Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Осло се намира във фиорд, простиращ се над входа на пролива Скагегерак, заобиколен от зелени хълмове и планини. Красотата на Осло представя майката природа в най -добрия си вид. Популярните дейности на открито тук включват ски през зимата и круиз през живописния Ослофьорд през лятото. И когато посетителите са готови за забавления на закрито, столицата на Норвегия предлага музеи и художествени галерии от световна класа. На закрито или на открито има атракция в Осло за всеки.

10. Музей Кон Тики

https://maps.google.com/?ll=59.903610,10.698056&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Докато много норвежки изследователи се бориха с полярните елементи, Тор Хейердал превзе Тихия океан през 1947 г., прекосявайки 8000 км (5000 мили) на Кон Тики, ръчно изработен сал от балсаурово дърво. Това пътуване доказа, че хората от Южна Америка биха могли да достигнат до Полинезия чрез морски пътувания. Музеят Кон Тики предлага уникална възможност да научите за Хайердал и другите му морски приключения, включително за Великденския остров и Галапагос. Други занаяти, с които е плавал по време на своите приключения, са изложени в музея. Музеят притежава една от най -големите в света колекции от артефакти на Великденския остров извън този остров.

9. Крепостта Акершус

https://maps.google.com/?ll=59.906605,10.736178&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Крепостта Акершус е чудесно място да научите за историята на Осло. Средновековният замък е построен в края на 13 век, за да защити Осло от нашественици, нещо, което се справи много добре. Разположен на стратегическо място на носа на Ослофьорд, по -късен скандинавски крал го модернизира и превръща в ренесансов замък и кралска резиденция. Въпреки че вече не е кралска резиденция, днес се използва много за концерти, церемонии и празници.

8. Norsk Folkemuseum

https://maps.google.com/?ll=59.906910,10.685958&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите определено ще искат удобни обувки за ходене, когато обикалят Norsk Folkemuseum (Норвежки музей на културната история). Разположен в Бигдой, музеят има две части: музейни сгради, в които се намират най -големите колекции на културното наследство в страната, и голям музей на открито, съставен от повече от 150 преместени къщи и други сгради, включително църква от 13 -ти век, намерена в цяла Норвегия. Артефакти в някои колекции датират от 1500 -те години. Музеят предлага и традиционна музика и народни танци.

7. Ослофьорд

https://maps.google.com/?ll=59.871773,10.687947&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Посетителите, готови за един ден на открито, няма да искат да пропуснат Ослофьорд, който съдържа изключително живописна колекция от острови в югоизточна Норвегия. Скачането на остров с ферибот е популярно лятно занимание, което дава възможност на пътуващите да опитат уникалността на всеки остров. Някои острови предлагат чудесно плуване, но всички предлагат идеалното място за обяд за пикник, всички в рамките на минути от Осло. Ослофьорд също е добро място за кану, каране на каяк, къмпинг или риболов. Посещението на Ослофьорд предлага релаксиращ ден и възможност да се вгледате в дълбоко синята вода на фиорда, прекъсната от случайния фар.

6. Музей на ски Holmenkollen

https://maps.google.com/?ll=59.964611,10.666611&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Норвегия е страна, която е известна с производството на скиори от световна класа, както спускане, така и крос кънтри. Какво по -добро място за научаване на ски от Холаменколен ски музей и кула. Посетителите могат да научат за 4000 години ски в този уникален музей, разположен вътре в олимпийския скок. Те могат да се качат до върха на кулата за ски скокове за зашеметяваща гледка към Осло. Скачащата скача се използва за състезания всяка зима, но несъстезателите ще трябва да се задоволят със симулатор, за да изживеят свиренето по модерния ски скок.

5. Национален музей в Осло

https://maps.google.com/?ll=59.916138,10.737542&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Националният музей на изкуството, архитектурата и дизайна е националният музей на Норвегия. Като такъв, той съдържа изумителна колекция от изкуства, варираща от архитектура в комиксите до влиянието на Япония върху скандинавското изкуство и дизайна. Всъщност това са няколко музея под егидата на националния музей, но всички насърчават различни форми на изкуството, от традиционни до съвременни, в тази скандинавска страна. Сред колекцията му са някои от най -известните картини на Едвард Мунк, включително една от версиите на „Писъкът“.

4. Музей Фрам

https://maps.google.com/?ll=59.903332,10.699444&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Норвегия е дом на някои известни полярни изследователи, включително Роалд Амундсен, Фридфьоф Нансен и Ото Свердруп, така че е подходящо за арктическата нация да ги отпразнува и техните усилия. Музеят във Фрам е съсредоточен върху приноса на Норвегия към полярните изследвания. Тук се намират Fram, първият норвежки кораб, използван в полярните проучвания, и Gjøa, първият кораб, който плава през Северозападния проход. Музеят се намира на полуостров Бигдой в Осло, близо до други морски музеи. Посетителите могат да се качат на Fram, където се провежда шоу на северно сияние на всеки 20 минути. Музеят е многоезичен, с табели на 10 езика.

3. Опера в Осло

https://maps.google.com/?ll=59.906944,10.753611&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Дизайнът и обстановката на Операта в Осло не са нищо друго освен грандиозно, както и изпълненията на Норвежката национална опера и балет. Изградена от бял гранит и бял карара мрамор, с много високи прозорци, сградата сякаш се издига от водите на Ослофьорд; бял пешеходен площад води до операта. С 1100 стаи, операта е най -голямата културна сграда, издигната в Норвегия от 1300 г. Всеки, който гледа тази великолепна сграда, ще каже, че със сигурност си заслужава чакането!

2. Парк Вигеланд

https://maps.google.com/?ll=59.926666,10.701389&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Vigeland Park е зашеметяваща колекция от повече от 200 скулптури, всички създадени от един художник, Густав Вигеланд, който е създал тези парчета от ковано желязо, бронз и гранит. Това е най-голямата колекция от скулптури в света, създадена от един художник, който в този случай е проектирал и парк от средата на 20-ти век. Статуите са реалистични изображения на голи хора в различни пози, някои от които със сексуален характер. Повечето от скулптурите са разделени на пет части: Колелото на живота, Чешмата, главната порта, платото Монолит и мостът с детска площадка. Паркът Vigeland е една от най -популярните атракции в Осло.

1. Музей на корабите на викингите

https://maps.google.com/?ll=59.904755,10.684461&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Преди много векове викингите плаваха по северните морета, предизвиквайки страх в сърцата на региона, който тези яростни воини щяха да нахлуят. Днес посетителите могат да гледат, без да се страхуват, някои от тези кораби, причиняващи терор, тъй като музеят на корабите на викингите показва някои от тези велики кораби от 9-ти век. Списъкът включва кораби от Gokstad, Oseberg и Tune. Корабът Oseberg е най -добре запазеният и е намерен в надгробна могила във ферма близо до Oseberg. Музеят показва и текстил, инструменти и предмети от бита, както и предмети, намерени в гробниците на викингите.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: