Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Манаус е столицата на бразилския щат Амазонас. Това е главният вход за повечето хора в басейна на Амазонка в Бразилия и домът на повечето от туроператорите в тропическите гори. Това е и последната добре населена зона, която хората посещават, преди да изчезнат в джунглата, което означава, че това е първата и последната възможност да се насладите на градските културни изкушения. Това сърце на Амазонка има много различни неща, от които да се насладите, от зоологически градини до музеи, пазаруване до кулинарни чудеса. Ето един поглед към някои от най -популярните неща за правене в Манаус:

10. Mercado Adolpho Lisboa

https://maps.google.com/?ll=-3.139956,-60.022999&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Този пазар, излят от желязо в стил ар нуво, по бреговете на Рио Негро, е гледка с червената и жълта боядисана фасада. Открита през 1883 г., сградната конструкция се основава на Les Halles в Париж и е изцяло транспортирана от Европа. Много от традиционните пазарни артикули могат да бъдат намерени тук, от екзотични плодове и зеленчуци, до подправки, сладководни риби и ръчно изработени занаяти. Една от най -уникалните характеристики на този пазар е големият брой местни лекарства, които могат да бъдат намерени тук.

9. Плувайте с розови делфини

https://maps.google.com/?ll=-2.918694,-60.479332&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Единствените сладководни делфини в Южна Америка могат да бъдат намерени в Амазонка и нейните притоци. Като допълнителен бонус те са розови. Не прасковено, розово с телесен тон, а розово дъвка и костюм за Барби. Подобно на много други видове делфини, те могат да бъдат приятелски настроени и любопитни, което създаде голяма туристическа индустрия за плуване с розови делфини в Манаус. Въпреки че много различни места предлагат тази услуга, изглежда, че това се прави по два основни начина. Някои ложи ще имат заловени делфини (или оградени) и гостите могат да плуват с тях в затворена зона. Други обиколки ще изведат гостите с лодка и ще им позволят да скочат, когато открият дива група.

8. Дворецът Рио Негро

https://maps.google.com/?ll=-3.135220,-60.016857&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Това прекрасно имение със златни тонове първоначално е построено за германския гумен барон Валдемар Шолц в началото на ХХ век. В продължение на много години след това той става имение на губернатора и сграда на държавната столица. През 1997 г. сградата отново е пренастроена в културен център и в допълнение към обиколките на пищната си архитектура и решаващото историческо значение на Манауан, сградата сега е домакин на временни художествени експонати и концерти. Дворецът всъщност е комплекс от сгради и освен основната зала за представления, той е и дом на музей на монети, музей на изобразителното изкуство и музей на звука и изображението.

7. Мост Рио Негро

https://maps.google.com/?ll=-3.121944,-60.079445&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Този въжен мост е създаден през 2010 г., за да се преодолее бавното фериботно обслужване до съседния град Ирандуба и неговите съседи и да се отвори достъп до недокоснатата тропическа гора отзад. Това превърна едно пътуване, което веднъж отне 30 минути или повече, в простор, който може да се премине за пет минути или по -малко, и позволи по -добър достъп до земите отвъд. Стоманеният мост е с дължина около 3,5 км (2,2 мили) и позволява безпрепятствено да преминава корабният трафик на Амазонка. Толкова е голямо, че круизни кораби могат да преминават отдолу без проблеми.

6. Понта Негра

https://maps.google.com/?ll=-3.064403,-60.103024&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Това е най -популярният плаж в града за дневни удобства по крайбрежната алея и вечерен нощен живот. Той стана популярен заради поразителната си естествена красота, тъй като жълтите пясъци при ниски нива на реките осигуряват изумителен и красив контраст с черните води на Рио Негро. Той също е перфектно позициониран да наблюдава залеза и е най -популярното място в Манаус, което прави точно това. На разположение са велосипеди под наем, волейболни игрища и голяма детска площадка, както и голям брой кафенета и магазини за разглеждане.

5. Архипелаг Анавилханас

https://maps.google.com/?ll=-2.728172,-60.738708&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Този архипелаг от стотици дълги островни острови в Рио Негро е геологически останки от голяма делта на реката, която някога е била тук. Това е най-големият сладководен архипелаг в света и съдържа голямо количество недокоснати джунгли, екологична станция и няколко ложи за екотуризъм, базирани на джунглата по бреговете. Дивата природа тук е грандиозна и тъй като има малко стояща вода, броят на комарите е много нисък. Това го прави особено прекрасен за нощно разглеждане на диви животни, въпреки че е известно, че дневните обиколки за любителите на птици са богати на разнообразие и красота.

4. Encontro das Aguas

https://maps.google.com/?ll=-3.136667,-59.904720&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Encontro das Aguas („Среща на водите“) е сливането между черните води на Рио Негро и пясъчните води на Амазонка. Разликата в скоростта, температурата и плътността на водите в двете реки са толкова различни, че създават красиви цветни вихри, които се разпръскват, без да се смесват напълно. Това е красива гледка и се вижда най -добре или с лодка, или по въздух.

3. Настанете се в Jungle Lodge

https://maps.google.com/?ll=-3.092879,-60.441467&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Тъй като Манаус е изцяло заобиколен от тропическите гори на Амазонка, в района има десетки хижи за джунглата. Повечето са достъпни с лодка и варират от селски хижи с вентилатор до луксозни климатизирани хижи. Много от тези ложи могат да бъдат намерени в близост до Ирандуба, включително Ariau Towers, луксозен хотел, построен в навеса на дърветата в джунглата, и Tires Amazonas Ecoresort, който предлага климатизирани каюти около частна лагуна. Дейностите в хижите за джунглата включват риболов на пираня, преходи в джунглата, нощни разходки, разходки с кану и забелязване на птици.

2. Театър Амазонас

https://maps.google.com/?ll=-3.130278,-60.023335&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Този театър е създаден с богатството на каучуковата индустрия в края на 1800 г., а неговият розов, сводест покрив с централен златен купол, боядисан с блестящ бразилски флаг, говори високо за богатството на времето. Наричан е бижуто в сърцето на Амазонка и продължава да бъде дом на оперния фестивал в Амазонас и Филармонията в Амазонас. Самата сграда е колекция от най -добрите строителни материали в Европа, тъй като е построена от мрамор Carrera, шотландски стоманени стени, елзаски керемиди и почти 200 италиански полилея, много от прочутото муранско стъкло.

1. Amazon Boat Tour от Манаус

https://maps.google.com/?ll=-3.097640,-59.645306&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Манаус е МЯСТОТО в бразилската Амазонка, където можете да намерите пътуване до река в джунглата, което да отговаря на нуждите на повечето хора. Въпреки че се намират в сърцето на най -голямата тропическа гора в света, туристите трябва да бъдат готови да пътуват поне няколко дни извън Манаус, ако са сериозни за намирането на широк спектър от диви животни. Птици, включително ара, колибри обикновено могат да бъдат забелязани по време на повечето пътувания. Алигатори, змии, ленивци, речни делфини и няколко вида маймуни понякога се виждат на тридневно пътуване. Забелязването на големи бозайници и котки обаче е много рядко.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: