Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Лондон създава образи на роялти и власт. Това е столицата на Англия и Обединеното кралство и е една от най -популярните дестинации в света, привличайки приблизително 30 милиона туристи годишно. Този исторически град, който се намира на река Темза, е бил мястото на много големи събития, включително Летните олимпийски игри през 2012 г. Въпреки че със сигурност има много за правене в столицата, наблизо има и много интересни сайтове, които могат да бъдат посетени за няколко кратки еднодневни екскурзии от Лондон:

Карта на еднодневни екскурзии от Лондон

10. Замъкът Лийдс

https://maps.google.com/?ll=51.248055,0.628889&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в Кент в югоизточния ъгъл на Англия, замъкът Лийдс е построен по време на управлението на Хенри I и служи като резиденция за роялти през голяма част от своята над 900-годишна история. Шест кралици нарекоха Лийдс у дома, спечелвайки замъка прозвището „Дамският замък“.

Ровът, който заобикаля замъка, всъщност е езеро, което се захранва от река Лен, а пукането по водата е любимо занимание. Територията на замъка може да се похвали със сложен лабиринт от тис, както и с лабиринт от трева, предназначен за малки деца.

Как да стигнем до замъка Лийдс

 • С обществения транспорт е доста лесно да посетите замъка Лийдс; всичко, което трябва да направите, е да вземете едночасов влак от гара Виктория до Холингбърн, който е точно покрай Мейдстоун. Оттук можете да направите кратко пътуване с такси, да хванете автобус номер 13 или да се разходите за половин час до замъка. Тъй като това е основната атракция в района, със сигурност ще видите много указателни табели, указващи пътя.
 • Шофирането до там също е много лесно и пътуването отнема малко повече от час. Просто се насочете на югоизток от Лондон по A2 и останете по него чак до изход 8, където завивате на M20. Оттук трябва да видите табели, които ви насочват към замъка Лийдс. След като разгледахте великолепните му територии и възхитителните крепостни стени, си струва да шофирате, за да видите Кентърбъри или да спрете в красивия град Рочестър на връщане към Лондон.
 • Много хора избират обиколка с екскурзовод до замъка Лийдс. Освен че ще видите приказния му ров и пищните стаи, ще посетите и блестящите бели скали на Дувър и впечатляващата Кентърбърийска катедрала. С ръководен експерт, който ще ви разкаже всичко, което трябва да знаете за местата, които посещавате, ще придобиете по -дълбока оценка и разбиране за дългото и завладяващо минало на района. Вижте отзивите и цените на пътуването.

9. Котсуолдите

https://maps.google.com/?ll=52.000000,-1.700000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в южна централна Англия, районът Котсуолд е известен със своите доста златисти варовикови села и красиви градини. Районът Котсуолдс е толкова живописен, че е официално определен като „Район на изключителната природна красота“.

Не е изненадващо, че живописният район Cotswolds е популярен сред любителите на природата и е отлично място за конна езда и колоездене. Районът също е дом на прекрасни фермерски пазари и много очарователни стари сгради.

Как да стигнем до Котсуолд

 • Докато повечето хора посещават красивите малки селца и зашеметяващите пейзажи на Котсуолдс с кола или с обиколка с екскурзовод, възможно е да отидете там с обществен транспорт; просто трябва да планирате малко предварително и да определите кои места наистина искате да посетите. Например, за да стигнете до Moreton-in-Marsh, отнема само час и половина от Лондон. Всичко, което трябва да направите, е да вземете директен влак от гара Paddington. Оттук можете лесно да вземете автобус 801 или 802, за да посетите също толкова възхитителния Bourton-on-the-Water; това трябва да ви отведе само за 20 минути. След това е само кратко пътуване, за да видите близките места като Бибъри и Сиренсестър.
 • С кола е много по -лесно да посетите Котсуолдс, тъй като можете да шофирате между всички прекрасни малки селца в свободното си време. Отнема около два часа, за да шофирате от Лондон до Moreton-in-Marsh, а по пътя ще преминете и през някоя красива провинция. Просто се насочете на северозапад от града по M40, докато изключите на изход 9. Продължете чак до Moreton-in-Marsh по A44. След като сте проучили селото до насита, просто карайте до някое от близките места, които ви харесват. Въпреки че шофирането е чудесен начин да видите много от Cotswolds за един ден, пътищата са много тесни и ветровити, така че те могат да се затруднят малко през лятото или когато трактор блокира пътя.
 • Друг вариант за посещение на Котсуолдс е да се присъедините към обиколка с екскурзовод, която не само ще ви разведе из тази красива част на Великобритания, но и до близките Стратфорд на Ейвън, Оксфорд и замъка Уоруик. Идеален за хора, които нямат време, това турне е страхотен начин да видите удивителен набор от различни забележителности само за един ден. В края на деня ще излезете с камера, пълна със снимки на кулите на Оксфордския университет, укрепленията и кулите на замъка Уоруик и мечтаните вили в Котсуолдс. Вижте отзивите и цените на пътуването.

8. Брайтън

https://maps.google.com/?ll=50.842941,-0.131312&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този град, на брега на Съсекс, е популярен морски курорт от средата на 19 век. Голяма част от популярността му се дължи на близостта до Лондон, което го прави популярен сред туристите. Крайбрежната ивица е облицована с изящни стари викториански къщи, които днес осигуряват туристическо настаняване.

Посетителите ще искат да излязат на известния дворец или да се любуват на традиционните английски градини. Градът има оживен нощен живот и е дом на много артисти и спортисти.

Как да стигнем до Брайтън

 • Разположен почти директно на юг от Лондон, до Брайтън е много лесно да се стигне с влак и те се движат много често. Пътуването отнема около час, независимо дали тръгвате от гара London Bridge или гара Victoria. След като пристигнете, прекрасното крайбрежие е само на кратка разходка.
 • Въпреки че може да отнеме почти двойно повече време, за да стигнете до Брайтън от Лондон, това означава, че можете да отидете на живописно шофиране по крайбрежието, ако искате. Друг бонус е, че е почти невъзможно да се обърка с указанията; просто трябва да останете на A23 на юг - това ще ви отведе чак до Брайтън.

7. Катедралата в Солсбъри

https://maps.google.com/?ll=51.064720,-1.797500&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Катедралата в Солсбъри, построена в ранния английски готически стил, е впечатляваща и красива сграда, която привлича повече от 500 000 посетители годишно. Изграждането на основната част на тази атрактивна църква, която е завършена през 1258 г., отне около 38 години.

Катедралата в Солсбъри може да се похвали с най -високия шпил във Великобритания и също така разполага с най -голямата катедрала в близост. Копие на Великата харта може да се види в Главната къща на катедралата в Солсбъри. Днес са останали само четири копия на този важен документ, а този в катедралата в Солсбъри е най -добре запазеният.

Как да стигнем до катедралата в Солсбъри

 • От гара Ватерло в Лондон отнема само час и половина, за да стигнете до Солсбъри, а влаковете тръгват много често. След като слезете на гарата, това е около 15 минути пеша през града до впечатляващата катедрала в Солсбъри.
 • С кола отнема около два часа, за да стигнете до катедралата Солсбъри от Лондон, а указанията са доста лесни за следване. Просто тръгнете на запад от града по М4, след това вземете М25 на юг, докато стигнете до М3. Останете на това до току -що покрай Basingstoke, където след това изключете към A303. Това ще ви отведе до Андовър и оттук трябва да видите табели за Солсбъри. Тъй като Стоунхендж и Бат не лежат далеч, струва си да посетите и двете, ако имате достатъчно време.
 • Много хора се записват за обиколка с екскурзовод, която ги води из катедралата Солсбъри, Стоунхендж и Бат, тъй като това е най -лесният начин да видите и трите за един ден. С придружаващ ви професионален водач ще научите всичко за завладяващата история на всяко място, докато посещавате основните атракции. Освен това има много прекрасна архитектура и девствена природа, на които да се насладите. Вижте отзивите и цените на пътуването.

6. Замъкът Уоруик

https://maps.google.com/?ll=52.279301,-1.585000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

В замъка Уоруик, който първоначално е бил построен през 1068 г., пътниците могат да видят какъв е бил животът през Средновековието. Замъкът разполага с красиви градини и забавни представления, включително шоу с хищни птици и популярна атракция на подземието.

Замъкът Уоруик също може да се похвали с впечатляваща колекция от брони. Пътуващите, които искат да нощуват на територията на замъка, всъщност могат да наемат средновековна палатка, която включва достъп до замъка Уоруик и закуска.

Как да стигнем до замъка Уоруик

 • Разположен в северозападната част на Лондон по пътя за Бирмингам, замъкът Уоруик отнема само час и половина, за да стигнете с обществения транспорт. Влаковете редовно отпътуват за Warwick от гара Marylebone, а оттук са само десет минути пеша до невероятния замък.
 • Шофирането до замъка Уоруик отнема малко повече време-около час и 50 минути, но това ви позволява да посетите близкия Стратфорд на Ейвън или дори Оксфорд на връщане. За да стигнете до Уоруик, просто се отправете на запад от центъра на града на A40 и останете на него, след като се превърне в M40; това ще ви отведе директно до града. Веднъж там, ще видите табели, които ви насочват към замъка.
 • Ако нямате прекалено много време, може да искате да направите обиколка с екскурзовод, която съчетава замъка Уорик, Оксфорд, Котсуолдс и Стратфорд на Ейвън в едно незабравимо еднодневно пътуване. Като направите обиколка, ще научите много за всяко от тези уникални места, без да се притеснявате, че ще стигнете до или от тях сами. Акцентите включват домът на Шекспир от епохата на Тюдорите, известният колеж Христос Чърч и красивите градини на замъка Уоруик. Вижте отзивите и цените на пътуването.

5. Оксфорд

https://maps.google.com/?ll=51.751945,-1.257778&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Оксфорд, който се намира на около 100 км (60 мили) от Лондон, е най -известен като дом на известния университет със същото име. В допълнение към университета, Оксфорд е дом и на множество музеи, включително Ашмолийския музей на изкуството и археологията, както и на музея Питс Ривърс.

Пътуващите до Оксфорд, които искат да се насладят на гледка към града, трябва да посетят университетската църква „Света Богородица“. Срещу малка такса посетителите могат да се изкачат до върха на кулата на църквата, която предлага това, което мнозина смятат за една от най -добрите гледки към Оксфорд.

Как да стигнем до Оксфорд

 • Най -бързият начин да стигнете до Оксфорд с обществен транспорт е да се качите на влак на гара Падингтън; ще се озовете в очарователния университетски град малко под час по -късно. Тъй като Оксфорд не е твърде голям, трябва да можете да посетите всичките му основни забележителности пеша от гарата.
 • Друг вариант е да се отправите на обиколка с екскурзовод, която ще ви разведе из очарователния град, за да видите великолепните университетски сгради и да научите всичко за известните учени, които са учили тук през вековете. В допълнение към това, обиколката включва и живописно шофиране през прекрасните Котсуолдс, посещение на бившия дом на Шекспир в Стратфорд на Ейвън и разходка из замъка Уоруик. Като цяло, това прави един страхотен ден навън и има нещо, на което всеки в семейството да се наслади. Вижте отзивите и цените на пътуването.

4. Стратфорд на Ейвън

https://maps.google.com/?ll=52.189999,-1.710000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този очарователен град, който се намира в селския район Уорикшир, е родното място на един от най -известните автори в историята, Уилям Шекспир. Стратфорд на Ейвън с право се гордее с връзката си с Бард и днес посетителите могат да гледат пиеси, поставени от Кралската Шекспирова компания в Кралския Шекспиров театър. Родното място на Шекспир, къща от фахверк, която сега е музей, е друга популярна атракция в този град.

Как да стигнем до Стратфорд на Ейвън

 • От центъра на Лондон ще ви отнеме малко повече от два часа, за да стигнете до дома на Шекспир с обществен транспорт. От гара Marylebone всеки ден се движат три директни влака до Стратфорд на Ейвън. Поради това е добра идея предварително да проверите времето на влака, тъй като те не се движат толкова често. След като пристигнете на гарата, тя е само на кратка разходка до центъра на живописния град.
 • Друг вариант е да карате там сами; това е много лесно да се направи, тъй като посоките са почти невъзможни да се объркат. Насочете северозападно от Лондон по М40 и изключете на изход 15 около два часа по-късно, след което просто трябва да следвате знаците за Стратфорд на Ейвън. На връщане към Лондон си заслужава да направите кратък обход до Оксфорд, за да видите великолепния университетски град.
 • Много хора, които желаят да посетят Стратфорд на Ейвън, го правят като част от обиколка с екскурзовод, която ги отвежда и до Оксфорд, Котсуолдс и замъка Уоруик. И четирите места са приятни за посещение и през деня ще научите много за многото различни страни на Обединеното кралство - както и за неговата история, култура и природа. Вижте отзивите и цените на пътуването.

3. Римски бани

https://maps.google.com/?ll=51.380901,-2.359500&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Град Бат се намира на кратко време и половина път с влак от Лондон, което го прави много популярно еднодневно пътуване. Това е много красив, исторически град, построен от атрактивен варовик с кремав цвят и известен със своите естествени горещи извори.

Римските бани в града се считат за един от най -добре запазените римски бани в Европа. Първоначално построени около 70 г. сл. Хр., Римските бани са най -популярната туристическа атракция в града.

Как да стигнем до Римските бани

 • За да стигнете до славните римски бани от центъра на Лондон, не отнема много време, а посоките не могат да бъдат по -ясни. Просто се качете на влак от гара Падингтън и само час и половина по -късно ще се озовете в Бат. От гарата е само на кратка разходка до Римските бани и останалите фантастични забележителности, които Бат предлага.
 • Ако имате време, може да искате да изпробвате обиколка с екскурзовод, която ще ви отведе до Римските бани, удивителния неолитен обект в Стоунхендж и зрелищния замък Уиндзор. С толкова много интересни исторически забележителности, това е страхотен ден и със сигурност ще научите много за историята на всяко място от вашия познаващ гид. Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Уиндзорският замък

https://maps.google.com/?ll=51.483891,-0.604444&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Този замък, който се намира в Berkshire точно до Лондон, е официалната резиденция на кралицата на Англия и все още се използва от кралското семейство като дом за уикенд. В допълнение, много държавни банкети и други официални събития все още се провеждат в замъка Уиндзор. Пътуващите до Уиндзор, който е най -големият и най -старият окупиран замък в света, ще намерят какво да видят.

Ако времето позволява, те могат да се насладят на гледането на известната смяна на стражите или да вземат участие в едно от ежедневните богослужения в параклиса „Свети Георги“. Тъй като този замък все още е работещ дворец, пътниците трябва да проверят дали е отворен, преди да го посетят, тъй като работното му време може да се промени.

Как да стигнем до замъка Уиндзор

 • С обществен транспорт отнема само около 45 минути, за да стигнете до замъка Уиндзор от Лондон. От гара Paddington се качете на влак за Slough, където след това трябва да вземете друг влак до Windsor и Eton Central. Оттам е кратка разходка до впечатляващия замък. Влаковете се движат много редовно през целия ден и тъй като Legoland не е далеч, можете да посетите и двата за един ден.
 • За посетители, които се интересуват да видят колкото се може повече от тази прекрасна част на Обединеното кралство само за един ден, обиколка с екскурзовод до замъка Уиндзор, Стоунхендж и Бат е задължителна. Всяко място предлага нещо ново и различно, на което да се насладите. Независимо дали става въпрос за грандиозния неолитен паметник в Стоунхендж, величествените зали, параклисите и стаите на замъка Уиндзор, или красивите римски бани и грузинската архитектура на Бат, тази обиколка със сигурност носи удар; със сигурност ще останете впечатлени от всички невероятни гледки, които сте видели. Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Стоунхендж и Авебъри

https://maps.google.com/?ll=51.178844,-1.826189&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Едно от най -популярните еднодневни екскурзии от Лондон, Стоунхендж е праисторически паметник, открит в Уилтшир, на около 2 часа път с кола от столицата. От 2500 г. пр. Н. Е. Неолитът и бронзовата епоха започнаха да донасят гигантски камъни от Уелс и Долините на Марлборо.

Едва през 1600 г. пр. Н. Е. Стоунхендж е завършен. Пътуването до Стоунхендж е най -добре комбинирано с пътуване до праисторическия Ейвбъри на север, който има още по -голям каменен кръг, с по -малко ограничения и много по -малко туристи.

Как да стигнем до Стоунхендж и Авебъри

 • Макар че е почти възможно да посетите Стоунхендж и Ейвбъри за един ден с обществен транспорт, това отнема доста време и включва доста промени, така че шофирането до там със сигурност е по -лесният вариант. За да стигнете до Стоунхендж, първо трябва да вземете 90-минутно пътуване с влак от гара Ватерло в Лондон до Солсбъри. Изкачени тук и трябва да видите табели за автобуса Стоунхендж, който ще ви отведе до центъра на посетителя на известния обект. Като цяло пътуването трябва да отнеме около два до два часа и половина, в зависимост от смяната на транспорта. За да стигнете до Авебъри от Стоунхендж, трябва да вземете същия автобус обратно до Солсбъри, след което да се качите на влак до Суиндън. В Swindon има почасов автобус, който тръгва за Avebury. Цялото това пътуване ще ви отнеме поне три часа, така че посетителите, които се опитват да видят и двете места за един ден, се съветват да започнат рано и да планират пътуването си предварително.
 • Както можете да си представите, е много по -лесно да посетите и двете с кола. За да стигнете до Стоунхендж са необходими по -малко от два часа, а указанията са доста лесни за следване. Просто тръгнете на запад от Лондон по М4, след това завийте на юг към М25, което ще ви отведе до М3. След като сте следвали магистралата известно време, след това искате да отбиете на A303, на което оставате, докато видите табели за Стоунхендж. Шофирането до Avebury от Стоунхендж отнема около 40 минути и ще ви преведе през някоя прекрасна природа. Просто се насочете на северозапад по A360 и останете на него, когато се промени в A361 - това ще ви отведе директно до Avebury.
 • Ако не обичате да се возите с градски транспорт или да шофирате, по -добре е да направите обиколка с екскурзовод.С придружаващо ви експертно ръководство ще научите много за неолитните паметници както в Стоунхендж, така и в Ейвбъри, и ще се върнете у дома с много страхотни снимки от един фантастичен ден. Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: