Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Има много причини да дойдете в Берлин. Любителите на историята могат да се насладят на готическата архитектура, многото важни места от Втората световна война и скандалната стена. За любителите на изкуството музеите, катедралите и операта са страхотен избор. За тези, които искат да се разклонят на еднодневни екскурзии, са предвидени много прекрасни възможности. Ето един поглед към някои от най -добрите еднодневни екскурзии от Берлин до които е лесно да се стигне и определено си заслужават времето:

7. Wannsee

https://maps.google.com/?ll=52.416668,13.150000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Любимата дестинация на Берлин през горещите летни уикенди може да се намери на бреговете на езерата на Wannsee в най -западната част на града. Този плажен район е местоположението на лятната каюта или ветроходна яхта на много богати жители на Берлин. Сред атракциите са ветроходните клубове, музеят на вилата Leibermann, крайбрежната алея, домът на много кралски тестове, островът на пауни и скандалната вила Marlier, сега също музей, който беше дом на много прословуто решение на третия райх. Разбира се, повечето хора идват тук по една основна причина, за да се отпуснат и да изгреят на красиви плажове с бял пясък по искрящите води на езерото Уанси. В топъл слънчев ден са необходими малко повече.

6. Концентрационен лагер Sachsenhausen

https://maps.google.com/?ll=52.765835,13.264167&z=18

(ВИЖ КАРТА)

„Саксонската къща“ служи като един от основните концентрационни лагери в Третия райх. Поради близостта си до Берлин, това беше мястото, където офицерите ще се обучават, преди да бъдат изпратени по -далеч. Това беше не само местоположението на евреи и други затворници, но и мястото, където бяха екзекутирани борците за съпротива. Няколко лагерни съоръжения са реконструирани и едно пътуване тук дава много реална представа за това, което затворниците трябва да понесат като условия за живот по време на интернирането си. През 2012 г. лагерът беше открит като музей и мемориал с обиколки, а съоръженията бяха реновирани, като охранителната кула, за да се даде още по -реалистична представа за условията на лагера.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

5. Spreewald

https://maps.google.com/?ll=51.913891,13.926389&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Този регион е защитена биосфера, подобна на национален парк в САЩ, и е така от 90 -те години на миналия век. Една от характерните особености на района е голямото разнообразие от напоителни канали, превърнали се в мрежа от канали. Подобно на Венеция, голяма част от пътуванията в този регион са с лодки. Голяма част от тази територия обаче е необитаема и служи като защитен дом на много видове растения и животни. Това е красив, уникален пейзаж на около един час южно от Берлин и си заслужава еднодневно пътуване или пътуване през уикенда, за да се отпуснете от оживения градски живот. Освен красивата си природа, Spreewald е дом на сорбите, славянско племе, което се заселва тук преди векове. Много стари, традиционни селски къщи по водните пътища предлагат красиви гледки.

4. Лайпциг

https://maps.google.com/?ll=51.333302,12.383300&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Час и половина път с влак от Берлин ще посети посетителите на сърцето на динамичния Лайпциг. Този милионен град е бил важен търговски град от Средновековието и е бил основен център на Свещената Римска империя. Той продължава да бъде важен център на световната култура, дом на Гьоте, Йохан Себастиан Бах и Менделсон. Основните забележителности включват катедралата „Свети Тома“, където някога е работил Бах, зоологическите и ботаническите градини, известният Мемориал на битката на народите и красивата църква „Свети Никола“.

3. Курорт Тропически острови

https://maps.google.com/?ll=52.037498,13.748611&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -големият закрит басейн в Европа е създаден в купола на стар самолетен хангар. Наречена „Аериум“, структурата първоначално е построена като хангар за цепелин, но дирижабълът, който е бил предназначен за настаняване, никога не е бил построен. През 2003 г. е продаден на малайзийска корпорация, която използва тази голяма структура, за да създаде тропическа дъждовна гора отдолу, пълна със село, тропическа гора, лагуна и тропически басейн. Курортът е предназначен да се хареса на възрастни и деца, с експонати за естествения живот на тропическите гори, детски игри и сауна и спа център за възрастни. Той е лесно достъпен във влака от Александерплац, от гарата се движи автобус.

2. Дрезден

https://maps.google.com/?ll=51.033298,13.733300&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Преди да бъде сериозно повреден от бомбардировките през Втората световна война, Дрезден е бил известен като „Флоренция на Елба” заради пищната си колекция от зашеметяващо изкуство и архитектура. След много години градът възстанови голяма част от предишната си слава. Посещението в Дрезден предлага няколко интересни забележителности като красивия площад на терасата на Bruehl's и великолепния дворцов комплекс, известен като Цвингер. Старият град също съдържа редица исторически забележителности като зашеметяващата катедрала Фрауенкирхе. Градът е на около 2 часа път с кола от Берлин.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Потсдам

https://maps.google.com/?ll=52.400002,13.066667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

По -малко от час с влак, Потсдам е точно извън границата на столицата и е може би най -популярното еднодневно пътуване от Берлин. До 1918 г. Потсдам е кралската резиденция на кайзера и пруските крале. Голяма мрежа от взаимосвързани езера, забележителности и дворци са основната атракция в този град. Най -забележително е дворецът Сансуси (на френски означава „без грижи“ или „без притеснения“). Този дворец някога е служил като лятна къща на краля на Прусия, Фридрих Велики. Оригиналната част е едноетажен дворец в стил рококо само с десет стаи, разположен точно над лозе, за да представи хармонията на човека с природата. Разширените ремонти, прилежащият парк, официалните градини и по -големият „Нов дворец“ са добавени през 19 век, за да го доведат до великолепното си състояние днес. Всички сгради и терени са достъпни чрез обиколка.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: