Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

С напредването на европейските градове Хелзинки е младеж, основан на брега на Финландския залив в средата на 16 век. Днес столицата на Финландия е лъскава, модерна градска зона с 1,4 милиона души. Тъй като Финландия някога е била част от Русия, ще откриете вдъхновена от Русия архитектура. Ще намерите и иновативна, авангардна архитектура. Това е островен град, обхващащ 315 острова и полуостров, така че ви очакват зашеметяващи пейзажи, когато можете да се откъснете от опитането на финландски храни, разглеждане на музеи, църкви и други туристически културни забележителности в Хелзинки.

10. Каупатори

https://maps.google.com/?ll=60.167000,24.955000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ако искате да опитате традиционна финландска храна или да купите местни изкуства и занаяти, Каупатори е мястото да го направите. Най -известният пазар в Хелзинки се намира на Южното пристанище на входа на парк Еспланади. Това е добро място за закупуване на еленски кожи и дърворезби и дъвчене на лихапийрака или финландско месо. Пазарът на открито предлага живописна гледка към пристанището на Хелзинки и Балтийско море и прави добра спирка за хората, които пътуват с ферибота до Суоменлина. Пазарът е предназначен за туристи, така че цените могат да бъдат високи; направете сравнително пазаруване, преди да тръгнете.

9. Музей Киасма

https://maps.google.com/?ll=60.171665,24.936943&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Музеят Киасма със сигурност отговаря на своята мисия като място за демонстрация на най -доброто финландско съвременно изкуство. Тази мисия започва със самата сграда, противоречива структура с необичайна форма, проектирана от Америка, чиято визия победи 515 конкуренти през 1993 г. Музеят Kiasma, разположен близо до парламента в центъра на Хелзинки, е част от Националната галерия на Финландия. Вътре ще намерите творби на повече от 4000 художници в правоъгълни стаи с извита стена, за да насърчите тишината за по -добро наслаждение от изкуството. Неговите променящи се изложби карат посетителите да се връщат.

8. Увеселителен парк Линанмаки

https://maps.google.com/?ll=60.188332,24.940277&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Когато ви омръзне да обикаляте музеи, оставете детето да играе в увеселителния парк Linnanmaki. Linnanmaki предлага 44 разходки, някои от които не са за хора със слаби сърца, като кулата със свободно падане и няколко влакчета, включително дървена. Отпуснете се. Има и къща с духове, въртележка и детски разходки, както и 13 ресторанта, когато получите глад. Това е парк с определена цел. Той не само забавлява младите и младите по душа, но и печалбите се използват за грижа за децата във Финландия.

7. Музей на открито Seurasaari

https://maps.google.com/?ll=60.183334,24.883333&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Музеят на открито Seurasaari предлага отличен начин да научите за начина, по който са живели финландците през изминалите години. Разположени на един от островите в Хелзинки, 87 сгради от цялата страна са преместени тук. Някои от фермите и именията са на цели четири века, макар че по -голямата част датира от 18 -ти до 20 -ти век. Музеят е отворен от 1909 г., но затваря през зимните месеци. Посетителите препоръчват да си хапнете на обяд за пикник, докато се разхождате из терена. Това е най -големият музей на открито във Финландия, с водачи, облечени в костюми, демонстриращи дейности от ежедневието.

6. Параклис Камппи

https://maps.google.com/?ll=60.169334,24.936001&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Тишина, моля. Когато търсите момент на уединение в натоварения Хелзинки, ще го намерите в параклиса Камппи, известен още като Параклисът на тишината. Това е икуменически параклис, спонсориран от енориите в Хелзинки и отдела за социални услуги в града като място за успокояване, когато животът стане твърде забързан. Намира се на площад Наринкатори, в иновативно проектирана дървена сграда, която прилича повече на висока овална чиния за сервиране, отколкото на параклис. Тъй като е в близост до няколко търговски центъра, може да е точно това, от което се нуждаете след пазаруване, докато не паднете.

5. Парк Еспланади

https://maps.google.com/?ll=60.167500,24.947779&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Парк Еспланади е добро място за почивка и отмора от натоварения Хелзинки от 1812 г. Това е чудесно място да видите и да бъдете видени, да се срещнете с приятели за пикник или да посетите модни ревюта и джаз концерти. Поради тези и други причини паркът, разположен в сърцето на Хелзинки между две оживени улици, е много популярен сред местните жители. Това е място, където местните жители и посетителите могат да се насладят на обширното зелено пространство, да се отпуснат в старо кафене или да се забавляват от всички - от улични изпълнители до камерни оркестри. Това е най -известният парк в Хелзинки.

4. Катедралата Успенски

https://maps.google.com/?ll=60.168331,24.959999&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Катедралата Успенски, която почита смъртта на Дева Мария, е внушителна сграда на полуостров Катаджанока, откъдето има изглед към Хелзинки. Тази източноправославна катедрала, изработена от червени тухли със златни куполи и 13 купола от зелен лук, които представляват Христос и 12 -те апостоли. Това е най -голямата православна църква в Западна Европа. Построен през 1860 -те години, той е моделиран по московска църква от 16 -ти век. Църквата е пълна с икони и великолепни полилеи, за един от които се казва, че върши чудеса. Това е добро представяне на руското влияние върху Финландия, някога част от Русия.

3. Катедралата в Хелзинки

https://maps.google.com/?ll=60.170277,24.952223&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Бялата катедрала в Хелзинки е впечатляващо място, когато небето е синьо. Църквата е проектирана от същия архитект, който е проектирал Сенатския площад. Първоначално се е наричала църква „Свети Никола“ след руския цар, но името е променено, когато Финландия придобива независимост от Русия през 1917 г. Тази неокласическа лутеранска църква, напомняща за древногръцки сгради, се намира на Сенатския площад. Построена през 1830 г., църквата разполага с бели колони и цинкови статуи на 12 -те апостоли на покрива. Ако хапването на необичайни места ви харесва, кафенето е било крипта.

2. Суоменлинна

https://maps.google.com/?ll=60.143612,24.984444&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Суоменлина може да е във Финландия, но старата морска крепост е построена от шведите в средата на 18 век като защита от руски нашественици. Това не беше много успешно, тъй като руснаците завладяха Виапори, както е известно на финландски, през 1808 г. Едно време Суоменлина служи като военноморска база и тук се правят военни кораби. Разположен на шест скалисти острова край Хелзинки, Suomenlinna, известен като замъка на Финландия, е достъпен с ферибот от Хелзинки. Това е една от най -популярните туристически атракции в Хелзинки и чудесно място за пикник през лятото, въпреки че е отворен през цялата година.

1. Temppeliaukio Kirkko

https://maps.google.com/?ll=60.173058,24.925278&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ако обичате да посещавате уникални църкви, се отправете към Temppeliaukio Kirkko или Church of the Rock. Това е зашеметяваща лутеранска църква, построена в твърда скала през 20 -ти век. Строителството за първи път започва през 30 -те години на миналия век, след което спира по време на Втората световна война. Той започва отново през 1968 г. след втори конкурс за дизайн. Резултатът е интериор, изграден от твърда скала, със слънчева светлина, която се спуска през меден купол; сутринта е подходящо време за посещение, тъй като слънчевата светлина осветява интериора. Олтарът е пукнатина от ледников период. Църквата има отлична акустика и често се използва като място за концерти.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: