Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Ню Йорк е една от най -популярните ваканционни дестинации в света по много причини. Това е световна сила в икономическите, финансовите, модните, художествените и литературните среди. Лесно е да прекараш цял живот тук и никога да не правиш едно и също нещо два пъти. Въпреки това, за тези, които желаят почивка от Голямата ябълка, наблизо има много голям избор. Ето един поглед към някои страхотни и разнообразни възможности за еднодневни екскурзии от Ню Йорк да открием:

9. Ню Хейвън

https://maps.google.com/?ll=41.310001,-72.923615&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Това е чудесен шанс да попиете атмосферата на Ivy League както за студенти, така и за студенти. Ню Хейвън, домът на Йейлския университет, предлага много по отношение на културата, архитектурата, храната и забавленията. Има много повече за избор отвъд това обаче. Пристанището на Ню Хейвън има театър, фар и въртележка по крайбрежието. Архитектурата се простира през 1700 -те години, а историята се простира до войната за независимост. Има квартал на изкуствата, детски музей, Малка Италия и много други. Пътуването от Ню Йорк е около час и половина и може да се извърши с автобус, влак или кола.

8. Атлантик Сити

https://maps.google.com/?ll=39.377296,-74.451080&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Всеки, който някога е играл Monopoly, ще бъде приятно изненадан от познатите имена на улици, които открива, когато дойде в Атлантик Сити. Хотели наистина съществуват на Ventnor Ave, St Charles Place и, разбира се, на скандалния Boardwalk. Този град в Ню Джърси е оригиналният Лас Вегас и все още има голям брой казино курорти от висок клас, които украсяват тези първокласни имоти на брега. Плажната ивица има лесен достъп до Атлантическия океан, заедно с възможността да изпитате класически места като музея на Рипли „Вярвайте или не“. Градът остава основно място за забавление, особено в боксовите, комедийните и концертните вериги. До него може да се стигне от Ню Йорк с кола, влак или автобус, а средното време, в зависимост от трафика, е от два до четири часа във всяка посока.

7. Палисадите

https://maps.google.com/?ll=40.964512,-73.908592&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тези базалтови скали се простират на стотици фути над река Хъдсън, създавайки отвесна вертикална пропаст по коридора на реката от Уихокен, Ню Джърси на север. Палисадите могат да бъдат намерени точно от водата от Манхатън през моста Джордж Вашингтон, а техните скали, облицовани с дървета, са особено зрелищни за есента, когато показват хиляди красиви оранжеви, червени и жълтолистни дървета. Понастоящем палисадите са предимно осеяни с дървета, с няколко високи сгради, които да разбият невероятната гледка.

6. Вашингтон, окръг Колумбия

https://maps.google.com/?ll=38.895111,-77.036667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Вашингтон е изпълним като еднодневна екскурзия от Ню Йорк, въпреки че повечето хора вероятно ще искат да останат да пренощуват, когато посещават столицата на нацията. До DC може да се стигне за четири часа с автобус или за три часа с влак. Гостите тук могат да разгледат Белия дом, сградите на Конгреса или Националния мол, в който се помещават паметниците на Вашингтон и Джеферсън. Тези, които обичат естествената история, могат да се насладят на зоологическата градина или музея Смитсониън. Най-хубавото е, че този град показва едно предимство за данъчни долари- не се таксуват входни такси в нито един от публичните зоологически градини, музеи или паметници.

5. Хамптън

https://maps.google.com/?ll=40.884930,-72.501060&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тази детска площадка на богатите и известните е източна част на Лонг Айлънд, заобикаляща селата Саутхемптън и Източен Хемптън. Районът е известен най -вече с големия си брой имения на плажа, звезди и магнати, които летят тук, и изключителни партита. Има обаче места за отсядане и за тези от други демографски групи, при условие че резервират предварително. До Хамптън може да се стигне за един ден, но на три часа във всяка посока с влак или автобус, повечето от които ще посетят ще искат да останат да пренощуват. След като пристигнат, плажове с бял пясък, исторически домове и имения, елегантни магазини и ресторанти и възможността да хвърлите един поглед на It Girl или Rock Star ще завладеят почти всеки.

4. Огнен остров

https://maps.google.com/?ll=40.653000,-73.125999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този бариерен остров в Лонг Айлънд може да бъде достигнат за около два часа и е една от най -популярните плажни общности в столичния район на Ню Йорк. Има разногласия относно произхода на името, където някои твърдят, че то произтича от факта, че коренните американци са разпалвали огньове близо до пясъчните ивици, за да посетят корабокрушенци от морето. Други смятат, че сърбящият огън от голямото население на отровен бръшлян тук е истинският произход.

Достъпът се осъществява предимно чрез фериботи от външния бряг на Лонг Айлънд и повечето превозни средства на острова са изключително аварийни превозни средства. Островът обслужва много различни видове гости, от клубове до кльощави водолази до моряци до плажуващи, които предпочитат тихи крайбрежни диви животни. Тук има градове с яхтени пристанища, ресторанти и места за отсядане, които се запълват бързо през лятото, заедно с редица летни домове тук и от време на време известни лица като децата на Джон Ленън, Мел Брукс и Тина Фей.

3. Филаделфия

https://maps.google.com/?ll=39.950001,-75.169998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

За тези, които искат да посетят столицата на страната, без да стигат чак до Вашингтон, Филаделфия е чудесен алтернативен избор. Малката сестра на Ню Йорк има своя собствена атмосфера и е прекрасна комбинация от калдъръмени улички и авангарден градски усет. Разположен при сливането на реките Шуйкил и Делауеър, този пристанищен град е шестият по големина градски район в САЩ. Най -добрите туристически атракции включват Залата на Независимостта и Камбаната на свободата и Университета на Пенсилвания, известен по -често като Пен. Фили съдържа и най -големия градски парк в света, Fairmount Park, който джудже Централния парк в Манхатън. На разположение са евтини автобуси, пътуващи влакове и самолети, които да направят това пътуване, което е около два часа във всяка посока с автобус или железопътен транспорт.

2. Губернаторски остров

https://maps.google.com/?ll=40.691387,-74.016113&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Островът на губернаторите се намира точно срещу Бруклин на южния край на остров Манхатън. Мястото е най -известно като родното място на щата Ню Йорк през 1624 г., а укрепленията му са имали ключова роля в няколко войни, включително Гражданската война, където са били настанени военнопленници от Конфедерацията. Той има няколко интересни сгради, в които са се помещавали губернаторът, Сенатът и др. Днес островът се счита за национален паметник и се управлява от Националната служба за паркове. Гостите могат да се насладят на облицовани с дървета тревни простори и да изследват колониални тухлени сгради. На острова има и ресторанти, клубове и къмпинги, което го прави лесно място за следобед или нощувка. От града е на разположение пешеходен ферибот, който пресича няколко пъти на ден.

1. Ниагарски водопад със самолет

https://maps.google.com/?ll=43.080002,-79.070999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на границата на канадския Онтарио и американския Ню Йорк, Ниагарският водопад е едно от най -зрелищните природни чудеса на северноамериканския континент. Великолепната красота и огромният обем на водопадите привличат милиони всяка година от цял свят. Един от най-добрите начини да видите Ниагарския водопад е с круиз с лодка, където посетителите получават близък изглед към разпенените води. Въпреки че се намира в същия щат като Ню Йорк, наистина е далеч по шосе или железопътен транспорт за един ден. Самолетът обаче е само един час, което го прави едно от най -забавните и вълнуващи еднодневни пътувания от Ню Йорк.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: