Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Банкок е добре известен като порта към Югоизточна Азия. Този град има редица екзотични забележителности, миризми и вкусове, които ще развълнуват новодошлите в това кътче на планетата, и достатъчно удобства за същества, за да ги накарат да се поглезят. Въпреки че мнозина използват Банкок като отправна точка за по-отдалечени райони на Тайланд, както и за съседните Лаос, Камбоджа, Бирма и дори Виетнам, наблизо има доста неща за правене. Ето някои от най -добрите еднодневни екскурзии от Банкок:

7. Safari World Bangkok

https://maps.google.com/?ll=13.865000,100.703003&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Този комбиниран зоопарк и морски парк е най -големият в Тайланд и един от най -големите в света. Акцентите включват шофиране през откритите зони за диви животни, крокодилска градина, градина с тапир и круиз по река в джунглата. Предлагат се ежедневни предавания, което прави този тематичен парк и зоопарк. Те включват бокс с орангутан, каскадьорски шоута с каубойски и шпионски теми, хранене с морски лъв, лъв и тигър и много други. Паркът е много голям, а дейностите са огромни и разнообразни.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

6. Koh Larn

https://maps.google.com/?ll=12.915833,100.777496&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Този „коралов“ остров има шест плажа с редица различни водни спортове, от които да избирате. Това е лесно пътуване с ферибот от континенталната круша Бали Хай в Патая. Тук лесно можете да намерите разходки с банани, наем на джет ски, парасейлинг, гмуркане с шнорхел и дори подводници. Водата е спокойна, синя и е чудесна за гледане на много тропически риби. В близост до кея, където се натоварва ферибота до континента, има много ресторанти. За тези, които искат нещо по-малко ориентирано към плажа, близо до кея може да се намери открито стрелбище за пистолети.

5. Древен Сиам

https://maps.google.com/?ll=13.545833,100.628059&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Наречен най -големият музей на открито в света, Ancient Siam (Muang Boran) разполага с над сто копия и реконструирани версии на много от най -емблематичните структури в Тайланд. Акцентите включват Големия дворец, градината на героите на Rocket Festival и цялото преместено селище в Северна Тайланд. Всички работи са координирани с Националния музей за точност. Собственикът също се опита за географска точност, а основанията са под формата на Тайланд, с паметници в общата близост до техните оригинали. Тематичният парк се намира на около час път с кола от центъра на Банкок.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

4. Плаващи пазари

https://maps.google.com/?ll=13.517500,99.954720&z=18

(ВИЖ КАРТА)

За да добият представа какво е било пазаруването в Банкок преди да бъдат запълнени всички канали, много хора предприемат еднодневна екскурзия от Банкок до един от плаващите пазари извън града. Въпреки че днес плаващите пазари обикновено функционират като туристически атракции и места за срещи на общността, а не като жизненоважни аспекти на местните селскостопански икономики, те все още остават оживени места, пълни с вкусна храна. Най -популярният плаващ пазар за чуждестранни туристи е Damnoen Saduak, докато повечето тайландци предпочитат плаващия пазар Amphawa.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

3. Национален парк Khao Yai

https://maps.google.com/?ll=14.441389,101.369720&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на около 175 км (110 мили) североизточно от Банкок, този защитен мусонен горски район е най -голямата останала екосистема от този вид в Тайланд. Khao Yai е красив пример за това как е изглеждал регионът преди градските и земеделските влияния да променят земите. Релефът на парка включва пет екологични района, включително вечнозелени тропически гори, полувечнозелени тропически гори, смесени и хълмисти широколистни гори и регенерирани савани и гори с вторичен растеж. Той е дом на почти 400 вида, включително група от над 200 слона. Едно от най -големите популации на тайландски рога е също любимо място за наблюдение на гостите тук.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Канчанабури

https://maps.google.com/?ll=14.019444,99.531113&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че много идват в Тайланд, за да видят културата и плажовете, това село е най -известно със своите паметници от Втората световна война. Градът е окупиран от японците и е мястото за един от техните лагери за военнопленници. Канчанабури е отправна точка за железопътна система до Мианмар, която е построена от тези военнопленници, и за мнозина е въведение в по -малко туристическата западна част на страната. Тук се намира и прочутият мост над река Квай, отличителна черта в историята и филма, излезли от този лагер. Градът е разпръснат, но велосипедите и скутерите са лесни за намиране и наемане за разглеждане.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Аютая

https://maps.google.com/?ll=14.350000,100.583336&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тази древна сиамска столица е задължителна за всеки, който обича исторически места. През 1700 -те години, с население над един милион, този остров при сливането на три реки е най -населеният град в света. Въпреки че градът не е бил столица повече от 250 години, той все още поддържа няколко действащи храма и има голям брой наскоро реставрирани големи сгради. Един от най -популярните сайтове е Wat Phra Mahathat, където главата на Буда от пясъчник е преплетена с корените на дърво Бодхи. Аюттая е имал над 400 години царуване като столица на Сиам, докато бирманските сили не са претърсили повечето съкровища на града и са го оставили в руини.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: