Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Разположен на едно от най -живописните места на всеки град в Щатите, Сиатъл е разположен на тесен провлак между блестящите води на Пюджет Саунд и езерото Вашингтон. Заобиколен от огромни гори и заснежени планини, той е подходящо наречен Изумрудения град. Той има изобилие от паркове, които също могат да бъдат намерени в пиперния център, покрит с небостъргачи, и множество различни квартали.

Много оживено и мултикултурно място, има много туристически атракции в Сиатъл, които да разгледате. Освен че е известен с безбройните си кафенета и микропивоварни, градът е известен също толкова със своята контракултурна сцена, колкото и с хайвера на Amazon и Starbucks. С емблематични забележителности и архитектурни чудеса, които можете да разгледате заедно с прекрасна брегова линия, Сиатъл е едно от най -добрите места за посещение в северозападната част на Тихия океан.

25. Национален исторически парк Klondike Gold Rush

https://maps.google.com/?ll=47.599384,-122.331985&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен точно в центъра на града е отличният национален исторически парк Klondike Gold Rush, който предлага очарователен поглед към златната треска от 1897 г. Чрез артефакти, експонати и снимки посетителите научават за откриването на ценния минерал и живота на хиляди „щамповани“, които тръгнаха от Сиатъл, за да натрупат богатство.

Открит през 2006 г., музеят се помещава в историческия хотел Cadillac, като части от парка също могат да бъдат намерени в Скагуей в Аляска. Неговите интерактивни експонати проследяват живота на петима изследователи и различните им състояния, докато си проправят път към блестящите златни полета в Юкон в Канада.

24. Аквариум в Сиатъл

https://maps.google.com/?ll=47.607697,-122.343124&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Забавно и подходящо за семейства място, фантастичният аквариум в Сиатъл се намира по крайбрежието на града на Pier 59. Неговите огромни аквариуми, резервоари и басейни са пълни с блестящи плитчини от цветни риби с пристанищни тюлени, видри и пуфини.

От откриването си през 1977 г. той е твърд фаворит сред местните жители и туристите поради интересните си експонати за невероятния морски живот на северозападната част на Тихия океан. Освен че виждат сьомга и звездна риба, морски коне и акули, посетителите могат да се докоснат до морските краставици и морските таралежи в приливния резервоар. Неговият акцент обаче е огромният аквариум Window on Washington Waters, в който се провеждат ежедневни гмуркания.

23. Парк Грийн Лейк

https://maps.google.com/?ll=47.678001,-122.336998&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Центърът на прекрасното Зелено езеро е красив парк, който предлага всички видове развлекателни дейности и дейности на открито в Сиатъл. Освен ходене, бягане и колоездене по павираната пътека, която обгражда езерото, посетителите могат да се отправят и към спокойните му води, като канута и водни колела са на разположение под наем.

Образувано през последната ледникова епоха, искрящото езеро и неговите живописни брегове и околности са защитени като част от парк от 1905 г. Разположен в Северен централен Сиатъл, неговите буйни зелени площи, спортни съоръжения и детски площадки привличат много хора с атмосферното Публичният театър в Сиатъл също може да бъде намерен в неговите бази.

22. Алки Бийч

https://maps.google.com/?ll=47.580990,-122.406731&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че се намира само на двадесет минути път с кола югозападно от центъра на Сиатъл, Алки Бийч усеща свят далеч от центъра на небостъргачите. Тук можете да се отпуснете на приветливия му пясък, да плувате в залива и дори да се насладите на невероятна гледка към града, който се издига драстично в далечината.

Разпъвайки се с дължина малко над три километра, меките пясъци на плажа са идеални за почивка с места за пикник и волейболни игрища, осеяни тук -там. Освен че се разхождате по крайбрежната алея и се наслаждавате на гледките, посетителите могат да се отбият до малката му реплика на Статуята на свободата и паметника Алки Пойнт, който е в памет на пионерите, основатели на Сиатъл.

21. Публични скулптури на Фремонт

https://maps.google.com/?ll=47.650955,-122.347282&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разпръснати по изискания квартал на Сиатъл, Фремонт, са някои превъзходни публични скулптури, които можете да разгледате, като колосалният му бетонен трол е неговата забележителна гледка. Общо има около десет от арестуващите произведения на изкуството, които могат да бъдат намерени с безброй други стенописи, статуи и дори неонови светлинни инсталации, които могат да бъдат намерени в района.

Повечето хора обаче се насочват направо, за да видят приказния трол на Фремонт, който се намира под северния край на мемориалния мост на Джордж Вашингтон. Поръчан през 1990 г., уникалният дизайн и обстановка на емблематичната скулптура, вдъхновени от скандинавския фолклор, с висок 5,5 метра трол, който държи в ръката си истински фолксвагенски бръмбар.

20. Парк за газови заводи

https://maps.google.com/?ll=47.646000,-122.334999&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Веднъж дом на компанията Seattle Gas Light, старият стар завод и неговото място са преосмислени, преустроени и отворени отново като обществен парк през 1975 г. Сега той може да се похвали с някои от най -добрите гледки в града благодарение на живописната си обстановка на северния бряг. на Лейк Юнион.

Тъй като части от завода, неговата помпена къща и кули все още остават, има няколко страхотни снимки за сложния набор от резервоари и тръби, които сега стоят като паметник на индустриалното минало на града. В допълнение към възвишените си гледки, пейзажи и машини, паркът на газовите заводи разполага и с някои прекрасни зелени площи, които можете да разгледате.

19. Олимпийски парк на скулптурите

https://maps.google.com/?ll=47.616390,-122.355278&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Друго популярно място, където можете да се насладите както на изкуството, така и на открито, е Олимпийският парк за скулптури, който се намира по ръба на залива Елиът, само на кратко шофиране от центъра на Сиатъл. Разположен на друг бивш индустриален обект, той има над двадесет страхотни скулптури, на които да се възхищавате и снимате с интригуващи форми и дизайн, където и да погледнете.

Докато се разхождате по живописните му пътеки, ще се натъкнете на поразителни скулптури и абстрактни произведения на художници като Александър Калдър и Елсуърт Кели. Самата природа е също толкова впечатляваща, колкото Puget Sound, а Олимпийските планини могат да се видят от едната страна, а извисяващата се космическа игла се издига от другата.

18. Музей на изкуството в Сиатъл

https://maps.google.com/?ll=47.607224,-122.338058&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Домът на огромна колекция от произведения на изкуството, прекрасният музей на изкуството в Сиатъл може да се намери точно в центъра на града. Въпреки че е особено известен със своята обширна колекция от индиански артефакти, той също така показва всичко - от ренесансови портрети и картини до декоративно изкуство и мебели от северозападната част на Тихия океан.

От основаването си през 1933 г. колекцията на музея се е разширила значително и сега включва почти 25 000 произведения на изкуството от цял свят. В допълнение към африканското, ислямското и океанското изкуство, в него има и съвременни произведения на американски художници, на които можете да се насладите, и редовно е домакин на временни изложби.

17. Downtown Waterfront

https://maps.google.com/?ll=47.606800,-122.341599&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Крайбрежието на Сиатъл е еклектична смесица от приложения, от океански товарни превози и държавни фериботи, пресичащи Puget Sound в единия край до луксозни хотели и страхотни ресторанти с морски дарове в другия. Между тях има магазини за сувенири, книжарници, гигантско виенско колело, фантастичният аквариум в Сиатъл и ресторанти за вкъщи, всички с прекрасна гледка към залива Елиът, Пюджет Саунд и Олимпийските планини на запад.

Вземете храна за вкъщи и се отправете към Waterfront Park, за да се насладите на панорамната гледка, докато се отдадете на пресни ястия от морски дарове. Релаксацията не е много по -добра от тази.

16. Парк Discovery

https://maps.google.com/?ll=47.661777,-122.419029&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен над абсолютно огромна територия е възхитителният парк Discovery Park, който заема западния край на полуостров Магнолия. Някога масивна военна зона, тя е превърната в парк през 1973 г. с красивите си плажове, дюни и ливади, които сега са много популярни както сред местните жители, така и сред туристите.

Най -големият обществен парк в града, обхваща много живописно крайбрежие и девствени гори и е чудесно място за забелязване на някои местни диви животни. В допълнение към излежаването на пясъка и гледането над Пюджет Саунд, има и почти двадесет километра пешеходни пътеки, които да ви разведат покрай исторически сгради и до очарователния фар West West Lighthouse.

15. Голямото колело на Сиатъл

https://maps.google.com/?ll=47.606098,-122.342499&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Над брега на града се извисява гигантското колело на Сиатъл, което може да се похвали със спираща дъха гледка към силуета на Сиатъл и блестящия Пюджет Саунд с Олимпийските планини, които да бъдат шпионирани в далечината.

Открито през 2012 г. на Pier 57, виенското колело е най -високата атракция от този вид по западното крайбрежие, достигаща малко над 53 метра височина. От стъклените си гондоли гостите могат да се насладят на панорамни гледки във всички посоки, като залезът е особено запомнящо се време за деня, за да се насладите на разходка. Вече почти синоним на съживената брегова линия на Сиатъл, Голямото колело си заслужава да се провери, ако имате възможност.

14. Обсерватория Sky View

https://maps.google.com/?ll=47.604530,-122.330688&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че Голямото колело наистина достига висока височина, и то, и известната космическа игла в Сиатъл са напълно потънали от Колумбийския център, най -високата сграда в щата. От 73-ия етаж на 284-метровия небостъргач посетителите могат да се насладят на ненадмината гледка от забележително най-високата обществена платформа за гледане на запад от река Мисисипи.

Заедно със сградата, обсерваторията Sky View е открита през 1985 г. и сега предлага просто завладяващи 360-градусови гледки към Сиатъл и околностите му. Освен залив Елиът и Олимпийските планини, можете да забележите и величествената планина Рейнир, както и много по -малката космическа игла.

13. Вашингтонски университет

https://maps.google.com/?ll=47.654167,-122.308060&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Само на десет минути път с кола до североизточната част на центъра на Сиатъл можете да намерите колосалния кампус на Университета на Вашингтон, който се намира в края на Лейк Юнион. Много ценен, той разполага с много красиви стари сгради и великолепни зелени площи за разглеждане и оживена, но спокойна атмосфера.

Почти толкова стар, колкото и самият град, университетът е основан през 1861 г. с великолепни готически-възрожденски зали и библиотеки, които сега могат да бъдат намерени с точки. Основната му атракция обаче е живописният му четириъгълник, облицован с прекрасни дървета от вишни. Кампусът също е дом на някои изискани музеи и театър и редовно провежда както културни, така и спортни събития.

12. T-Mobile Park

https://maps.google.com/?ll=47.591000,-122.333000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

За разлика от много други паркове в града, T-Mobile Park е домакин на бейзболни игри, а не на художествени инсталации и природни забележителности. Разположен точно на юг от центъра, искрящият стадион е дом на Сиатъл Маринърс от Висшата лига бейзбол с игри, изпълнени с вълнуващи действия.

Широко смятан за един от най-красивите балисти в САЩ, той показва „ретро-модерен“ стил с прибиращ се покрив заедно с огромно табло. Освен посещението на неговата зала на славата и музея, гостите могат да намерят обществени произведения на изкуството и статуи, осеяни около стадиона. Освен това местата му предлагат страхотни гледки към терена, както и към околните планини в далечината.

11. Пионерски площад

https://maps.google.com/?ll=47.599998,-122.332001&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Pioneer Square е модерен район в сърцето на историческия квартал на Сиатъл. Това е място за разглеждане и виждане, където старите възрожденски възрожденски сгради са пълни с подаръци и други специализирани магазини, художествени галерии, винени барове и ресторанти с япи.

Близостта му до полетата Quest и Safeco го прави популярен сред любителите на спорта в дните на играта. Създаден през 1852 г. като първият център на Сиатъл, Pioneer Square е дом на вековната кула Смит, някога най-високата сграда на Западното крайбрежие. Посетителите, които искат да знаят какъв е бил Сиатъл, преди да бъде разрушен от пожар през 1898 г., може да искат да направят подземна обиколка.

10. Зоопарк Woodland Park

https://maps.google.com/?ll=47.668339,-122.349838&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Когато сте в града, много популярно място за посещение е награденият зоопарк Woodland Park, който е дом на изумителен набор от животни от цял свят. Разположен в непосредствена близост до парка Green Lake в Северен централен Сиатъл, неговият обширен обект има безброй натуралистични експонати, които можете да разгледате.

Откакто започна като малък менажерий преди повече от сто години, колекцията на зоологическата градина се разшири значително и сега включва над 300 различни вида. Освен ягуари и гризли, можете да видите и малайски тигри, горили и индийски носорози с екзотични птици и страховити краули.

9. Парк Кери

https://maps.google.com/?ll=47.629612,-122.359421&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки малките си размери, паркът Кери може да се похвали с най -емблематичната гледка към града от обстановката му на южния склон на хълм Кралица Ан. От неговите забележителни склонове посетителите могат да погледнат над центъра на Сиатъл, Космическата игла и залива Елиът с могъщата планина Рейни, която да бъде шпионирана да се издига драматично на заден план в ясни дни.

Задължително посещение, паркът е кръстен на двойката, дарила земята си на града през 1927 г. „за да могат всички, които спират тук, да се насладят на гледката му“. Освен да се наслаждавате на красотата си и да правите снимка след снимка на впечатляващите си залези, има и интересната абстрактна скулптура с променяща се форма, която можете да разгледате.

8. Градина и стъкло Chihuly

https://maps.google.com/?ll=47.620621,-122.350067&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Почти в подножието на космическата игла се намира друга от основните забележителности на града - градината и стъклото Chihuly. Предлагайки завладяващ поглед върху живота и творчеството на Дейл Чихули, местен скулптор, неговите галерии са пълни с цветните и креативни скулптури на световноизвестния художник.

От откриването си през 2012 г. в центъра на Сиатъл, изумителната изложба е твърдо любима както на местните жители, така и на туристите. Докато се разхождате из сайта, ще се натъкнете на великолепни стъкларни изделия с различни размери, форми и цветове, като светлата оранжерия и задържащата му инсталация са несъмнен акцент.

7. Музей на поп културата

https://maps.google.com/?ll=47.621498,-122.348602&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Съвременни звезди на поп културата в музея MoPOP, който съчетава музика и научна фантастика в едно уникално изживяване. Основан през 2000 г. от Пол Алън, съосновател на Microsoft, музеят предлага битка на състезанията на групата, филмови фестивали и променящи се експонати, които често излизат на път, в САЩ и по света.

Нотки на фантазия и ужас, както и видео игри и литература от научна фантастика могат да бъдат намерени в целия музей. Музеят на поп културата включва практически дейности, редки артефакти от света на поп музиката и скулптура, направена от повече от 500 китари.

6. Фериботи на щата Вашингтон

https://maps.google.com/?ll=47.599998,-122.400002&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ако търсите типично преживяване в Сиатъл, тогава не можете да преодолеете преминаването на Puget Sound на един от фериботите на щата Вашингтон. Докато големите лодки свързват жителите и пътуващите с безбройните общности и острови, които се намират наблизо, туристите също ще се насладят на живописното пътуване поради феноменалните гледки, които се предлагат.

Общо над двадесет, най -големият флот от фериботи в Щатите отвежда посетителите от Сиатъл до места като остров Бейнбридж, Порт Таунсенд и остров Вашон. По пътя можете да се насладите на красива гледка не само към Пюджет Саунд и Олимпийските планини, но и към хоризонта на града и околностите му зад вас.

5. Ключалки Ballard

https://maps.google.com/?ll=47.665466,-122.397102&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ключалките Hiram M. Chittenden са кошер с активност в горещите дни, тъй като лодки от всякакъв тип се прехвърлят от соления Puget Sound към сладководните езера на Вашингтон и Юниън. Известни на местно ниво като ключалките Ballard за квартала в Сиатъл, в който се намират, ключалките са кръстени на Хирам Читенден, майор на Инженерния корпус на американската армия в началото на 1900 -те години - ключалките са отворени през 1917 г.

Съоръжението включва още английската ботаническа градина Carl и стълби за риба. Тъй като бравите са популярни сред местните жители, които обичат да гледат как лодките минават през ключалките, паркирането може да бъде трудно да се намери през летните почивни дни.

4. Музей на полета

https://maps.google.com/?ll=47.519001,-122.300003&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Музеят на полета е най -големият частен музей на въздуха и космоса в света. Музеят е дом на ретро самолети, самолети, летели във войни, пенсиониран реактивен самолет Air Force One и изложба на космическа совалка.

Разположен на международното летище Каунти Каунти, известен на местно ниво като поле на Боинг, музеят разполага с интерактивна експозиция на кула за контрол на въздушното движение. Други изложени самолети включват реплика на Lockheed Electra Амелия Ърхарт, летяла на последния си полет, Concorde на British Airways и изтребител от Първата световна война.

3. Фабрика на Боинг

https://maps.google.com/?ll=47.925716,-122.271843&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите, които се стремят да създадат свои собствени самолети или просто искат да научат повече за това как се произвеждат самолети, определено ще искат да обиколят фабриката на Boeing, където се произвеждат 747s, 777s и 787s (Dreamliner).

Този завод на Boeing се намира в Еверет, на около 25 мили магистрала северно от Сиатъл. Управлявани от Центъра за бъдеще на полетната авиация, това са единствените обиколки на търговски самолетни заводи, предлагани в Северна Америка. Освен обиколка на фабриката в Пейн Фийлд, посетителите получават възможност да проектират свои собствени самолети.

2. Пазар на Pike Place

https://maps.google.com/?ll=47.609425,-122.341698&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пазарът на Pike Place стартира в началото на 1900 -те години, когато домакините се вдигнаха срещу възходящите цени на лука в магазините за хранителни стоки. Днес това е един от най -големите туристически обекти не само в Сиатъл, но и в щата Вашингтон. Великолепните пресни продукти изглеждат като подредени от художник. Рибите летят във въздуха, докато рибачите ги хвърлят от ледени тави към стойката за опаковане.

Фънки бутици могат да бъдат намерени на долните етажи; магазините за сирене и хляб са в пристройка от другата страна на улицата. Разположен в центъра на Сиатъл, пазарът е отворен всеки ден. Пазарът на Pike Place също е дом на първия магазин на Starbucks. Създадена през 1971 г., тя е една от най -популярните туристически атракции в Сиатъл.

1. Космическа игла

https://maps.google.com/?ll=47.620399,-122.349098&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Построен за Световния панаир в Сиатъл през 1962 г., Space Needle започна да символизира Изумрудения град повече от всичко друго. На височина 184 метра, той доминира над хоризонта на Сиатъл. Въртяща се наблюдателна кула е разположена на 520 фута над земята и предлага непрекъснато променяща се гледка към Сиатъл на километри наоколо, включително Puget Sound и далечните Олимпийски планини.

Револвиращ ресторант е на по -ниско ниво. Залезът е подходящ момент да се качите на асансьора, който се изкачва със скорост 10 мили в час, до върха, за да видите блестящ Сиатъл отдолу.

Карта на Сиатъл

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: