Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Повече от хиляда години Киото служи като столица на Япония. Може да не е най -големият град в страната, но е един от най -историческите. Докато изцяло модерната архитектура е видима в Киото, само малко проучване ще разкрие свят на древни забележителности и храмове. При следващото си пътуване до Киото планирайте да видите колкото се може повече от тези топ туристически атракции в Киото, колкото ви позволява графикът.

10. Замъкът Ниджо

https://maps.google.com/?ll=35.014168,135.747498&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Когато повечето хора си представят замъци, те си представят готическите каменни дворци, открити в Европа. В Киото обаче замъкът Ниджо всъщност е направен от дърво. Дизайнът е изключително необичаен, съставен от два концентрични пръстена, с кръгъл двор между двата. Замъкът Ниджо е построен през 17 -ти век и всички феодали в Западна Япония трябва да помогнат за финансирането на неговото строителство. Самият дворец е направен от кипарис, а златните листа се използват широко в декора. Не забравяйте да погледнете нагоре, когато се любувате на замъка, защото някои от таваните са осеяни със златни мозайки.

9. Храмът Ryoanji

https://maps.google.com/?ll=35.034443,135.718338&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ryōan-ji е Дзен храм в Северно Киото. Това е един от малкото примери, които все още са останали от форма на изкуство, известна като сух пейзаж или каре-сансуи. Това изкуство е вид Дзен градина, която разполага с легло от малки, гладки камъчета и няколко по -големи, отличителни скални образувания Градината в Ryoanji разполага с колекция от 15 внимателно поставени скали, очевидно се отклоняват в море от пясък, затворени от земя стена. Самият храм датира от 11 век и е служил като мавзолей за няколко от японските императори след тяхното отминаване. Въпреки че тези гробници все още могат да бъдат посещавани, големите алпинеуми получават най -голямо внимание от посетители, идващи от цяла Япония и дори от цял свят.

8. Бамбукова гора Арашияма

https://maps.google.com/?ll=34.990925,135.681824&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Арашияма е район в западната покрайнина на града и тук можете да намерите множество храмове и забележителности. Една от най -популярните атракции в областта обаче несъмнено е прочутата бамбукова гора. Това е невероятно, почти сюрреалистично преживяване, където можете да застанете до хиляди или може би милиони зелени стъбла от бамбук, растящи право в небето. За капак на всичко, бамбуковата гора Arashiyama е дом на редица маймуни, които са доста приятелски настроени и ще дойдат да ви поздравят, докато се разхождате по горичката.

7. Храмът Sanjusangendo

https://maps.google.com/?ll=34.987778,135.771667&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Sanjūsangen-dō, или храмът Sanjusangendo, е невероятна будистка забележителност в Киото. Построен през 12 век, храмът някога е бил дом на турнири по стрелба с лък и дори дуели, които оттогава са станали японска легенда. Особено внимание, когато се приближите към храма, ще бъдат 28 -те скулптури на божества пазители, които имат произход от индуизма. Това предполага плавност на религиите и паназиатски влияния, които предизвикаха значителни изследвания. Храмът като цяло е дом на повече от 1000 статуи, включително някои с височина над 3 метра (11 фута).

6. Философска разходка

https://maps.google.com/?ll=35.025127,135.796173&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Философската разходка е проста пешеходна пътека, която минава покрай канал в Киото. От двете страни на алеята стоят черешови дървета, придавайки на маршрута мистичен и особено живописен вид. Разходката на философа е по -къса от две мили, но минава покрай редица важни светилища и храмове. Емблематичен японски философ на име Нишида Китаро е ходил ежедневно по този участък като форма на медитация, откъдето произлиза и името Философска разходка. Не е нужно обаче да сте философ, за да се любувате на гледките, да правите страхотни снимки на черешовите дървета и да видите редица туристически атракции в Киото в рамките на час пеша.

5. Област Гион

https://maps.google.com/?ll=35.003494,135.775055&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Още през Средновековието районът Gion е бил емблематично историческо място в сърцето на Киото. Днес, на брега на река Камо, това е едно от малкото останали места в Киото и наистина в Япония, където можете да участвате в традиционните ритуали на чайната или дори да видите гейши. Gion е мястото да направите резервации за пълноценна традиционна чаена услуга или дори за хранене, защото можете да организирате частна аудитория с майко или гейко, двата вида японски хостеси и артисти, известни обикновено като гейши.

4. Храм Гинкакуджи

https://maps.google.com/?ll=35.026669,135.798340&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ако Кинкакуджи е Златният павилион, то Гинкакуджи е Сребърният павилион. Храмът Ginkakuji е друг Дзен дизайн, завършен през 1490 г. Първоначално структурата е трябвало да бъде нещо като вила за пенсионери, но след смъртта на собственика тя се преобръща и става храм. Храмът може да се похвали с две истории, но всъщност не е сребърен. Първоначално имаше планове за украса на екстериора със сребърни листа, но тези планове пропаднаха. Псевдонимът Сребърен павилион обаче продължава да живее въпреки действителния си оттенък.

3. Кийомизу-дера

https://maps.google.com/?ll=34.994999,135.785004&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Кийомидзу-дера е будистки храм, датиращ от осми век. Сегашните сгради на храма обаче са построени предимно през 16 век. Удивително е, че при изграждането му не е използван нито един пирон, разчитайки вместо това на сложни и напреднали дървообработващи и архитектурни умения. В рамките на храмовия комплекс има водопад, откъдето идва името Кийомидзу-дера. Един стар ритуал, свързан с храма, е идеята, че скачането на близо 10 метра (30 фута) от сцената ще даде на скачача желание. Поради някои смъртни случаи тази практика е забранена в храма.

2. Храм Фушими Инари

https://maps.google.com/?ll=34.967220,135.772781&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Възможно е храмът Фушими Инари да е най -впечатляващата забележителност в цялото Киото. В действителност това не е само едно светилище, а главен храм (тайша) за 32 000 светилища на Инари в Япония. На 230 метра нагоре по хълма зад него се простират стотици яркочервени тории (порти). Можете лесно да прекарате няколко часа, вървейки по хълма, наслаждавайки се на красивите гледки към град Киото и преминавайки през ториите, които изглеждат луминисцентни в късния следобеден слънчев лъч. Този храм все още има невероятно религиозно и лично значение за местните жители. По време на японската Нова година милиони ще дойдат да изразят своята почит. Докато се приближавате до светилището, потърсете продавачи, продаващи сладката tsujiura senbei, един вид бисквитка, местна за района и се смята, че е ранен предшественик на американската бисквитка на съдбата.

1. Златен павилион

https://maps.google.com/?ll=35.039444,135.729446&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -известните сгради в цяла Япония е Златният павилион, по -известен на местните като Кинкакуджи. Този храм на дзен будизма първоначално е бил частна структура, но към края на 14 век е превърнат в храм. Храмът има три истории и те безпроблемно включват три основни японски архитектурни стила: самурай, дзен и шинден. Жълтото и златно оцветяване, да не говорим за яркото бронзово украшение на феникс на върха на покрива, помага да се даде името на Златния павилион. Около храма има красиви, подредени градини, някои от които са проектирани да покажат хармонията между небето и Земята.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: