Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Венеция е известна като един от най -живописните и романтични градове на планетата. Градът на лагуна в Италия е заобиколен от вода и е богато историческа дестинация. Въпреки че Венеция е дом само на около 250 000 жители на пълен работен ден, тя се посещава от над 20 милиона посетители всяка година. Историята на Венеция се простира до втори век, въпреки че истинският й връх е може би през 14 -ти век, когато независимата градска държава Венеция е най -богатото място в цяла Европа.

Венеция е разделена на области, наречени Sestieri, всяка от които има уникален характер, история и външен вид.

Придвижването между тези Sestieri е много лесно поради редица причини. Първо, Венеция не е особено голям град, въпреки че е пълен с атракции. Второ, има безброй възможности за транспорт за посетителите. Няма частни автомобили, така че ще разчитате на вапорети или водни автобуси, водни таксита и частни гондоли, за да се придвижите по водата и да видите колкото се може повече Венеция.

Най -добрите квартали на Венеция

Когато намирате хотел във Венеция, трябва да имате предвид много неща. За много пътешественици гледката към водата е от ключово значение. За щастие, това не е трудно да се намери, тъй като градът е на лагуна и е заобиколен от вода. Важна може да бъде и близостта до големи забележителности, които обикновено се намират в квартал Сан Марко. Имайте предвид, че някои от местата за настаняване във Венеция всъщност ще бъдат разположени на острови край главния град. Въпреки че има много възможности за транспорт, за да стигнете до и от тези хотели, някои пътници предпочитат да могат да се придвижват пеша.

Сан Марко

https://maps.google.com/?ll=45.433998,12.333000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Защо да останете в района на Сан Марко?

В самия център на Венеция е Сан Марко, районът, в който се намират най -голям брой туристически атракции, музеи и паметници. Пътуващите на еднодневни пътувания, които посещават от континенталната част на Италия, гравитират към Сан Марко и няма край на нещата, които ще можете да видите, правите и изследвате в района. Вероятно най -голямата атракция в Сан Марко е Пиаца Сан Марко, където ще намерите невероятната базилика Свети Марко и нейните позлатени бронзови скулптури, камбанарията на Свети Марко и Палацо Дукале.

В Сан Марко има възможности за снимки на всяка крачка. Ако искате да уцелите акцентите възможно най -бързо, това е кварталът, в който ще искате да останете. Тъй като Сан Марко е на Гранд Канала, той също е удобен район за тези, които искат да разгледат останалата част от Венеция . Хващането на кабинков лифт или водно такси е бриз в Сан Марко. Това е кварталът, в който можете да пазарувате за стъклени сувенири, да прекарате вечерта очарована от представление в историческата опера на Ла Фениче или да се разходите по емблематичния мост Риалто. Ако търсите пътуване с пет звезди, Сан Марко е и районът с най-голям избор от хотели от висок клас в цяла Венеция.

Неща за разглеждане и правене в района на Сан Марко

1 Мост на въздишките - обхващащ Рио ди Палацо, мостът е предназначен да свърже Стария затвор и стаите за разпит в двореца на дожите с Новия затвор, който е бил разположен директно от другата страна на реката.

2 Piazza San Marco - главният площад на Венеция е пълен с история и е заобиколен от велика архитектура. Тук се намират няколко от основните забележителности на Венеция, така че площадът често е претъпкан с туристи.

3 Doge’s Palace - Една от най -важните сгради във Венеция. Това е центърът на властта, откъдето се управлява Венецианската република.

4 Гранд канал - големият коридор за водно движение, преминаващ през Венеция, известен също от венецианците като Каналацо.

5 Базиликата Свети Марко - Най -известната и най -разпознаваемата от всички църкви в град Венеция. Построен през единадесети век, неговият дизайн смесва източния и западния стил на строителство по уникален начин.

Къде да отседнете в района на Сан Марко

лукс

6 Дворецът Грити - Когато изкуството, страхотните гледки и луксът са вашите приоритети, престоят в двореца Грити е задължителен. Хотелът се намира на участък от Гранд канала, за който се казва, че има най -красивите гледки във Венеция. Можете да ги вземете от трапезарията на крайбрежната тераса. Намира се в палацо от 15 -ти век, където някога е живял дож на Венеция. Имотът е наскоро реставриран, запазвайки някои от първоначалните характеристики на сградата, като дървени тавани. Дори старите картини, които украсяват 82 стаи за гости, бяха реставрирани.

среден диапазон

7 Hotel a La Commedia - Има причина La Commedia да е декорирана в приглушени цветове, които излъчват елегантна атмосфера. Хотелът се намира в една от най -натоварените части на Венеция. След като разгледате историческите забележителности и пазарувате, докато не паднете, ще искате да се отпуснете в спокоен лукс, или в стаята си, или в бара на покрива, където можете да се насладите на Венеция, когато се стъмни. Хотел a La Commedia сервира само закуска, но наблизо има много ресторанти.

8 Starhotels Splendid Venice - Докато имате достъп до Starhotels Splendid пеша, защо да не направите голям вход и да пристигнете с плавателни съдове до личния им док? Хотелът се намира в близост до дизайнерско пазаруване, в реставрирана сграда от 18 век. Докато екстериорът може да е стар, интериорът не е. Обзаведен е със съвременно италианско усещане. Той разполага с бар на покрива и крайбрежен ресторант за ежедневни ястия. Хотелът приема домашни любимци с предварителна уговорка.

Защо да останете някъде другаде?

Поради невероятния набор от забележителности и атракции в Сан Марко, той е центърът на туризма във Венеция. Много малко жители на Венеция живеят в тази област и тя може да се почувства по -скоро търговска, отколкото автентична. Сан Марко е несъмнено и най -скъпият район във Венеция, където можете да намерите хотел, ресторант или магазин за сувенири. Тези, които търсят романтични, тихи разходки по залез или калдъръмени улици, свободни от тълпи, може да предпочетат да останат в различен квартал на града.

Cannaregio

https://maps.google.com/?ll=45.445999,12.327000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Защо да останете в Cannaregio?

Точно като Сан Марко, Cannaregio е на брега на Гранд Канала, но е малко по -малко пренаселено. Cannaregio е фантастично място за разглеждане, ако сте любител на историята, защото районът е изпълнен с исторически забележителности. Особено внимание заслужава еврейското гето, където се намира еврейският музей. По бреговете на Гранд Канала Cannaregio може да се похвали с разнообразни заведения за хранене и достъп до воден транспорт.

Докато сте в Cannaregio, едно от най -добрите неща, които трябва да направите, е да разгледате невероятния Ca d’Oro, венециански дворец, който е отворен за самостоятелни и обиколки с екскурзовод. Наблизо можете да се възхитите на ренесансовото изкуство и архитектура на църквата Санта Мария дей Мираколи или да видите гробището на художника Тинторето, църквата Мадона дел Орто. По-нататък от Големия канал, Cannaregio приютява приблизително една трета от населението на Венеция. Това означава, че лесно ще намерите магазини за хранителни стоки, химическо чистене, банки и други необходими удобства, за да подобрите пътуването си. Cannaregio също може да се почувства като автентична гледка към Венеция, но все пак е само на 15 минути пеша до основните атракции в съседния квартал Сан Марко.

Да стигнат до там

1 Venezia Santa Lucia - Главната жп гара във Венеция.

Неща за разглеждане и правене в Cannaregio

2 Ca ’d’Oro - Колекция от картини и статуи в бивш дворец от 15 -ти век. Един от най -добрите примери за готическа архитектура във Венеция.

3 Santa Maria dei Miracoli - Перфектна църква за бижута, проста по форма, но украсена с фини външни мраморни облицовки.

4 Madonna dell’Orto - Издигната от италиански религиозен орден, известен като Humiliati, църквата Madonna dell’Orto е построена в средата на XIV век.

5 Венецианско гето - кварталът във Венеция, който даде на света думата гето, днес е тих район, обграждащ голям кампо. Той е дом на еврейски институции, 2 кошерни ресторанта, равинско училище и няколко синагоги.

Къде да отседнете в Cannaregio

среден диапазон

6 Al Ponte Antico Hotel - Хотел Al Ponte Antico може да е малък, но този исторически хотел включва много неща. Хотелът разполага само със седем стаи, които могат да бъдат описани само като богати. Антично обзавеждане, драперии от пода до тавана и богато украсени стенни облицовки излъчват лукса на отминала епоха. За да поддържате връзка с днес обаче, в шумоизолираните стаи за гости се предлага безплатен Wi-Fi. Освен това имате страхотни гледки, тъй като хотелът е с изглед към Гранд канала. Намира се на пешеходно разстояние до основните забележителности, включително моста Риалто и базиликата Свети Марко.

7 Хотел Ai Mori d’Oriente - Ако искате да останете в историческа обстановка, хотел Ai Mori d’Oriente може да бъде това, което търсите. Намира се в палацо от 15 -ти век. Стилните стаи са с венецианско-мавритански интериор; някои пренебрегват известните канали на Венеция. Хотелът е малък само със 21 стаи. Студена закуска на шведска маса е включена в цената на стаята. Хотелът разполага с бар, но няма ресторант на място, въпреки че няколко се намират наблизо.

Защо да останете някъде другаде?

Няма да искате да останете в Канареджо, ако имате настроение да се събуждате сутрин и да виждате емблематични забележителности точно през прозореца си. Части от Cannaregio могат да бъдат скъпи, особено тези, които са най -близо до Гранд Канала.

Кастело

https://maps.google.com/?ll=45.435699,12.348500&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Защо да останете в Кастело?

Кастело е квартал, който съчетава най -доброто от двата свята. Кастело граничи както със Сан Марко, така и с Канареджо, като го поставя само на няколко крачки от основните туристически атракции. Той се намира източно от площад Сан Марко и районът е пълен с петзвездни квартири. Кастело също е най -големият от всички Sestieri във Венеция. Основна атракция в района е Венецианското биенале, културен институт в града, който е домакин на изложби за изкуство и архитектура.

Castello е фантастично място за всеки, който иска да разгледа Венеция максимално. Не само ще можете да се разходите до основните забележителности, но има и много фериботи, които да ви отведат до близките острови като Мурано и Бурано. Кварталът е дом и на две грандиозни църкви: Базиликата Санти Джовани е Паоло и Църквата Сан Закария. В базиликата Санти Джовани е Паоло ще можете да обиколите последното място за почивка от 25 дожа, а в църквата Сан Закария можете да видите колекция от произведения на изкуството, която включва като Ван Дайк и Тинторето.

Неща за разглеждане и правене в Кастело

1 Мост на въздишките - Вижте района Сан Марко

2 Arsenale - Сега военноморска база и технологичен център, Arsenale на Венеция беше най -голямата корабостроителница в света. Той играе важна роля във военноморската война на града от началото на XII век.

3 Santi Giovanni e Paolo - Хубава, огромна доминиканска църква с гробниците на много дожове. Той споделя пиацата си с изящната ренесансова фасада на Скуола Сан Марко и конна статуя на наемника Бартоломео Колеони.

4 San Zaccaria - Дом на невероятна колекция от произведения на изкуството на някои от най -добрите италиански художници, църквата San Zaccaria е една от най -фотографираните църковни сгради във Венеция.

5 Scuola Grande di San Marco - Scuola Grande di San Marco е една от шестте братства или католически миряни организации, които имат важно присъствие във венецианския религиозен, граждански и културен живот.

6 Санта Мария Формоза - Твърди се, че е построен от епископ Свети Магнус в ранните времена на основаването на Венеция. Легендата разказва, след като видял Света Мария като красива жена (Formosa означава красива на латински), която му заповядала да построи нейната църква.

Къде да отседнете в Castello

лукс

7 Hotel Londra Palace - Хотел Londra Palace е историческа сграда от бял мрамор с изглед към Венецианската лагуна. Той има грациозно, елегантно и луксозно усещане навсякъде, включително 53 стаи за гости. Декорът е обзаведен с мебели от 19 -ти век Beidermeier. Хотелът е дом на един от по -известните ресторанти на Венеция, специализиран в местната кухня. Допълнителен бонус е изгледът към ресторанта, който ви позволява да гледате как кабинковите линии се плъзгат през лагуната. Намира се на пешеходно разстояние от основните венециански забележителности. Можете да вземете водно такси директно от летището.

среден диапазон

8 Хотел Bucintoro - Ако близостта до водата е важна, когато избирате квартири, четиризвездният хотел Bucintoro може да е точно мястото, където да останете. Този луксозен хотел с морска тематика е точно в басейна на Свети Марко. Много от 20 -те стаи са с изглед към водата, така че можете да наблюдавате как плават всякакви плавателни съдове; други стаи са с изглед към забележителностите на Венеция, като основните забележителности са на по -малко от 15 минути пеша. Стаите за гости са удобни и елегантни; закуската на шведска маса е включена в цената на стаята.

9 Хотел Ruzzini Palace - Дворецът Ruzzini се помещава в бивш 16 -ти дворец, принадлежащ към едно от най -важните семейства във Венеция. Последното преустройство връща очарователната сграда във времето, когато Ruzzinis е живял тук. Разположен на канал, хотел Ruzzini Palace има вход за вода. Вътре тя показва картините на художника от 17 -ти век, Грегорио Лазарини. Хотелът разполага с 28 стаи, някои от които с високи тавани и картини върху тях. Големите стаи са изпълнени със старинни мебели.

Защо да останете някъде другаде?

Колкото по -далеч сте от границата със Сан Марко, толкова повече Кастело може да се чувства автентичен. Има обаче песъчинки, които може да не се харесат на тези, които идват във Венеция за красотата. Докато някои могат да се насладят на вечеря в местни пицарии с местни жители или да гледат как децата играят футбол в центъра на площадите, други може да копнеят за по-луксозни ресторанти или възможности за пазаруване на сувенири от висок клас.

Сан Поло и Санта Кроче

https://maps.google.com/?ll=45.438911,12.328237&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Защо да останете в района на Сан Поло и Санта Кроче?

Един от страната на Гранд Канала има квартали като Сан Марко и Канареджо. От другата страна на канала е Сан Поло и зад него Санта Кроче. Има четири моста, които обхващат Гранд канала, така че има пешеходен достъп до много от най -големите атракции в сърцето на Венеция. Въпреки това, Сан Поло и Санта Кроче със сигурност предлагат своя дял от културата, историята и архитектурата.

Слезте от моста Риалто в Сан Поло и той може да се почувства като продължение на Сан Марко. Очаквайте много шум около пазара Риалто, където купувачите са намерили октопод, калмари и продукти за продажба за зашеметяващите седем века. Този район също е дом на зашеметяващата Санта Мария дей фрари, катедрала от четиринадесети век, построена в италиански готически стил. На кратко разстояние пеша ще стигнете до Campo San Polo, площада, който също служи като сърцето на квартала.

Вървете по -далеч от Гранд Канала и Сан Поло се слива със съседния му квартал Санта Кроче. Тук времето сякаш се забавя, тъй като все по -малко туристи се забелязват и се появява по -автентична страна на Венеция. Красиви, вековни сгради се редят по улиците, а белената боя подчертава, че тези структури са местни домове, а не луксозни хотели. Малките продавачи, продаващи тъкани и занаяти, са по -евтина алтернатива на типичните сувенири, които се продават в целия град Венеция.

Неща за разглеждане и правене в района на Сан Поло и Санта Кроче

1 Сан Джакомо дел’Орио - Построена някъде преди 10 век и реновирана няколкостотин години по -късно, тази древна църква съдържа доказателства за всички исторически периоди, през които е преживяна. Вътре ще откриете великолепна зелена византийска мраморна колона, която вероятно е била открадната от Константинопол.

2 Мостът Риалто - Вероятно най -фотографираният мост във Венеция, мостът Риалто беше единственият начин да преминете пеша през Големия канал в продължение на близо 300 години.

3 San Giacomo di Rialto - Тази църква е може би най -старата църква във Венеция, построена около 421 г. Най -известна е с часовника си от 15 -ти век над входа.

4 Santa Maria Gloriosa dei Frari - Голямата монашеска църква, прекрасен пример за венецианска готическа архитектура, включва паметници и картини на Тициан, Белини и Донатело.

5 Campo San Polo - Само Piazza San Marco е по -голям от този квадрат. Кампо Сан Поло някога е бил домакин на състезания с бикове, панаири, военни паради и препълнени пазари, а сега оживява особено през летните нощи, когато е дом на киното на открито в града.

Къде да отседнете в района на Сан Поло и Санта Кроче

среден диапазон

6 Hotel Moresco - Изберете професия, в която може да сте работили през изминалите години; ковач, гондолиер, поет или моряк. Хотел Moresco има стая за вас. Всяка от 23 -те стаи е кръстена на отминала професия. Въпреки че имат по -модерно обзавеждане, всяка стая е уникална; някои имат изглед към канала. Хотелът е разположен в по -тих район, но е лесно да стигнете до мястото, където се провежда действието. Спокойният хотел има оградена градина със слънчева тераса и библиотека с книги, които можете да прочетете.

7 Hotel Antiche Figure - Хотел Antiche Figure е бутиков хотел, разположен в очарователно реставриран палацо от 15 -ти век. Само с 22 стаи, четириетажният хотел предава интимно усещане в своя декор; някои стаи са богато украсени, други са по -приглушени. Намира се на Големия канал; Garden Garden предлага маси на открито, където можете да се насладите на лека закуска и релаксираща напитка. Хотелът разполага със закрита зала за закуска, но няма голям ресторант вътре; много са налични наблизо.

8 San Cassiano Residenza d'Epoca Ca 'Favretto - San Cassiano Residenza d'Epoca Ca' Favretto се намира в друга от очарователните стари сгради на Венеция: частен дом от 14 -ти век, който по -късно е бил дом на Джакомо Фаврето, смятан за един от най -големите 19 -те на Венеция художници от век. И двете епохи са комбинирани във визията на бутиковия хотел. Обществените зони са богато украсени и пищни, с много антики и произведения на изкуството. Също и 25 -те стаи за гости, макар че някои са по -прости. Той се намира на Гранд канала, където гостите могат да наблюдават преминаването на гондоли от крайбрежната тераса.

Защо да останете някъде другаде?

В хотели близо до моста Риалто и пазара Риалто се пригответе за някои от най -скъпите ресторанти и магазини за сувенири в Италия. Този откровен комерсиализъм може да се почувства малко лепкав и много пътешественици, които търсят автентичност, ще бъдат изключени от атмосферата. По -далеч от Гранд канала нещата стават по -евтини. По -ниските цени обаче са придружени от ренесансови сгради, покрити с графити и липса на международни ресторанти, обслужващи туристи.

Дорсодуро

https://maps.google.com/?ll=45.431000,12.326000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Защо да останете в Дорсодуро?

Граничащ със Сан Поло и отвъд Гранд канала от Сан Марко, е районът на Венеция, наречен Дорсодуро. Когато излезете от моста Академия и влезете в Дорсодуро, ще застанете пред две от най -важните културни и артистични институции в града. Първият е Музеят на Пеги Гугенхайм, който има в колекцията си произведения на Полок, Дюшан, Пикасо, Кандински и безброй други. Втората голяма културна забележителност в Дорсодуро е Galleria dell’Accademia di Venezia, която съдържа предимно произведения от 18 -ти век и по -рано. За да продължите мечтаната ваканция на любителя на изкуството, направете своя път към църквата Сан Себастиано, която е украсена с поредица от произведения на Веронезе, както и картини на Тициан и Тинторето. Поради изобилието от художествени галерии и музеи в района, Дорсодуро има репутация на изкуствен район и привлича студенти по изкуство, художници, скулптори и авангардни от всички сфери на живота.

Дорсодуро е популярно място за отсядане на младите хора, когато посещават Венеция. Част от това е свързано с бохемския му чар, но много от нощния живот на квартала. Campo Margherita е център за пиене и разговори през нощта, но баровете и дори клубовете обикновено са доста спокойни. Пътуващите ще оценят, че можете да намерите шепа барове с спокойна атмосфера и напитки на достъпни цени, сервирани до ранните часове на сутринта.

Неща за разглеждане и правене в Дорсодуро

1 Santa Maria della Salute - Великолепна църква, построена през седемнадесети век на тясна ивица земя близо до Гранд Канала.

2 Ca ’Rezzonico - Този прекрасен дворец, в който днес се помещава Музеят на венецианския 18 -ти век, е проектиран от бароковия архитект Baldassarre Longhena за семейство Бонс.

3 Gallerie dell’Accademia - Проследява развитието на венецианското изкуство от 14 -ти до 18 -ти век, с произведения на Белини, Тициан, Тинторето, Веронезе и Каналето и други.

4 Църква Сан Сан Себастиано - Съдържанието й прави тази църква един от центровете на венецианското изкуство, съхраняващ изключително количество произведения на Паоло Веронезе.

5 Campo Margherita - Истинското сърце на квартала Дорсодуро, пълен с барове и ресторанти, предлагащи храна и напитки дори след полунощ. Ако търсите късни нощни барове и ресторанти, това е може би най -добрият район във Венеция.

Къде да отседнете в Дорсодуро

среден диапазон

6 Хотел Ca ’Pisani - Ще получите впечатление от писмено описание, че хотел Ca’ Pisani е смесица от архитектурни стилове. Е, така е, но те сякаш се сливат прекрасно в този венециански дворец от 14 -ти век с интериора си в стил Арт Деко, тъй като е спечелил отличия в дизайна. След това влизате в бара на хотела, който има футуристичен интериор. Хотелът разполага с 29 стаи, всички обзаведени с парчета от 1920 -те до 1940 -те години. Някои стаи са на две нива със стръмни свързващи стъпала.

7 Хотел Palazzo Stern - Разположен на Гранд Канала в n реставриран дворец, Hotel Palazzo Stern воня на романтика. 24 -те стаи са богати, с драперии от пода до тавана, украсени стенни покрития и са обзаведени с антики, всички съчетани, за да създадат романтична атмосфера. Можете да отпиете чаша вино на крайбрежната тераса, докато гледате как се движат плавателни съдове по канала. Хотелът разполага с бар и кафене, които предлагат рум сървис. Стаите за хора с увреждания са налични, но трябва да се поискат при резервация.

Защо да останете някъде другаде?

Дорсодуро не е най-доброто място за престой, ако търсите място, подходящо за семейства. Околната среда е по -подходяща за по -млади пътници и може да има твърде много шум през нощта за децата. Точно до моста Академия и близките музеи настаняването може да бъде скъпо. Ястията може да се отърват от Дорсодуро, защото макар да има много възможности за евтини храни, кулинарните преживявания от висок клас са много по-трудни за достигане в областта.

Джудека

https://maps.google.com/?ll=45.425243,12.329212&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Защо да останете в Джудека?

На юг от централните венециански острови се намира Giudecca, колекция от четири острова, известна като върха на лукса в годините преди Втората световна война. Оттогава тя е загубила част от блясъка си, но това бързо се променя. Заобиколен от сини води от всички страни, Giudecca е красиво място за пътешественици в търсене на живописни гледки и разходки по брега. Тъй като Сан Марко е отвъд водата от Джудека, е възможно да се насладите на спиращи дъха гледки към някои от най -емблематичните сгради на Венеция. Giudecca е дом на дворцовия Il Redentore на Паладио, който е построен през 16 век и все още стои като една от най -красивите и важни венециански църкви.

Джудека е популярно място за тези, които вече са виждали и изследвали акцентите на централна Венеция. Този квартал се чувства уютен и уютен, което ви позволява да изпитате истинската страна на града, която малко туристи могат да видят. Достъпността е друго голямо предимство, което прави Giudecca популярна сред тези посетители в търсене на младежки хостели или бюджетни хотели. Транспортът е лесно достъпен, по вода, до други венециански области. Въпреки това, няма мостове, свързващи Джудека с други квартали в града.

Неща, които да видите и направите в Giudecca

1 Сан Джорджо Маджоре - Бенедиктинска църква от 16 -ти век на едноименен остров, срещу площад Свети Марко. На острова ще видите една от най -добрите гледки към Венеция и зашеметяващ пример за ренесансова архитектура.

2 Църквата Il Redentore - По поръчка на града, благодарение на това, че е била освободена от голямата чума от 1575-77 г., църквата е проектирана от Андреа Паладио и е един от абсолютните шедьоври на ренесансовата архитектура.

3 Casa dei Tre Oci-Тази фантастична неоготическа къща някога е била дом на художника и фотографа от началото на 20-ти век Марио де Мария.

Къде да отседнете в Giudecca

лукс

4 Хотел Hilton Molino Stucky Venice - Искате да видите Венеция от различна гледна точка? Хотел Hilton Molino Stucky Venice прави това. Този луксозен имот с 379 стаи разполага със зашеметяващ басейн на покрива, който предоставя уникална гледка към този много романтичен град. Хотелът се намира в бивша мелница за брашно, но никога не бихте го предположили от луксозната реставрация. Хотел Hilton Molino Stucky Venice разполага с най -големия център за срещи и втори по големина СПА център в града. Той също така разполага с множество барове и ресторанти на място.

среден диапазон

5 Palladio Hotel & Spa - Palladio Hotel & Spa има приглушено и елегантно усещане, което подобава на предишния му статут на манастир от 16 -ти век за неомъжени жени. Проектиран е от Андреа Паладио, който се смята за най -големия ренесансов архитект. Ако искате да се поглезите, спа центърът на 5-звездния хотел се счита за най-добрият във Венеция. Стаите за гости се отличават със занижено, но елегантно обзавеждане. Всички стаи имат изглед, от вътрешния двор на хотела към града и Венецианската лагуна. Хотелът разполага с изискан ресторант на място. Четири романтични градини допълват комплекса.

Защо да останете някъде другаде?

Поради това, че е остров, Джудека може да се чувства изолирана. Докато общественият транспорт съществува, за да стигнете от Джудека до централна Венеция, това със сигурност не е толкова лесно, колкото пеша до основните забележителности. Въпреки че Giudecca дава представа за нормалния живот на работническата класа във Венеция, това може да не е магическото, романтично преживяване, на което се надявате. Ако просто искате да изпитате акцентите, които Венеция може да предложи, вместо това се придържайте към централните острови.

Лидо ди Венеция

https://maps.google.com/?ll=45.410286,12.371203&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Защо да останете в Лидо ди Венеция?

Лидо ди Вениция е дълъг, тънък остров, който служи като плаж за Венеция. Можете да се разхождате по брега близо шест мили, чудесен вариант за любителите на открито, които започват да се чувстват тесни, когато са заобиколени от сгради в лагуната твърде дълго. През деня Лидо е мечта на туристите. Можете да се отпуснете в столове точно до водата и да се любувате на прилива, който идва, или да отпиете коктейли в шикозни кафенета с изглед към морето. Лидо също е дом на редица работилници за издухване на стъкло, което ви позволява да видите тези артистични майстори в действие.

Lido di Venezia е най -добрият избор за знаменитости и тези в развлекателния бизнес благодарение на ежегодния Венециански филмов фестивал. Дори когато публиката на кинофестивала отдавна я няма, Lido все още се грижи за туристи от висок клас. Ще можете да намерите морски курорти и просторни стаи, които просто не са налични в централната част на Венеция, където пространството и недвижимите имоти са с такава премия. Тъй като Лидо е такова място, ориентирано към плажа, ресторантите с морски дарове са на всеки ъгъл, а любителите на храната обичат да могат да хапнат всичко-от мастилени макаронени тестени изделия до пържени топки от кайма, наречена polpette.

Неща за разглеждане и правене в Лидо ди Венеция

1 Grand Hotel des Bains - Построен през 1900 г., за да привлече богати туристи, той се помни наред с други неща с престоя на Томас Ман там през 1911 г., който вдъхнови новелата му „Смърт във Венеция“. През 2010 г. хотелът беше затворен, за да бъде превърнат в луксозен апартаментен комплекс.

Къде да отседнете в Лидо ди Венеция

лукс

2 Хотел Excelsior - Хотел Excelsior има нещо, което няма да намерите в твърде много венециански хотели: частен плаж. Той също така разполага с плажен басейн, съоръжения за слънчеви бани или шезлонги и място за хранене. Хотелът се помещава в много по -нова сграда от много други хотели във Венеция, такава, която датира едва от 19 век. Както екстериорът, така и интериорът са направени в мавритански стил, с много синьо и са центрирани около мавритански двор. Неговите 197 стаи за гости имат изглед към морето, лагуната, вътрешния двор или Венеция.

среден диапазон

3 Хотел Панорама - Определено ще пристигнете по вода, ако отседнете в Хотел Панорама, тъй като той се намира на остров Лидо, като по този начин ви позволява да се отпуснете далеч от суматохата, която е Венеция. Разположен в реставрирана сграда от началото на 18 век, така че ще имате всички съвременни удобства, декорът е в топли, релаксиращи тонове. Хотелът разполага само с 22 стаи, с асансьори, които да ви отведат до тях. През топлите месеци на тераса на втория етаж се сервира закуска на шведска маса. Хотелът разполага и с малък бар; ресторанти са наблизо.

Защо да останете някъде другаде?

В зависимост от сезона, Лидо де Венеция може да има две много различни атмосфери. В разгара на лятото Лидо е зает и оживен, като туристите от Италия, Европа и останалия свят изпълват безбройните хотелски стаи. През зимата обаче много от сезонните хотели, магазини и ресторанти се затварят. Това може да накара района да се чувства като град -призрак, а не като плажния рай, който може да бъде. Плюс това, по -хладното време през зимата може да забрани много водни дейности, ограничавайки привлекателността да останете точно на плажа, докато посещавате Венеция.

Местре

https://maps.google.com/?ll=45.462055,12.270537&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Защо да останете в Местре?

Кварталът Местре може да е в официалните граници на Венеция, но всъщност е част от италианския континент. Местре е чудесно място за престой за тези, които искат да бъдат възможно най -близо до венецианските острови, без всъщност да останат там за една нощ. Ако пътувате през Европа с кола, Местре е за предпочитане за нощувки благодарение на достъпни и изобилни места за паркиране, които са рядка стока другаде във Венеция. Стигането до емблематичните забележителности и дестинации във Венеция е лек полъх от Местре благодарение на наличието на автобуси, влакове и дори трамваи, които се движат направо през Ponte della Libertà до ромския площад във Венеция.

Местре също е желателно място за туристи, които имат ограничен бюджет. По време на пиковите периоди от годината във Венеция, например по време на годишния филмов фестивал, състезанието по гребане във Вога Лонга или Венецианския карнавал, престоят в хотела може да бъде изключително скъп. В Местре настаняването е далеч по -достъпно. Местре също е дом на Пиаца Ферето, централния площад на района, където можете да пазарувате за италиански дизайнерски дрехи или да вечеряте от местната кухня.

Да стигнат до там

1 Venezia Mestre - ЖП гара на венецианския континент, близо до железопътния мост, който води до историческия център на Венеция.

Неща, които да видите и направите в Местре

2 Пиаца Ферето - двойник на Местре на площад Сан Марко, минус известните забележителности, туристически групи и гълъби.

3 Centro Le Barche - Затворен търговски център на монетата Piazzetta в центъра на Местре.

4 Parco San Giulliano -Чисто нов парк с изглед към хоризонта на Венеция.

Къде да отседнете в Местре

среден диапазон

5 Hilton Garden Inn Venice Mestre San Giuliano - Няма нищо старо в Hilton Garden Inn. Модерен е от главата до петите, отвътре навън. Външният и вътрешният декор са елегантни и съвременни. Терасата разполага с голям открит басейн и зона за коктейли. Разположен недалеч от летището, хотелът разполага с ресторант, фитнес център и 136 стаи с успокояващ декор, който предлага отдих от богато украсените и пищни стилове, които ще намерите в историческите хотели.

Защо да останете някъде другаде?

Местре не е известен със своите атракции от световна класа, така че престоят в региона няма да ви позволи да се разходите до важни забележителности. Освен това пренощуването в Местре означава, че може да пропуснете нощния живот на Венеция, да не говорим за живописните ранни утрини, когато слънцето удари лагуната. Местре е само на минути от централните венециански острови, но има отчетливо различна атмосфера и може да не оправдае очакванията, които имате от романтичния крайбрежен град Венеция.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: