Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Най -големият град в Бразилия, Сао Пауло (или Сампа, както често го наричат), предлага интензивно културно изживяване. Тропически растения, харизматични хора и живи, ярки цветове, звуци и аромати обграждат всеки пътешественик тук, от момента, в който стъпят от самолета. Това е град за топене и има голямо, интегрирано население от италианска и японска култура. Това сливане на култура създаде красиво комбинирано изкуство, кулинарна сцена и музика, които си заслужават да бъдат проучени. Ето един поглед към някои от най -добрите туристически атракции в Сао Пауло:

10. Катедралата в Сао Пауло

https://maps.google.com/?ll=-23.551168,-46.634338&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Това е най -голямата църква в града (но не и щата) Сао Пауло и може да побере 8000 души. Това е ширококуполна катедрала от 20-ти век в неоготически стил и е построена с помощта на над 800 тона мрамор. Голяма част от декора в сградата е изваяна и издълбана почит (вградена като мозайка и дърворезба) към Бразилия, като ананаси, кафе на зърна и броненосеци. Въпреки че цялата катедрала е впечатляваща, дванадесет хилядната лула, пет клавиатурни органа е особено величествена и е една от най -големите в цяла Латинска Америка.

9. Museu do Futebol

https://maps.google.com/?ll=-23.548639,-46.665112&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Най -добрият музей за футболни (футболни) фенове, Museu do Futebol предлага както традиционни експонати, така и видео и интерактивни дисплеи. От информация за известни играчи и известни игри до основни инструкции за това как се играе, музеят има неща за хора на всяко ниво на фендом, и дори за тези, които обмислят да станат фенове. Това не е просто място за гледане, но и за да откриете скоростта на ритане при удар отвъд вратарски изрез. Поради големия брой практически занимания, това е идеалното място да вземете активни деца, особено ако те са футболни фенове.

8. Mercado Municipal de Sao Paulo

https://maps.google.com/?ll=-23.541771,-46.629486&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Тази сграда на пазара се намира по поречието на река Тамандуате и е красива куполна сграда в стил арт деко със седемдесет и два витража, създадени от същия руски художник на стъкло, създал катедралата в Сао Пауло. Вътре е приятен пазар, специализиран в пресни храни и сушени стоки. Също така е чудесно място да опитате няколко класически деликатеса от Sampa: сандвичи и пастета от мортадела, джобове от тесто, пълнени с месо, сирене или риба и след това пържени.

7. Квартал Либердаде

https://maps.google.com/?ll=-23.555202,-46.635979&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Liberdade се счита за японския квартал на Сао Пауло, въпреки че в днешно време повече китайци и корейци обитават този район, като много от етническите японци са се преместили в по -престижни райони. Входът е открит от голяма, червена арка, която се използва в древната японска архитектура за маркиране на входа към синтоистки храмове. На главния площад тук се провежда седмичен панаир, където на улицата могат да се продават традиционни азиатски и вдъхновени от Азия занаяти. Всички видове японски внос, големи азиатски пазари и други японски магазини се намират в изобилие тук. Площад Либердаде и съседните улици са домакини на няколко тържества. Сред най -популярните са китайската Нова година и Сендай Танабата Мацури през юли.

6. Museu de Arte de Sao Paulo (MASP)

https://maps.google.com/?ll=-23.561111,-46.655834&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Домът на най-добрата колекция от европейски произведения на изкуството в Южна Америка и вероятно в Южното полукълбо, MASP е задължително място за всеки любител на изкуството, пътуващ до Сао Пауло. Художественото изживяване започва преди влизането, тъй като уникалният архитектурен дизайн, създаден от Assis Chateaubriand, е произведение за себе си. Колекцията е огромна и обхваща редица от най-известните европейски майстори, включително Рубенс и Рембранд, Ботичели и Пикасо, Гоя и Сезан, заедно със секция, посветена на ранните майстори на Америка. Музеят е голям и тези, които се наслаждават на времето да видят картини в дълбочина, трябва да планират два или повече дни тук.

5. Театрален общински де Сао Пауло

https://maps.google.com/?ll=-23.545279,-46.638611&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Това богато, позлатено архитектурно чудо е създадено, за да покаже значението на Сао Пауло на международната сцена на изкуствата. Проектиран след Palais Garnier в Париж, Theatro Municipal прави своя световен дебют през 1922 г. като важна художествена витрина, когато е домакин на годината на модерното изкуство. Наскоро възстановен в първоначалния си разкош през 2011 г., театърът продължава да бъде домакин на опери от световна класа и други драматични представления, често с международни звезди.

4. Museu da Lingua Portuguesa

https://maps.google.com/?ll=-23.535032,-46.636616&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Целта на този музей е да създаде интерактивно преживяване с португалския език, което да е забавно и образователно както за начинаещите, така и за носителите през целия живот. Голяма част от презентацията се фокусира върху историята на езика, протоезиците и различните среди и култури, които говорят португалски език. Въпреки че има някои езикови нюанси, които могат да надминат главата на говорещия, все още има какво да се види както за лингвиста, така и за пътуващия, който говори пътеводител на португалски.

3. Авенида Паулиста

https://maps.google.com/?ll=-23.561390,-46.656387&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Авенюто Paulista Avenue с дължина 2,8 км (1,7 мили) първоначално беше жилищна улица, изпълнена с големи, богато украсени имения, принадлежащи на кафе бароните. Много от тях бяха съборени през 50-те години на миналия век и заменени с големи, многоетажни сгради. Той остава център на лукса и бизнеса и прилича много на Park Avenue Meets Wall Street в Ню Йорк. Днес много от големите банки на Сао Пауло имат седалище тук, в допълнение към някои от най -добрите подготвителни училища в страната. Авенюто е дом на роден парк от дните на имението, редица музеи и културни центрове и е една от основните пътни артерии за градски паради, шосейни състезания и други събития за гордост.

2. Пинакотека до Естадо

https://maps.google.com/?ll=-23.534201,-46.633598&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Считан за един от най -важните музеи на изкуството в Бразилия, Пинакотека е дом на най -стария музей на изкуството в Сао Пауло. Музеят е един от най -добрите образци на бразилското изкуство в света и съдържа много от най -важните бразилски произведения от деветнадесети век, както и някои съвременни експонати. Той също така съдържа редица европейски произведения и някои дисплеи за занаятчийски занаяти, като производство на хартия. Музеят може да се намери в голямо имение от деветнадесети век в Jardim da Luz, в центъра на града.

1. Парк Ибирапуера

https://maps.google.com/?ll=-23.588333,-46.658890&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Отговорът на Сампа към Сентръл парк, парк Ибирапуера служи като основно място за отдих и е една от основните туристически атракции в Сао Пауло. Той има пътеки за разходки и джогинг, велосипедни алеи, гори, езера, спортни игрища и зони за отдих, които привличат жители на града от всички възрасти. Могат да се наемат и велосипеди. Тук има забележителни сгради и скулптури, включително няколко музея и църкви, заедно с голям обелиск в памет на революцията и статуя на Педро Алварес Кабрал. Целият парк гледа към прекрасно езерце. Входът в парка е безплатен, освен когато става въпрос за специални събития.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: