Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Аржентина не е страна, в която можете да видите всичко само за няколко дни. Тази южноамериканска нация изисква повече от вашето време. В този маршрут можете да опитате акцентите, от изтънчеността на Буенос Айрес, известен като Париж на Южна Америка, до посещение на края на земята или поне Южна Америка в Огнена земя. Има много време през вас 3 седмици в Аржентина да усвои местната култура. О, и можете да се научите да правите доста подло танго през това време.

1. Буенос Айрес (3 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=-34.603333,-58.381668&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на Рио де ла Плата, Буенос Айрес, известен още като „Париж на Южна Америка“, е добро място за започване на вашето латиноамериканско приключение. Разположен от испанците, Буенос Айрес е космополитен град, известен с архитектурата си в европейски стил. Любим е Teatro Colon, емблематична забележителност, за която се казва, че има най -добрата акустика на всички концертни зали в света. Друго задължително място за посещение е историческият квартал Реколето с гробището, където е погребана Ева Персон, и църквата Nuestra Senora del Pilar от 1732 г. Puenta de la Mujer е инженерно чудо: мост, който изглежда има гигантска перка.

Настаняване: Къде да отседнете в Буенос Айрес

Вижте също: Най -добрите атракции в Буенос Айрес

2. Ел Тигре (еднодневна екскурзия от Буенос Айрес)

https://maps.google.com/?ll=-34.416668,-58.583332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако сте на път да съберете аржентински занаяти, Ел Тигре, остров, разположен на около 27 км (17 мили) от Буенос Айрес, е задължителен. Бивше пристанищно съоръжение на река Парана, Пуерто де Фрутос, сега е занаятчийски пазар. Ел Тигре, кръстен на ягуарите, които обикаляха там, също може да се похвали с антикварни магазини, военноморски музей и увеселителен парк. Той е и портал към живописната делта на Парана, което го прави популярно еднодневно пътуване от Буенос Айрес; може да искате да разгледате този район с реколта лодка от махагон, където можете да видите всичко от колиби до имения по бреговете.

3. Пуерто Игуасу (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=-25.695278,-54.436668&z=13

(ВИЖ КАРТА)

За да изследвате колкото е възможно повече през 3 -те седмици в Аржентина, е необходимо да изминете големи разстояния, като вземете самолет или автобус за една нощ. Първият голям етап от този аржентински маршрут е към Пуерто Игуасу. CNN казва, че водопадът Игуасу трябва да бъде в списъка с неща, които всеки човек трябва да види. Паданията са просто грандиозни, докато гърмят по пътя си. Два пъти по -висок от Ниагарския водопад в Северна Америка, чудовищните водопади се състоят от 275 водопада, които се простират на ширина почти 27 км (17 мили). Водопадите се намират в Аржентина, но най -добрите гледки са от Бразилия. По време на дъждовния сезон всяка секунда се разлива достатъчно вода върху водопадите, за да запълни пет плувни басейна с олимпийски размери. Ако можете да се откъснете от тази страхотна гледка, има тропическа гора с 80 различни бозайници и 2000 растителни вида, които чакат да бъдат проучени.

4. Мендоса (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=-32.883331,-68.816666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Мендоса е град и провинция, която прави всичко възможно да примами посетителите да останат по -дълго. Трудно е да устоите на панорамните гледки, листните площади, спокойната атмосфера, нощния живот и виното. А, да, Мендоса е известен със своето вино. Разположен в най -добрата винарска страна, дори най -твърдият любител на виното може да се окаже стресиран, когато става въпрос за бране на местна реколта за вечеря. За информация: Ако испанският ви не е на ниво, някои винарни предлагат обиколки на английски език. Мендоса също е добро място за организиране на рафтинг и ски екскурзии в планините Анди. След 2 нощувки в Мендоса е време да вземете нощния автобус до Барилоче.

Настаняване: Къде да отседнете в Мендоса

5. Барилоче (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=-41.150002,-71.300003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Барилоче е известен с няколко неща; дейности на открито, като ски и походи, и магазини за шоколад. Разположен е в живописния национален парк Nahuel Huapi с езерата, водопадите и планините, които примамват любителите на открито. Градът има усещане за европейско алпийско село, може би защото германци, австрийци, италианци и словенци помогнаха за развитието му. Докато Барилоче е популярна целогодишна туристическа дестинация, повечето посетители идват през зимата за каране на ски. Митре Стрийт е мечта на шоколад. Изпълнен с магазини за шоколад, той е известен като „най -шоколадовата улица“ в света; Европейските имигранти поставят Барилоче на шоколадовата карта след Втората световна война.

Настаняване: Къде да отседнете в Барилоче

Вижте също: Най -добрите атракции в Барилоче

6. Ел Чалтен (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=-49.331669,-72.886108&z=13

(ВИЖ КАРТА)

След още един нощен автобус от Барилоче, време е да посетите Ел Шалтен, сравнително нова туристическа дестинация, създадена в резултат на граничен спор между Аржентина и Чили. Разположен в Национален парк Лос Гласиарес, днес е известен като столицата на трекинга на Аржентина. Много алпинисти идват тук за предизвикателството да се изкачат на връх Фирц Рой, най -високата планина на парка. Поради отдалеченото си местоположение, El Chaltén има ограничени туристически помещения и удобства, като например мобилни телефони. Това го прави добро място да се отдалечите от всичко за известно време. Това обаче се променя, тъй като всяка година все повече туристи откриват това. Най-новият град в Аржентина със своите туристически пътеки от световна класа може да се намери в Патагония.

7. Ел Калафате (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=-50.333332,-72.283333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ел Калафате, друг град в Патагония на езерото Аржентино, е кръстен на калафат, обикновен патагонски храст с жълти цветя и тъмносини плодове. Ел Калафате е портата за посещение на националния парк Лос Гласиарес и ледника Перито Морено, леден мост на езерото Аржентино, който е висок повече от 65 метра (210 фута). Кръстен на испански изследовател, това е един ледник, който все още расте, въпреки че на всеки няколко години огромни парчета лед падат в езерото. Ако искате уникално изживяване при пътуване, направете разходка с екскурзовод по ледника.

8. Ушуая (4 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=-54.799999,-68.300003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

След като посетите Ушуая, можете да кажете на приятелите си, че сте пътували до края на света. Това е само леко преувеличение, тъй като Ушуая е най -южният град в света. Намира се на върха на остров Огнена земя, местоположението му на канал Бийгъл позволява на посетителите да пият в океана, горите и планините едновременно. Първите му заселници са англикански мисионери, а по -късно и затворници. Ушуая е добро място за пътуване до Антарктида, тъй като е най -близкото дълбоководно пристанище. Акценти от обиколката на града включват историческия стар град, затвора в края на света (сега музей) и Bahia Encerrada, залив, който се превръща в ледена пързалка през зимата.

Вижте също: Атракции в Ушуая

Национален парк Огнена земя (от Ушуая)

Национален парк Огнена земя прави еднодневна екскурзия от Ушуая, тъй като се намира само на няколко мили. Освен величествената, драматична природа, паркът отбелязва края на Панамериканската магистрала и е крайната точка за влака за края на света. Ако обичате природата, ще ви хареса да разгледате парка, известен със своето богато биоразнообразие. Характеризира се с субантартична растителност, често срещана в Андите. Растителността осигурява дом както на местни, така и на вносни бозайници, като европейски зайци, и на 90 вида раждания, включително и от конския кондор.

Бигъл канал (от Ушуая)

Каналът Бийгъл е плавателен воден маршрут около върха на Южна Америка, който е кръстен на HMS Beagle, използван в първата експедиция на Чарлз Дарвин. Разположен както в Аржентина, така и в Чили, той е дълъг 150 мили и разделя остров Огнена земя от по-малките острови на юг. Ако времето си сътрудничи, можете да направите круиз по канала, където ще видите колонии от птици и тюлени, а може би дори и кит. Няма ли това да е чудесен начин да прекратите престоя си в Аржентина?

Резюме

Ден 1: Пристигане в Буенос Айрес, сън в Буенос Айрес

Ден 2: Разгледайте Буенос Айрес, спите в Буенос Айрес

Ден 3: Еднодневно пътуване в Ел Тигре/Уругвай, сън в Буенос Айрес

Ден 4: Разгледайте Буенос Айрес, нощен автобус до Пуерто Игуасу, спите в автобуса

Ден 5: Разгледайте водопадите Игуасу, спите в Пуерто Игуасу

Ден 6: Разгледайте водопада Игуасу, спите в Пуерто Игуасу

Ден 7: Летете до Мендоса, спите в Мендоса

Ден 8: Винарни Мендоса, спи в Мендоса

Ден 9: Разгледайте Мендоса, нощен автобус до Барилоче, спите в автобуса

Ден 10: Разгледайте Барилоче, спите в Барилоче

Ден 11: Разгледайте Барилоче, спите в Барилоче

Ден 12: Разгледайте Барилоче, нощен автобус до Ел Чалтен, спите в автобуса

Ден 13: Разгледайте Fitz Roy/Los Glaciares NP, спите в El Chalten

14 ден: Разгледайте Fitz Roy/Los Glaciares NP, спите в El Chalten

Ден 15: До Ел Калафате спите в Ел Калафате

Ден 16: Посетете ледника Перито Морено, спите в Ел Калафате

Ден 17: Автобус до Ушуая (през Чили), сън в Ушуая

Ден 18: Разгледайте Ушуая, спите в Ушуая

Ден 19: Разгледайте Национален парк Огнена земя, спите в Ушуая

Ден 20: Разгледайте Beagle Channel, спите в Ushuaia

Ден 21: Летете у дома/обратно до Буенос Айрес

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: