Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Известна като център за музика, изкуство и страхотна кухня, Виена е една от най -популярните туристически дестинации в Европа. С близо 200 дворци, замъци и църкви, столицата на Австрия също има изобилие от архитектурни забележителности, които да разгледате и да се насладите. От Виенската държавна опера до вековните кафенета, винаги има нещо ново за откриване в този красив град на река Дунав. Със своята модерна транспортна система и удобни помещения, порталът към Централна Европа служи като чудесна база за проучвания и по -далеч. Ето няколко еднодневни екскурзии от Виена, които определено си струва да се вземат.

7. Виенска гора

https://maps.google.com/?ll=48.087223,15.911944&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ограничена от четири реки, Виенската гора е най -известната от петте области, които съставляват Долна Австрия. Веднъж определени като ловно поле за австрийски кралски особи, горите са почти загубени за развитие през 19 -ти и 20 -ти век, но общественият протест предизвика правителството да обяви Виенската гора за защитена зона през 1987 г. Гористите планини все още заобикалят Виена, въпреки че горите са най -тънки от източната страна на града. Гората може лесно да бъде проучена, като вземете туристически влак или трамвай до върха на хълма Каленберг, където посетителите могат да се насладят на зашеметяваща гледка към гората и града.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

6. Крем

https://maps.google.com/?ll=48.416668,15.616667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен западно от Виена, историческият град Кремс бележи точката, в която синият Дунав и реките Кремс се сливат в началото на долината Вахау. През 12 век, когато Домът на Бабенберг управлява Австрия, градът съперничи на Виена по размер и значение. Днес основната туристическа атракция на града е красиво запазеният квартал на Стария град от 18-ти век, който се изкачва от брега на Дунав в хълмовете. Кремс също е богат на култура. Разходка по градската Миля на изкуствата води посетителите покрай интригуващ набор от галерии, музеи и магазини. Ресторанти и барове сервират вино, произведено от местно грозде.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

5. Братислава

https://maps.google.com/?ll=48.143890,17.109722&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Лесно достъпен от Виена с железопътен транспорт, автобус или кола, до столицата на Словакия може да се стигне и с живописно пътуване с подводни крила по река Дунав. Древна Братислава е била окупирана от епохата на неолита от привидно безкраен брой завоеватели. Сега един от най -проспериращите градове в Европа, Братислава наскоро обнови средновековния си квартал в Стария град до почти девствено състояние, с добавянето на много кафенета, кръчми, магазини и ресторанти на открито. Кварталът е доминиран от Братиславския замък на върха на хълма, структура, построена за първи път през 13 век, която също е претърпяла широко обновяване.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

4. Абатство Мелк

https://maps.google.com/?ll=48.228058,15.333889&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Богатството на Австрия през 18 век е изложено изцяло във великолепния бенедиктински манастир в Мелк в района на долината Вахау западно от Виена. Със своя 20-етажен висок купол, богато украсени кули и богат интериор, абатството е великолепен пример за архитектура от висок барок. Оригиналната структура е построена през 11 век като замък върху скалист извор с изглед към долината, но повечето от сегашните сгради са построени между 1702 и 1736 г. Отличните атракции включват църквата на абатството Св. Петър и Свети Павел, барокът тавански стенописи от австрийския художник Пол Трогер и библиотека, в която се съхраняват над 100 000 книги и ръкописи.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

3. Будапеща

https://maps.google.com/?ll=47.471943,19.050278&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Два часа и половина път с кола на изток от Виена по поречието на Дунав отвежда пътниците до Будапеща, където реката разделя столицата на Унгария на два отделни района. Хълмистият участък Буда може да се похвали с Кралския дворец от 13-ти век, мамутна структура, която е разрушавана и възстановявана шест пъти през дългата си история. Комплексът сега е дом на Историческия музей в Будапеща и Унгарската национална галерия. По -плоската страна на града с Пест включва оживения еврейски квартал на града, който има втората по големина синагога в света. С повече от 100 естествени термални извора в града, нито едно посещение в Будапеща не е пълно, без да се насладите на релаксиращо къпане в един от спа центровете на града.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Залцбург

https://maps.google.com/?ll=47.799999,13.033333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Феновете на филма „Звукът на музиката“ от 1965 г. може да се затруднят да не избухнат в песен, когато посещават Залцбург, австрийския град, който служи като фон на така обичания филм. От бароковата архитектура и живописните градини до синята река Залзах и околните заснежени планини, мястото, което пеещото семейство Фон Трап нарича дом, е просто очарователно. Като родно място на Волфганг Амадеус Моцарт, Залцбург е популярна туристическа дестинация и за любителите на класическия мюзикъл. Със своя красиво запазен средновековен квартал, замък на върха на хълма, ренесансови църкви и очарователен набор от специализирани магазини, четвъртият по големина град в Австрия е еднодневна екскурзия от Виена, която не бива да пропускате.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Вахау Вали

https://maps.google.com/?ll=48.395000,15.520000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Независимо дали е изследван с колело, кола или круиз по река Дунав, долината Вахау е общопризната като един от най -живописните пейзажи в Австрия. Цялата долина граничи с замъци, лозя и странни села. Долината започва западно от Виена и се простира на 40 км (25 мили) между градовете Кремс и Мелк. Лозята в долината Вахау произвеждат някои от най -добрите австрийски вина, а красивият град Дюрнщайн е чудесно място да спрете и да опитате сортовете. Руините на замъка в Дюрнщайн са всичко, което е останало от мястото, където крал Ричард Лъвското сърце на Англия е бил затворен през 12 век.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: