като тортелини, талиатели или рагу алла болонезе.

Следобедът на третия ден от вашето турне ще ви отведе в района на Венето до Падуа, обстановката за Шекспир „Укротяването на стропавката“. Дом на втория най-стар университет в Италия, основан през 1222 г., Падуа не само привлича интелектуалци от Коперник в Галилей, но и някои от най-добрите художници в света. Разгледайте съкровищата на града в свободното си време. Разгледайте стенописи с подробности за живота на Дева Мария от Джото в параклиса Скровени или вижте шестте статуи на светци от Донатело в спиращата дъха базилика Свети Антоний. Върнете се при чакащия ви автобус в уговореното време, за да пътувате до Венеция, където ще се насладите на вечеря в хотела си.

Нощувка: хотел 1-ва категория (4 звезди) Carlton (Гранд канал) или 2-ра категория (4 звезди) хотел Delfino във Венеция Местре (включени закуска и вечеря)

Ден 4: Венеция

Насладете се на закуска в хотела си, преди да започнете ден за разглеждане на забележителности Венеция. Пешеходните ви обиколки ви отвеждат до площад Сан Марко, където резервацията ви за прескачане ви дава бърз достъп до базиликата Свети Марко, за да разгледате богатството на Венеция, натрупано по време на разцвета си. Ще посетите и близкия Дворец на дожите и ще спрете до емблематичния мост Риалто. Прекарайте следобеда в самостоятелно проучване. Качете се на кабинков лифт за спокойно каране по Големия канал или пазарувайте за страхотни оферти за стъкло Мурано. Върнете се в хотела си, за да се насладите на вечеря и да прекарате вечерта, както пожелаете.

Нощувка: хотел 1-ва категория (4 звезди) Carlton (Гранд канал) или 2-ра категория (4 звезди) хотел Delfino във Венеция Местре (включени закуска и вечеря)

Ден 5: Венеция - Монтепулчано - Рим

Завършете обиколката си след закуска в хотела си, като се върнете в Тоскана, за да разгледате града на върха на хълма Монтепулчано. Разположен на варовиков хребет, заобиколен от подвижни зелени хълмове, този очарователен ренесансов град предлага перфектни гледки от всеки ъгъл. Монтепулчано е най -известен със своето вино, което включва високо цененото Vino Noble. Разходете се по калдъръмените улици до Пиаца Гранде, където можете да опитате местни сортове от щандове на пазара. Това е идеалното място да се запасите с тоскански вина, преди да се върнете при автобуса си и да пътувате обратно до Рим, за да завършите 5-дневното си турне в Италия.

Проверете цените и наличността

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: