Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

За пътуващите, които искат да изпитат екзотично местоположение на плажа, Бразилия е чудесна дестинация. Най -голямата държава в Южна Америка е известна с велики футболисти, тропически гори, красиви жени и красиви плажове. Тези, които пътуват до плажове в Бразилия ще открият чар и в оживената музикална и танцова култура, отличната кухня и големите фестивали като Карнавал. Ето един поглед към някои прекрасни плажове и плажни градове, които да откриете в този тропически рай.

10. Сантос Бийч

https://maps.google.com/?ll=-23.936989,-46.325092&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Град Сантос е бил най -голямото морско пристанище в района на Сао Пауло в продължение на много векове. Отдавна известен с износа на кафе, този район се е състоял от големи експортни предприятия като известната борса за кафе до оживен град с почти половин милион. Останките от империята на кафето все още могат да бъдат посещавани от туристи, заедно с много други обекти. Градът се гордее с най -дългата плажна градина в света. Макар и чудесни за сутрешни разходки, в пиковите часове тези плажове могат да станат много претъпкани.

9. Илха де Тинхаре

https://maps.google.com/?ll=-13.500000,-38.966667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Остров Тинхаре е друго място, където няма превозни средства. Островният град Моро де Сао Паоло получава електричество едва през осемдесетте години. Въпреки отдалечеността на острова, той е любимо място за почивка както за бразилци, така и за чужденци. Градът е малък, но удобен за туризъм и е лесно да се намери малка и отдалечена вила за плаж под наем в покрайнините. Островът има много лесни пешеходни пътеки и посетителите ще открият, че плажовете с бял пясък и красивите диви зони са в изобилие. Докато жителите на Моро де Сао Паоло все още поддържат своя сънлив начин на живот, те направиха място за много хора, които искат да изпитат този рай и за себе си.

8. Praia do Forno

https://maps.google.com/?ll=-22.965729,-42.015026&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Крайбрежното село Бузиос някога е било дом на пирати и търговци на роби. След като тези индустрии угаснаха, районът се превърна в рибарско селище. Той спечели туристическа слава, тъй като двайсетте и повече плажове около района му помогнаха да го класира като един от най-красивите региони в света. Плажът Форно е изолиран от град Бузиос по немаркирана пътека и е сгушен от едната страна от голяма скала и срещу редица потопени скали, които осигуряват достатъчно морски живот за гмуркане с шнорхел. Ако това изглежда твърде отдалечено, посетителите на Buzios могат да се насладят на няколко десетки други красиви плажове, които са по -близо.

7. Прая де Пипа

https://maps.google.com/?ll=-6.227582,-35.047646&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Сърфистите откриха заспалия риболовен град Пипа през 70 -те години на миналия век, а чистите му чисти води, делфините, костенурките и морският живот помогнаха да се превърне в оживения туристически град, в който се е превърнал. Днес той се смята за един от най -добрите плажни градове в североизточната част и е категоричен фаворит за независимия пътешественик, който харесва културни скъпоценни камъни извън утъпканата пътека. Любимите туристически атракции като хотели, pousadas и нощен живот са лесни за намиране, въпреки че любителите на града вероятно ще намерят атмосферата тук за малко разговорна.

6. Прая до Кампече

https://maps.google.com/?ll=-27.692780,-48.482399&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Град Флорианополис е невероятно популярна дестинация за любителите на плажовете с 42 различни плажа, от които да избирате. Половината от града е на континенталната част на Бразилия, а другата половина е на остров Санта Катарина. Кампече, на югоизточната страна на остров Санта Катарина, е един от най -добрите плажове във Флорианополис. Плажът е любим сред сърфистите, кайтсърфистите и други активни плажуващи. Пред плажа се намира Ilha do Campeche, остров, богат на местни тропически гори и археологически обекти.

5. Лопес Мендес, Иля Гранде

https://maps.google.com/?ll=-23.172087,-44.128841&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Иля Гранде е остров край бреговете на щата Рио де Жанейро, който отдавна е бил използван като колония на прокажени и е останал необитаем много десетилетия след това. В резултат на това тази област успя да избегне голяма част от екологичния натиск, който идва с развитието. Днес той е един от най-девствените и непокътнати остатъци от тропическите гори в региона и е дом на много застрашени видове, като плодовата врана с червени ръбове и кафявата маймуна. Островът остава днес без превозни средства или дори пътища. Lopes Mendes е дълъг плаж, който е кратък преход от тропическите гори от точката на кацане на много лодки. Сърфирането е добро и има безопасно плуване.

4. Йерикоакоара

https://maps.google.com/?ll=-2.794000,-40.507999&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Този регион, известен като „Джери“, се намира уединен в северния край на Бразилия, скрит зад море от дюни. За тези, които открият, че най -възнаграждаващите места изискват пътуване, това е чудесен избор. Пътуването през неасфалтирани пясъчни пътеки през дюните е единственият начин да стигнете до тук. Пристигането в малкия град Йерикоакоара посреща посетителите с малки, но достатъчно нощувки, ресторанти и нощен живот. Наред с невероятните гледки към брега, има няколко крайбрежни дейности, открити на плажа Джери. Едно задължително пътуване трябва да бъде до Sunset Dune и някои от най-впечатляващите гледки към залеза, които трябва да се видят, както и възможност да видите неуловимата „зелена светкавица“ точно когато слънцето потъва под хоризонта.

3. Ипанема

https://maps.google.com/?ll=-22.983818,-43.204529&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Плажът, известен с песента на боса нова „Момичето от Ипанема“ през 60 -те години на миналия век, е едно от най -популярните туристически места в Рио де Жаниеро днес. Дълго, дъгообразно пространство от мек бял пясък и подвижни вълни, Ipanema рутинно достига до върха на списъка „Най -добрите плажове в Бразилия“ година след година. Добре организирана мрежа от магазини, кафенета и ресторанти, както и множество художествени галерии, театри и клубове граничат с плажа. Разположен в престижната Южна зона или „Zona Sul“, Ipanema се намира между плажовете на Копакабана и Леблон.

2. Бая до Санчо

https://maps.google.com/?ll=-3.854780,-32.443794&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Чистите сини води на този плаж го държат последователно в първите десет списъка на световните плажове. Trip Advisor, Weather Channel и много други рекламират този плаж, разположен по протежение на отдалечения архипелаг Фернандо де Нороня, за несравним по девствена красота. Друг плаж на архипелага, Praia do Leão, също често се класира високо. И двата плажа предлагат кристално чиста синя вода с зони за плуване и гмуркане с шнорхел. Тази островна верига е слабо населена дори през високия сезон, така че островната верига е чудесно място и за търсене на романтично уединение на плажа.

1. Копакабана

https://maps.google.com/?ll=-22.967033,-43.180698&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че много от известните плажове на Бразилия са диви и уединени, този е точно в сърцето на Рио де Жанейро. Впоследствие той предлага голямо разнообразие от удобства, които улесняват посещението без много планиране. Красива крайбрежна алея с черно-бял маркиран модел от португалски камък огражда пясъка, а зад него има голям брой хотели и ресторанти. Това е прословута зона за партита и фестивали и е изпълнена с гости по време на много от фестивалите в Рио и събития като домакинството на световното първенство.

Настаняване: Къде да отседнете в Рио де Жанейро

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: