Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

За посетителите е лесно да оставят сърцето си в Сан Франциско; това е много красив град Също толкова лесно е посетителите да напуснат сърцата си извън Сан Франциско. Безброй дейности очакват посетителите, които се впускат в едно от топ еднодневни екскурзии от Сан Франциско: зашеметяваща гледка към океана, хълмове, осеяни с лозя, странни градове, планини и др. Повечето са лесно достъпни в рамките на няколко часа път с кола от града край залива.

9. Half Moon Bay

https://maps.google.com/?ll=37.458889,-122.436943&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Half Moon Bay, само на 30 мили (50 км) южно от Сан Франциско на магистралата Тихоокеанско крайбрежие, прави чудесно бягство за посетителите, готови за малко тишина и спокойствие. Той има гори от едната страна и Тихия океан от другата. Неговият исторически център е добро място за разходка, с плажове и паркове, достъпни и за колоездачи и конници.

Отличният голф на две игрища е друг вариант на открито. Градът е домакин на фестивал на тиквата през октомври, който привлича стотици хиляди хора. Посетете крайпътна стойка, за да купите местно отглеждани продукти като плодове, боб или артишок.

8. Бъркли

https://maps.google.com/?ll=37.871666,-122.272781&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Бъркли е известен с много неща: Това е домът на Калифорнийския университет - Бъркли, най -старият държавен университет в Калифорния, и че е много политически либерален град. Районът е заселен от испанците през 18 век, въпреки че е получил името си от Джордж Бъркли, ирландски англикански епископ.

Бъркли също е известен с участието си в движението на хипи през 60 -те години, като хипитата мигрират там от близкия Сан Франциско. Върхът на Залата на науката Лорънс в кампуса на UC е най -доброто място за разглеждане на залива Сан Франциско.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

7. Полуостров Монтерей

https://maps.google.com/?ll=36.596001,-121.931999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Зашеметяващи гледки към Тихия океан очакват пътуващите до полуостров Монтерей, който включва градовете Монтерей, Кармел и Тихия горичка. Монтерей, само на 115 мили южно от Сан Франциско, беше мястото за „Cannery Row“ на Джон Стейнбек.

Кармел е известен с това, че има за свой кмет Клинт Истууд и със своите голф игрища, макар че с 20 голф игрища от световна класа на полуострова, той няма монопол върху тях. Други популярни дейности включват ветроходство, колоездене, наблюдение на китове в залива Монтерей, наслаждаване на пресни морски дарове в изискани ресторанти и обиколка на художествени галерии и музеи.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

6. Страна на виното Sonoma

https://maps.google.com/?ll=38.509998,-122.930000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Не толкова известен или туристически като съседната долина Напа, окръг Сонома е мечтата на любителите на виното, въпреки че повече от 400 винарни са сгушени в хълмовете и долините, тръгващи навътре от магистрала №1 на Тихоокеанското крайбрежие северно от Сан Франциско. Крайбрежният му район е красив и здрав, а земеделските пасища са едни от най -красивите в Калифорния.

Sonoma Hwy/Hwy 12 е облицована с винарни и се движи от Сонома до Санта Роза, след това до западния окръг Сонома. Някои от винарните предлагат шансове да се срещнат със своите винопроизводители, докато други предлагат класове за готвене и сдвояване на храни с вино.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

5. Национален парк Йосемити

https://maps.google.com/?ll=37.745201,-119.598221&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Виза за един от най-обичаните американски национални паркове, Йосемити, е изпълнима на еднодневна екскурзия от Сан Франциско, но пътниците може да искат да започнат по-рано, тъй като отнема около 3-1/2 часа, за да се направи еднопосочен 165 -усмивка (265 км) пътуване.

Националният парк Йосемити, който тази година навършва 125 години, е най -известен със своите водопади, включително водопада Невада, който се спуска на почти 600 фута, и зашеметяващото скално лице на Ел Капитан, любимо на скалните катерачи. Йосемити е добро място за гледане на гигантски секвои, но посетителите ще трябва да изминат две до три мили, за да ги видят.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

4. Санта Круз

https://maps.google.com/?ll=36.971943,-122.026390&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Санта Круз е оригиналният град за сърф; именно тук за първи път се проведе сърф на континенталната част на САЩ. Но ездата на вълните не е единствената езда, която посетителите могат да направят в този град на централното крайбрежие. Има разходки по Santa Cruz Beach Boardwalk, най -старият морски увеселителен парк на западното крайбрежие.

Освен сърф, посетителите могат да се гмуркат, да гребят, каяк или да наблюдават китове. Тези, които са по-малко атлетично настроени, могат да пазаруват бутиците и галериите по улици с дървета в центъра на града, на по-малко от 90 минути път с кола южно от Сан Франциско.

3. Долината Напа

https://maps.google.com/?ll=38.500000,-122.320000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Посетителите могат да шофират до долината Напа за по -малко от 90 минути или ако искат да опитат гроздето, без да се притесняват за шофиране след това, могат да направят организирана обиколка. Долината Напа, която включва Яунтвил, Света Елена и Калистога, има стотици винарни, които привличат посетители от цял свят.

Хълмовете, покрити с лозя, осигуряват живописен фон на дегустацията на вино. Шардоне и Каберне Совиньон са основните вина, но десетки други сортове се произвеждат, за да подобрят преживяването.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Саусалито

https://maps.google.com/?ll=37.859165,-122.485275&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Саусалито е друг град в залива, където посетителите често оставят сърцата си. Историческата част на стария град е изпълнена с очарователни бутици, художествени галерии, кафенета и историческа пристанище. След като се стъмни е подходящ момент за посещение на кея, където човек може да погледне през залива към искрящите светлини, които са Сан Франциско.

Пътуващите могат да вземат уроци по готвене или керамика и да посетят Морския център за бозайници. Стигането до Саусалито от Сан Франциско е забавно; посетителите могат да вземат водно такси или ферибот от Сан Франциско или да карат колело през световноизвестния мост Golden Gate.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Муир Уудс

https://maps.google.com/?ll=37.891945,-122.570831&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Muir Woods са кръстени на натуралиста Джон Мюир, основател на екологичната организация Sierra Club. Обгърнат в мъгла, която се търкаля от Тихия океан, Това е едно от малкото останали места, където крайбрежните секвои могат да се видят в пълния си блясък. Много от тези секвои са високи над 200 фута (60 метра) и са на повече от 600 години.

Тъй като гората е станала толкова популярна сред посетителите през летните почивни дни, Park Service препоръчва на посетителите да ги обикалят с автобус, тъй като паркирането е ограничено. Muir Woods се намира само на 12 мили (19 км) северно от Сан Франциско на магистралата Тихоокеанско крайбрежие. Паркът има както павирани, така и неасфалтирани пешеходни и велосипедни пътеки.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: