Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Япония бързо се превръща в една от топ туристическите дестинации в света. Все повече хора пътуват до островната държава всяка година, привлечени от обещанието за свежо суши, невероятни влакове, безопасни градове, интригуващи традиции и странна поп култура. Но в Япония има повече от кафенета с котки и роботи; многото му острови са изненадващо лесни за пътуване и са добре свързани с железопътни линии, фериботи и автобусни линии.

Научете за айнската култура в студения, покрит със сняг северния остров Хокайдо и древните чудеса на столицата Едо в Киото. Отправете се на поклонения в храмове в Шикоку, разгледайте спокойните улици на Хирошима, открийте често забравената култура на Рюкю в тропическите острови Окинава и се изгубете в безкрайните блестящи наслади по оживените улици на Токио.

Япония е топла, приветлива и безкрайно интересна туристическа дестинация с нещо за всеки. Ето един поглед към най -добрите места за посещение в Япония:

17. Киносаки Онсен

https://maps.google.com/?ll=35.628666,134.813507&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Известен със своите приказни горещи извори, Киносаки е популярен град онсен от осми век. Разположен точно във вътрешността на Японско море, неговите многобройни бани и традиционни ханове се намират в района Кансай в южната част на Хоншу.

Сега считан за част от град Toyooka, малкият град е разпокъсан от прекрасен канал, облицован с върба, докато река Маруяма минава наблизо по пътя си към морето. Общо има седем обществени онсен бани, които посетителите могат да изпробват; техните топли води са известни с лечебни свойства. Със сложен интериор, изискана архитектура и красиви градини, горещите извори са основната причина хората да посещават Киносаки.

Престоят в риокан е основна част от това преживяване и много от традиционните ханове могат да бъдат намерени из града. В допълнение, Киносаки също има много магазини, кафенета и ресторанти, които продават местни занаяти и вкусни деликатеси, като градът е известен главно със своите пресни морски дарове.

16. Наошима

https://maps.google.com/?ll=34.458332,133.983337&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Заобиколен от искрящите води на вътрешното море Сето, идиличният остров Наошима се намира между основните японски острови Хоншу и Шикоку. Поради прекрасните си пейзажи, фантастичните музеи за съвременно изкуство и многобройните скулптури на открито, той е много популярна туристическа дестинация.

Преди да бъде избрана за място за художествената площадка в Бенесе в края на 80 -те години, Наошима е била дом на намаляваща риболовна общност. Корпорацията Benesse, базирана в близкия Окаяма, след това създава някои художествени галерии от световна класа, като например Музея на изкуството Чичу и Музея на къщата на Бенесе. Разположени сред някои възвишени пейзажи, те показват някаква изящна архитектура и съхраняват важни колекции от изкуство, докато иновативни външни инсталации също са разпръснати из острова.

Въпреки че в едноименния град няма толкова много работа, Наошима със сигурност има достатъчно арестуващи изкуство, архитектура и пейзажи, за да забавлява посетителите. Благодарение на успеха на проекта Benesse, музеите на изкуството и инсталациите се появиха и на другите острови, разположени наблизо.

15. Ширакава-го & Гокаяма

https://maps.google.com/?ll=36.400002,136.883331&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположени сред величествени планини с широки долини и зелени гори наоколо, Ширакава-го и Гокаяма са две от най-красивите села в цяла Япония. Известни със своите зрелищни условия и традиционни селски къщи със сламен покрив, те са сред най-популярните туристически атракции в централната част на Хоншу.

Въпреки че това означава, че те могат да бъдат доста претъпкани, особено по време на Златната седмица и сезона на цъфтежа на черешите, селата наистина са удоволствие за посещение. Това е така, защото отличителните сгради gassho-zukuri, които изглеждат толкова зашеметяващи, заобиколени от плодородна земеделска земя и великолепна природа, им придават много очарователно, спокойно и селско усещане.

Освен да се насладите на невероятната природа и историческите селски къщи, посетителите могат да разгледат Художествения музей на Джим Хомура, да си купят местни занаяти и да отседнат в традиционен хан с риокан. В допълнение към това, планините и горите около Ширакава-го и Гокаяма са дом на живописни туристически пътеки, блещукащи водопади и спиращи дъха гледки.

14. Осака

https://maps.google.com/?ll=34.693890,135.502228&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в сърцето на един от най -населените столични райони в света, Осака е разположен на брега на залива Осака и е заобиколен от повече от десет сателитни града. Разгърнатият се метрополис е третият по големина в Япония и отдавна е важен икономически център и важен финансов център.

Докато безкрайната му бетонна джунгла не е чак толкова красива, Осака се счита за най -доброто място за ядене, пиене и парти в Япония. Голяма част от нощния му живот е съсредоточен около неоново осветения квартал Дотонбори, който може да се похвали с много ресторанти, барове и възможности за забавление. За пазаруване, Shinsaibashi е мястото, където да отидете; безкрайните универсални магазини, бутици и молове се намират по покритата търговска улица.

Въпреки че повечето хора посещават заради процъфтяващата си кулинарна сцена и нощен живот, Осака има някои интересни исторически забележителности и забележителности, които си струва да разгледате. Неговият реконструиран замък, например, се намира в прекрасен парк в центъра на града, докато сградата Umeda Sky Building и кулата Tsutenkaku се считат за най -разпознаваемите му забележителности. В допълнение, той може да се похвали със светилището Sumiyoshi и храма Shitennoji - два от най -старите религиозни обекти в Япония.

13. Долината Кисо

https://maps.google.com/?ll=35.816002,137.619995&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Веднъж част от историческия търговски път Накасендо, свързващ Киото с Едо (днешен Токио), долината Кисо е дом на няколко очарователни стари пощенски станции, както и прекрасни пейзажи. Покрита в гъста гора и заобиколена от стръмни планини, долината е съсредоточена около река Кисо и се намира в префектура Нагано в Централна Япония.

Поради добре запазените си исторически забележителности и драматични планински пейзажи, долината сега е много популярна туристическа дестинация. Един от най -известните му и живописни участъци се намира между двата пощенски града от периода Едо - Магоме и Цумаго; много хора избират да се разхождат от единия до другия. След като се разхождате през зелени гори и пресичате кипящи потоци, има много атмосферни стари сгради, където можете да се настаните и уютни риокани, в които да останете.

Kiso Valley също има очарователния пощенски град Nagai, който посетителите могат да проверят, както и възхитителни туристически пътеки, които се преплитат в околния пейзаж.

12. Коя-сан

https://maps.google.com/?ll=34.212502,135.586395&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен точно на юг от Осака в префектура Вакаяма, Коя-сан е известен преди всичко като център на будизма Шингон. Изграден от осем видни върха, великолепната планина е дом на изобилие от храмове, светилища и пагоди, както и девствена природа и пейзажи.

За първи път заселен през 819 г. от н.е., първоначалният манастир оттогава е нараснал и включва над 120 храма. От тях Kongobu-ji, храмът на главата, несъмнено е най-важният и впечатляващ със своите вековни церемониални зали, традиционни сгради и идилична алпинеумна градина. Конпон Дайто също си заслужава да бъде посетен заради прекрасната си пагода - както и голямото и атмосферно гробище на Окуноин.

Докато много хора посещават Коя-сан като еднодневна екскурзия от Осака, престоят и спането в един от храмовете е невероятен начин да изживеете монашески живот на планината. Освен посещението на многобройните му свещени места и исторически храмове и светилища, има много чудесни походи, които можете да направите около околните планини и гори.

11. Ишигаки

https://maps.google.com/?ll=24.440001,124.220001&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен западно от Окинава, Ишигаки е водещата японска плажна дестинация и е добра база за опознаване на другите острови в архипелага Яеяма. Благословен с най-добрите японски плажове, той е особено популярен сред семействата, тъй като плажовете във Фусаки и Маезато са защитени с мрежа.

Разположен на 1250 мили (2000 километра) южно от Токио, Ишигаки може да няма светилищата и храмовете, които имат други японски градове, но има буен нощен живот за посетители, които имат енергия след ден на плаж, водни спортове или изкачване на планината Носоко .

10. Миядзима

https://maps.google.com/?ll=34.275555,132.307785&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -популярните туристически дестинации в страната, малкият остров Миядзима се намира в северозападната част на залива Хирошима, заобиколен от вътрешното море Сето. Освен че може да се похвали с един от прочутите „Три гледки на Япония“, той също е дом на някои прекрасни пейзажи и редица храмове и светилища.

Miyajima - или „Shrine Island“ - е просто популярният псевдоним за остров Ицукушима, който отдавна се смята за свято място. В неговия интериор доминират живописните и свещени склонове на планината Мисен, където можете да намерите различни будистки храмове, синтоистки светилища и фантастична пететажна пагода. Нежните му хълмове и буйни гори правят отличен туризъм и често ще срещнете опитомени елени, които се скитат свободно из острова.

Основната атракция на Миядзима обаче е „плаващата“ порта на тория на светилището Ицукушима, която се намира точно до бреговете му. Една от най -известните и разпознаваеми забележителности в Япония, тя прави няколко страхотни снимки и привлича орди туристи всяка година.

9. Каназава

https://maps.google.com/?ll=36.566666,136.649994&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в северозападната част на префектура Ишикава, историческият град Каназава се намира между дивите води на Японско море и извисяващите се японски Алпи. Дълго пренебрегван поради отдалечената си среда, той е все по -популярна дестинация и може да се похвали с богата история, култура и наследство.

В центъра на града можете да намерите фантастичен вековен замък за разглеждане, както и очарователни и добре запазени квартали на самураи и гейши. Техните тесни алеи са облицовани с традиционни къщи, уютни магазини за чай и редица атмосферни храмове и светилища. Каназава също е дом на някои големи музеи и натоварения пазар Омичо, известен със своите пресни морски дарове.

Най-известната му атракция е любящо озеленената Кенроку-ен, която се смята за една от най-красивите градини в Япония. Прекрасен за посещение по всяко време на годината, той е дом на огромно разнообразие от дървета и растения, с живописни езера, мостове и каменни фенери.

8. Хирошима

https://maps.google.com/?ll=34.385277,132.455276&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Хирошима, разположена на остров Хоншу, е по -млада от много японски градове, на по -малко от 500 години, но съдбата й е завинаги запечатана в историята на 6 август 1945 г., когато става първият град в света, на който е свалена атомна бомба то. Въпреки че повече от 60 процента от сградите в Хирошима бяха разрушени, градът успя да се възстанови невероятно след този разрушителен взрив. Всъщност до 1974 г. градът действително успя да удвои предвоенното си население и също така се превърна в популярна туристическа дестинация.

Една от най -популярните атракции в този град е Мемориалният парк в Хирошима, който е създаден в памет на всички, които са загубили живота си или са били ранени от атомната бомба. Този голям парк е дом на няколко интересни обекта, включително Мемориалния музей на мира, където посетителите могат да видят ефекта на бомбата върху гражданите на Хирошима. Друг туристически обект, който трябва да се види, е великият Торий, дървен портал за светилище, който изглежда плава в морето при отлив. Torii се намира на близкия остров Miyajima.

7. Камакура

https://maps.google.com/?ll=35.316666,139.550003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на живописните брегове на залива Сагами, с покрити с гори хълмове, който го заобикаля, Камакура е дестинация с най-висок рейтинг и се намира само на едночасово пътуване с влак на юг от Токио. Тъй като някога е бил столица на Япония, крайбрежният град е дом на много важни забележителности и множество красиви храмове и светилища.

Определящият му символ и най -известната гледка е Големият Буда на Камакура, който е висок 13,35 метра. Изработена от бронз, могъщата фигура се извисява около околностите и е една от най -известните и фотографирани атракции в града. Големият храм Цуругаока Хачимангу също привлича тълпи от посетители, както и красивите и спокойни дзен храмове Кенчоджи и Енгакуджи.

Докато Камакура със сигурност предлага много интересни исторически и културни забележителности, центърът на града също може да се похвали с много фантастични магазини и заведения за хранене. Много хора също идват да отидат на туризъм сред зашеметяващата му природа или да се насладят на слънчеви бани, плуване или сърф на един от красивите му плажове.

6. Нико

https://maps.google.com/?ll=36.750000,139.600006&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на входа на националния парк Nikko, Nikko е разположен на грандиозно място сред планините, с буйни гори около него. Освен че е известен със своите пейзажи, градът се гордее с богатство от важни синтоистки светилища и будистки храмове и се намира в префектура Точиги.

Впечатляващо, Нико е дом на два мавзолея на Токугава Шогуни; те могат да бъдат намерени в обширния и екстравагантен комплекс Тошо-гу. Заобиколен от извисяващи се кедри, сайтът демонстрира прекрасна архитектура от епохата на Едо, с безброй светилища, храмове и пагоди. Въпреки че комплексът несъмнено е основната атракция на Нико, две от най-известните му и фотографирани забележителности са вековният мост Шинкио и блещукащите водопади Кегон, и двете с право са възхвалявани за своята красота.

В допълнение към това, много хора посещават Нико заради прекрасната природа и пейзажи около него. Сгушен сред безкрайните му планини и гори, можете да намерите искрящи водопади и езера, както и бълбукащи потоци и кипящи горещи извори. Много лесно за посещение от Токио, всички исторически, културни и живописни забележителности на Нико се намират само на два часа пътуване с влак от столицата на страната.

5. Такаяма

https://maps.google.com/?ll=36.150002,137.250000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Сгушен сред северните японски Алпи в Централна Хоншу, малкият град Такаяма е много живописно място. Известен с традиционния си градски пейзаж, зашеметяваща речна обстановка и уникална култура и обичаи, той бързо се превръща в една от най -популярните атракции в региона.

В добре запазения си исторически квартал посетителите могат да намерят много изящна архитектура, датираща от периода Едо, както и малки пивоварни, бутици и фантастични домове на стари търговци. Светилища, храмове и музеи изобилстват в Такаяма, докато много сутрешни пазари могат да бъдат намерени близо до реката. В фолклорното село Хида можете да наблюдавате занаятчии, които правят местни занаяти и да се разхождате из пресъздадено планинско село, пълно с традиционни селски къщи със сламен покрив.

Поради изолираната си обстановка, Такаяма развива своя собствена богата култура и традиции, както се вижда от двата известни фестивала Сано Мацури и Яхата Мацури. По време на празненствата големи и пищно декорирани плувки преминават през града, който е магически осветен от фенери. Много хора посещават по време на фестивалите заради оживената атмосфера и атмосфера.

4. Хаконе

https://maps.google.com/?ll=35.183334,139.033340&z=13

(ВИЖ КАРТА)

С красива планинска природа, релаксиращи горещи извори и редица музеи на изкуството от световна класа, Хаконе е една от най-популярните туристически дестинации в Япония. Разположен само на кратко пътуване с влак югозападно от Токио, градът лежи на брега на спокойното езеро Аши, с емблематичната планина Фуджи, издигаща се в далечината.

Приятно и живописно място, Хаконе е дом на много лонзи и риокани, така че посещението на една от баните и отсядането в традиционен хан е задължително, когато сте в града. В допълнение, изящни скулптури и произведения на изкуството могат да бъдат намерени в многобройните му галерии и музеи, докато малките магазини и бутици продават местни занаяти.

Едно от най -популярните неща за правене е да се разходите с лодка на един от пиратските кораби, които плават около езерото Аши. От борда на палубите им можете да се насладите на спиращи дъха гледки към зашеметяващата природа на езерото и величествената планина Фуджи в далечината. Докато Хаконе може да бъде доста претъпкан, особено през уикендите и празниците, националният парк Фуджи-Хаконе-Изу разполага с множество спокойни туристически пътеки, които можете да разгледате, ако искате да избягате от тълпите.

3. Нара

https://maps.google.com/?ll=34.683334,135.800003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Нара, известен някога като Хейджо, е първата постоянна столица на Япония, създадена през 710 г. Столицата е преместена в Нагаока през 784 г., когато правителството е застрашено от мощни будистки манастири. Разположен на по -малко от час от Киото, градът може да се похвали с множество важни и впечатляващи исторически забележителности, с безброй храмове и светилища.

Повечето от основните му забележителности могат да бъдат намерени в великолепния, зелен парк Нара, също дом на многото питомни елени в града, които се опитват да помолят туристите за храна. Тук ще намерите многоетажните пагоди на Кофуку-дзи и великолепните каменни фенери на Касуга Тайша, както и няколко любовно озеленени японски градини. Акцентът обаче е храмът Тодай-джи с внушителната му архитектура и огромния Велик Буда.

Освен изобилието от добре запазени исторически сгради, Нара има няколко отлични музея, които посетителите могат да разгледат, както и очарователния стар търговски квартал Нарамачи. С толкова много история, изкуство и архитектура, бившата столица със сигурност не трябва да се пропуска.

2. Киото

https://maps.google.com/?ll=35.011665,135.768326&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Киото днес е столица само на префектура Киото, но някога е служила като имперска столица на Япония повече от 1000 години. Ако се интересувате да хвърлите бегъл поглед на стара Япония, Киото определено трябва да бъде във вашия маршрут. Поради историческото си значение, този град беше до голяма степен пощаден от разрушителните бомбардировки, които се случиха в останалата част на Япония по време на Втората световна война. Разположен на централния остров Хоншу, този град с 1,5 милиона души, може да се похвали и с над 1000 храма и светилища, включително един от най -фотографираните, Златният павилион.

В допълнение към големия брой религиозни структури, Киото е дом на великолепния замък Ниджо, бившата резиденция на шогуните Токугава; Хигасияма, добре запазен исторически район; и Гион, известният район на гейшите в Киото. Но Киото не е само история, този град също може да се похвали с аквариум от световна класа и за забавление можете да научите как да станете японски убиец в тренировъчното доджо на Ninja.

Вижте също: Топ туристически атракции в Киото

1. Токио

https://maps.google.com/?ll=35.689507,139.691696&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите, които обичат да се смесват с хората, ще харесат Токио. Столичната зона на японската столица е най -населената в света. От разглеждане на пролетни черешови цветове в традиционни градини до рибния пазар в Тускиджи. Токио съчетава древното с новото - от светилища до караоке барове.

Трудно е да се отегчиш в забързания, забързан Токио, където дори разходката по улиците може да бъде интересна. Пресечната точка Shibuya на този град, например, е известна със своето контролирано пресичане на тълпи; и кварталът Harajuku е известен по целия свят с невероятната си улична мода, включително, но определено не само, гот-Lolitas, пънк или каваи ученички. Токио също е дом на многобройни светилища, включително най -известния храм Мейджи и храмът Сенсоджи, един от най -старите му.

След това е рибният пазар Tsukiji. В повечето градове рибният пазар не би бил туристическа атракция, но това е най -натовареният и най -големият в света и също така се намира в маршрута на почти всеки посетител на Токио. Плюс това, това е едно от най -добрите места на планетата за получаване на изключително свежо суши. Едно предупреждение, тъй като ще посещавате рибния пазар рано сутрин, ще закусвате сушито си. Други интересни атракции в Токио включват Императорския дворец, резиденцията на императора и Токийската кула. За щастие, придвижването в Токио е лесно, тъй като този град може да се похвали с голяма и сравнително лесна за използване транзитна система. Ако имате време, определено ще искате да помислите за еднодневна екскурзия до красивата планина Фуджи.

Настаняване: Къде да отседнете в Токио

Вижте също: Най -добрите атракции в Токио

Карта на Япония

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: